Nästan klar för dagen

Yes, klar med övningsuppgiften. Gick ju som på räls. Så nu måste jag bara läsa massor av text!

Ser fram emot morgondagen även om jag är något oförberedd inför mitt speech imorgon, men det ska nog gå bra. Köpa mobilrefill imorgon så jag kan ringa hem till mammi.

Bajbaj!

20080227 - Money, money, money

Jag fick mitt studiestöd beviljat, så nu kan jag slappna av. Ska bli så skönt att slippa vrida och vända på varje krona hädan efter.

Nu sitter jag och tänker ut vad jag ska köpa, vad jag har förvägrat mig själv den sista tiden. För det första ska jag skaffa nya glasögon, så jag slipper sitta och kisa mot tavlan i skolan. Tänkte jag skulle beställa en synundersökning hos Synsam i Vällingby snarast.

Så har jag varit och gjort fältobservation idag och håller på som bäst att skriva om det till seminariet på fredag. Jag observerade Sergels Torg och fick se en hel del intressanta saker där.

Så har jag tvättat, så nu har jag det gjort för denna vecka - jippie!!

Imorgon är det koreanskainstitutionen som gäller och innan dess ska jag gå en sväng på stan och köpa förnödenheter. Oh, yes, yes... Förnödenheter... Dvs ansiktstvätt (min pojkväns ansiktstvätt ÄR bättre än min, faktiskt!), bomullspads, concealer och ansiktscreme som precis tagit slut. Om jag har tur kanske jag får se nån gubbe som snattar igen... Jag är fortfarande sur för det där. :P

Inget trevligt väder har vi heller. Det spöregnar och är solsken om vartannat. Let's join hands and pray for sunshine!

20080225 - Hear my plea

Hemtentan inskickad! Nu har jag bara två andra smårester att skicka in så är jag i fas igen!

Och på torsdag har jag bokat tid med Kang så att jag kan få börja beta av mina koreanskarester.

Och så en bedjan: Snälla, rara CSN - bevilja min ansökan snarast! I need the money... now!!


(bildkälla: http://conspiracyfactory.blogspot.com)

20080224 - Year of the Bard

Nu sitter man här igen med sin hemtenta. Ah, det är väl ok. Det är iaf ganska intressanta texter och det hjälper ju. Inlämningstajm kl 12 imorgon. Det enda jag inte riktigt förstått var väl den där texten om genusperspektiv. Eller jag förstår ju vad ett genusperspektiv är, men hon som skrivit texten svamlade så mycket att hon svamlade bort mig så pass att jag hela tiden glömde vad frågan egentligen var! :S Nåja, det ska nog gå bra.

Igår såg jag melodifestivalen, deltävling 3 hos mina svärisar, samtidigt som vi firade Linnea 18 år - jippie! :) Hon fick pengar att handla diverse saker för, samt att hon fick en mascara från Dior från Linkan och fotoalbum och en vippig kjol från Niklas (och mig). Så hon var nog säkert nöjd. :) Jag kände mig också nöjd igår eftersom BWO gick vidare direkt till finalen i Globen med sin låt "Lay Your Love On Me"! Den har helt klart varit bäst hittills i melodifestivalen. En skräll när Frida gick vidare med sin låt "Upp och Hoppa" - den enda "hiphop"-låten som det gått bäst för hittills i melodifestivalsammanhang. Ingen låt som är i min stil, men jag lovar att min brorson kommer att gå omkring och sjunga på den! Och man måste ju faktiskt unna en vardaglig artist som Frida en sån här glädje. Jag är nästan grymt skadeglad över att en vanlig tjej som hon kan komma in och skrälla. Så, grattis Frida! Men jag hoppas verkligen inte att det blir nåt vi skickar vidare till Serbien (eller vart nu den här grande finalen ska hållas...)

