London calling


Yay, dit ska jag snart! :) (London)


Inköpen



Mangaböcker, skärp från H&M och T-shirt från Gina Tricot. Alla mycket välbehövliga. ;)

Gårdagens

Gårdagen var finfin och spenderades inne i stan samt här hemma. Jag gjorde en del inköp, passade på innan jag mötte upp Andreas, så vi skulle ha tid för lunch och promenad. Efter misslyckade försök att hitta fikaställen/resturanger som hade lediga platser så hamnade vi tillslut på McD. Lite onödigt och inte supergott, men det var iaf mat. Sen tog vi en sväng till SciFi-bokhandeln där jag handlade 3 mangaböcker - de avslutande delarna av den koreanska mangan One. Ska bli spännande att se vad som händer.

Sen var det filmvisning hemma hos mig. Vi hade Staffan Hildebrand-kavalkad med filmen G och Stockholmsnatt. Sen avslutades kvällen med en omgång Soul Calibur 4 på PS3. Det var riktigt kul när jag spöade skiten ur Andreas gubbe och han lackade ur totalt, haha! :D


Trots sina överdimensionella behag, så är hon bra på att slåss. (Man skulle ju kunna tro att de var lite i vägen...)

Godmorgon

Idag är jag mer än seg. .Somnade som en stock efter att Danny och bröderna hade gått hem. Bäst på hela kvällen var nog när jag filmade och Danny frågade om jag filmade och jag svarade nej, haha. Klart jag filmade! Ledsen, Danny, men jag ljög! :P Bah, den där tentan tog musten totalt ur mig. Hoppas bara att jag klarar den.

Niklas åkte in till stan förut för att gå på kurs. Han ska tydligen lära sig att bli en god cirkelledare för sitt band. Ska bli spännande att få höra sen vad kursen gick ut på. Själv åker jag nog inåt stan vid halv 1 eller nåt, så hinner jag göra det jag ska innan Andreas kommer in. Får se om jag får höra nåt om hans Tysklandsresor. Han har ju inte berättat nåt om dem alls, Mr Hemlighet himself!

Tenta

Så var man hemma efter tentan igen då. Det var sju frågor som krävde kanske en halv A4-långa svar vardera och jag svarade utförligt på fyra av dessa. Undrar om det räcker för ett G? Eller E, som det kallas nuförtiden...

Om en timme kommer det gäster. Får hoppas att grannarna ovanför lugnar ner sig innan dess, men det är väl inget att hoppas på efs det har varit ett jädra liv i 4 månader nu.

Imorgon ska jag till stan och träffa Andreas. Ciao.


Otippad modell!

Gissa vem den här otippade modellen är, som mitt under Agatha Riuz de la Pradas visning dyker upp på catwalken som modell och orsakar totalt tumult.



Gissade du rätt? Japp, det är Sasha Baron Cohen alias Ali G/Borat!



Bilder: aftonbladet.se, gizmodo

Löpning 7.1

Så, nu var 7.1 km avklarat i löparspåret igen. Det var faktiskt helt okej och inte alls jobbigt, om man ska analysera det hela. Eller jo, mot slutet blev det faktiskt ganska jobbigt, men helt överkomligt ändå. Det är alltid så när jag springer så här långt. Det går hur bra som helst, fram till jag har ca 1 km kvar att springa och då bara går luften ur mig totalt, som en ballong ungefär. Undrar hur jag kan undvika det i framtiden. Jag kanske borde ta och pressa mig ytterligare och springa lite längre, så kanske jag kan flytta fram den där trötthetsgränsen. Jaja, sitting here and babbling away...

Nya joggingskor börjar ju också att bli ett måste! Mina är så slitna att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med dem... Kanske ritualbränna dem på bål? ;)

Adidas: Duramo Run
Lutar åt ett par Adidas Duramo Run

Dags att lägga ner

Nu har jag lagt ner mitt plugg framför datorn för idag. Kanske lägger mig och läser lite i en kursbok. Det finns ändå rätt intressanta texter alltså. Synd bara att huvudboken som vi använder är så himla tråkig och rörig. Suck... Jag vet ju att Idéhistoria kan vara roligt. Men den här boken får mig inte att skratta direkt...

Imorgon: kanske en springtur. Hoppas på fint väder och inga meterlånga ormar som ligger på stigarna! ;)

Studentkortet

Yay, så kom studentkortet tillslut. Så nu var det problemet löst iaf. Fortfarande lite konfunderad över leveranstiden på kortet, dock...

Antikens idéhistoria står mig dessutom just nu upp i halsen. Gah, låt mig klara denna tenta på lördag så blir jag lycklig. Så kan jag gå vidare till renässans och upplysning, vilket verkar mycket mer intressant.


Florens är en renässansstad. Dit borde man åka...

Pluggi-plugg

Hej och hå, då väntar en dag med råplugg. Orkar inte! Ett smärre problem har dessutom uppstått.

Nytt för i år när det gäller Campuskortet: Nu ska man inte längre gå och hämta ut ett terminsmärke när man har betalat kåravgiften, som man brukade göra. Det var enkelt, smart och bra, men nu har Universitetet sagt upp bekantskapen med Mecenat, så Campus- och Studentkortet slås samman och blir ett super-dunder-mega-campus-biblioteks-rabatt-kort. Smart va? Ja, väldigt praktiskt, om det inte vore för detta:

1. Jag betalar in min kåravgift (2/9)
2. Kåren registrerar min avgift som betald (4/9)
3. Mitt studentkort börjar tillverkas (11/9)