BWO - klart bäst, även om den inte sätter sig direkt. Bardens utstyrsel förtjänar ett pris, samt Barden själv som sa "Jag säger aldrig stjärt, jag säger ARSEL" i direktsänd TV! I love him... :)


20080221 - seriöst, jävla gubbe!

På förmiddagen idag var jag uppe på universitetet och gjorde lite ärenden. Köpte bl a kompendium jag behöver för att kunna göra hemtenta, samt att jag skrev ut kårmärket och skickade iväg lite brev och sånt. Sen begav jag mig neråt estada (typ plattan) för att köpa mig lite hårschampoH&M.

Väl därinne så närmade jag mig hyllorna med ansiktscremer. Behöver ju en ny efs min gamla håller på att ta slut. Bestämmer mig för att vänta med att välja ut hårprodukter efs expediterna höll på att packa upp nya varor som bäst. Fast så står det en gubbe vid just de ansiktscremer jag vill titta på. Han är väl typ 40-50 år, ser väldigt välvårdad ut. Han tittar runt lite bland cremerna, men det är nåt skumt med honom - jag känner det på mig. Så börjar karlfan att riva av plasten runt en av de där ansiktscremerna. Min första reaktion blir typ nåt i stil med "men vad gör han? Om han vill lukta på nåt så får han väl ta en av de där redan uppackade proverna som står bredvid". Sen går jag bort och luktar på Snobben Body-splash ett tag, innan jag återvänder och ser gubben skynda sig därifrån ganska snabbt. "Nää, den jävlen har säkert snattat!", tänker jag och går tillbaka till cremehyllan, och visst fan har han gjort det! En av expediterna vänder sig om när jag kommer dit, ser den öppnade förpackningen, kollar på mig (I didn't do it!) och då utbrister jag nästan till min egen förvåning (och en gnutta till mitt eget försvar): "Jag såg honom! Jag såg vem det var! Han gick ditåt med snabba steg för typ 5-10 sekunder sen!" och pekar mot utgången av butiken. Expediten tittar efter honom och flera kunder ansluter och kommer fram till mig och erkänner att de också såg honom, men att de inte fattat vad han höll på med, för det var så stört! Sen suckar expediten upprört att "man vänder sig om för en sekund, så händer det här. Så himla typiskt". Jag pratar med henne en liten stund och får veta att det händer hela tiden, och att hon tycker synd om kunderna som drabbas efs de i affären måste höja priserna hela tiden pga snatteri.

Så... om du ser det här, gubbjävel... Jag har knappt några pengar, men snattar i affärer, det gör jag då fan inte!

Skäms!!!


20080220 - The year of the milk

Jao, då sitter man här vid datorn igen, tagandes en paus mellan de skriftliga uppgifterna. Nyss ringde jag min kära mor som går hemma och är sjukskriven. Hon brukar ju ha det så himla trist så jag tänkte jag kunde slå en pling och glädja henne lite.

Inatt kunde jag knappt sova alls. Grannen över oss var otroligt nog ganska tyst på kvällen, men vid kl 12 inatt satte han ju igång. Han måste ju haft nån hos sig för han babblade och babblade och... ja, han babblade oavbrutet till klockan var runt halv 3 på natten! Jag hade god lust att gå upp endast iförd min fula och skabbiga pyjamas och be honom hålla käften, fast då hade han väl försökt bjuda in mig på kaffe och whiskey igen... Jävla dåre! :S

Igår var jag ute och sprang elljusspåret. Sammanlagt måste det blivit ca 5 km, med felspringning och allt. Idag har jag lite träningvärk, men det är inte så farligt. Kanske jag ska gå ner och mata änderna vid Mälaren lite senare, fast det har jag iofs sagt varje dag att jag ska göra men gör det aldrig. :P

Nae, nu har det väl blivit dags att skriva på min 4 sidor långa redogörelse för en avhandling som heter Mjölk. Den handlar (överraskande nog) om just... mjölk! Trots allt en ganska intressant avhandling om mjölkens betydelse då och nu, propagandan kring mjölk, mjölkens ekonomiska betydelse etc etc. Saknar föreläsningarna i skolan dock...

20080213 - Sen när är modevetenskap en högre vetenskap?

En händelse som gjorde mig stött och sur: Idag hade vi föreläsning mellan kl 12 och 14. När det var ca en kvart kvar på vår föreläsningen så började vår lärare att snabbt gå igenom en hemtenta han delat ut. Samtidigt började människor som skulle ha lektion efter oss att komma in och störa genom att öppna dörren och glutta in. En gick till och med in och glodde på oss innan hon gick ut igen. Vår lärare blev hela tiden avbruten efs han var tvungen att gå och stänga dörren efter dem (nä, det är helt sant, de stängde inte ens dörren efter sig, och ja - jag går på universitetet och inte på lågstadiet). När det var 5 minuter kvar så kom en rätt ung man i 30-årsåldern (en lärare) in, ställde sig på tröskeln, korsade armarna och spände ögonen i vår lärare. "Alltså... vi har 80 elever från modevetenskapen som ska in här efter er..."

Ehhh... vår lärare blev så paff att han inte riktigt visste vad han skulle säga, men till slut fattade han sig. "Jag behöver verkligen de här fem minutrarna, jag håller på att gå igenom en tenta. Det skulle vara snällt om..." Mer hann han väl inte riktigt säga innan den unga läraren vände på klacken och surt stegade ut igen. HELT JÄDRA OTROLIGT! :S

Så när det var två minuter kvar så stormade de där väntande eleverna + den där läraren vår föreläsningssal. Vi hade inte ens plockat ihop våra saker, utan fick snabbt rafsa ihop det vi hade och gå därifrån. Försök dessutom att ta er ut medan 80 andra försöker ta sig in. Totalt jädra kaos!

Vilka nötter... Vad lär man sig på modevetenskap egentligen? Hur man modebloggar eller? :PSen efter skolan så tog jag en sväng förbi Souk-gallerian bara för att kolla lite. Tydligen var det superrea på butiken Monki. Alla rea-plagg kostade numera 20:- oavsett tidigare pris. Jag gick in en liten sväng. Med mina anmärkningsvärda 26 år måste jag ha varit den äldsta inne i den där affären alltså. Det var fullt med småbruttor där och det luktade skarpt av smygprutt. Gick snabbt därifrån... :P


Pizza nu. Skolarbete, tvättstuga och TV-tittande sen.

20080212

Idag har inte mycket spännande hänt kan jag säga. Läst lite kurslitteratur och försökt vara allmänt duktig. Jag t.o.m. städade lite för att det såg hemskt ut. Just nu har jag klåda på handen som inte släpper. Ja, man fattar ju hur intressant min dag är.

Fullt upp imorgon och på torsdag. Imorgon ska jag först träffa min grupp vid kl 10 och diskutera en text vi läst. Sen föreläsning kl 12-14. Kanske ramlar in på koreanskainstitutionen en sväng efter det. Sen måste jag handla en ansiktscréme. Vidare hem och skriva ett paper på två sidor medan jag har megamycket tvätt att ta hand om 19-22. Torsdagen blir inte mycket bättre den. Seminarie och annat diverse att ta hand om, samt att jag har en hemtenta att smälta.

Fredagen är iaf ledig... eller ledig och ledig, jag har ingen föreläsning. Dock finns det väl en hel del att göra. Så åker ju min bf på kryssning på torsdag och kommer hem på fredag.

Nu ska jag locka håret och göra min vanliga kvällsrutin.

20080211

Okej, så var det måndag och dags för en veckas skola igen då. Den här veckan kommer att bli lite extra tuff efs vi i vår grupp ska läsa, diskutera och skriva ett varsitt paper på 2 sidor - utöver vanliga föreläsningar, menar jag. Skönt är det ju iaf att vi inte börjar så himla tidigt jämt. Att sova lite längre tackar man ju inte nej till.

Idag hade jag tänkt att jag först skulle droppa in på H&M och köpa en ny BH. Har lite pengar kvar på mitt presentkort jag fick av my dear bf i julas. Har sett flera på rean som jag tror kanske skulle vara bra. Annars är jag väl inte i behov av nåt i klädväg direkt just nu.

Sen ska jag upp till skolan, betala kåravgiften (sista dagen!) och gå till Sylvia och visa upp att jag har betalt. Skicka in ansökan till CSN + kopiera upp ett kapitel ur en bok. På det blir det nog en macka och kanske en hasselnöts-latte innan det bär av till lektionen. Mitt hår är jättefluffigt idag och jag hade tänkt mig att jag skulle ha nåt fint på mig. Försöker klä mig fint till skolan (såvida det inte är utflykt till Skansen!) efs jag känner mig bättre då. Lite seriöst sådär. En av tjejerna skojade och sa att hon precis hade klippt lugg för att det kändes lite mer kulturellt då, haha! Hon passar dock väldigt bra i lugg.

Kolla förresten in min barndomskamrat Daniel Mitsogiannis blogg. Han ska vara med i Melodifestivalen deltävling 4. Ring in och rösta på honom, annars får ni fan spö! :P

http://blogg.aftonbladet.se/21053

Give this hard working guy a chance! :)

Just det, när klockan ringde imorse var jag heeelt borta alltså. När jag sträckte mig fram och skulle stänga av så minns jag att jag var väldigt yr - såpass yr att jag hasplade ur mig "Det är ingen fara, det är bara nåt annat alarm som ringer, som vi inte behöver bry oss om. Ett slags för-alarm alltså" till min kille. "Jaha", svarade han lika yrvaket. Haha, lika vimsiga! <3

Nu ska jag göra mig iordning för skolan. Hinner inte med att skriva om The Cure-konserten, utan det får bli later!

20080208 - Mitt nya liv: Botanisera bland byggnaderna på Skansen

Måste vara ärlig här. Innan den här veckan så hade jag varit på Skansen en gång i hela mitt liv, men det har jag inte så himla mycket minnen av direkt. Jag var 17 år, på besök i Stockholm med vårt spanskprojekt och vi hade en massa spanjorer med oss. Kort sagt, jag och mina girls satte oss på ett par bänkar medan de andra sprang runt och fotade hus och djur som tokiga. Kan inte säga att jag var speciellt intresserad av nåt av det där.

I måndags var vi på studiebesök på Skansen med etnologi-klassen jag går i. Vi fick en 3 h lång specialguidad tur bland de olika husen, vilket var himla intressant ur ett etnologiskt perspektiv. Nu vet jag en hel del saker om en massa gamla hus iaf! :D Vi fick en gruppuppgift att skapa ett nytt Skansen för idag, vad vi vill bevara av Sverige idag. Jag och mina gruppkamrater samlades på onsdagen och jobbade frenetiskt med vårt arbete, som jag tycker blev ganska bra.

Idag var det dags att presentera våra grupparbeten inför resten av klassen samt en del Skansen-människor. Det var väldigt intressant att se vad de andra hade tänkt på. Efteråt gick jag och två andra tjejer ur min grupp runt på Skansen i nästan två timmar och kollade. Bl.a. pratade vi med en statare i en statarlänga, som berättade om vägglöss och annat hemskt. :P Vi gick även och kollade på de nordiska djuren. (B)järven och vargarna var de som var coolast, förutom sälarna då. Stackars lodjuret som kände sig trängd och instängd och vankade av och an längs med staketet. :S

På måndag nya tag i skolan, och imorgon konsert med The Cure! Första ggn sen Arvika 2002! Såg att Porl Thompson halkat in i gruppen igen. Ska bli spännande att se/lyssna. Hoppas de kör några bra låtar.


The Cure
(bildkälla: http://www.thecure.sk/pict/cure_2006.jpg)


RSS 2.0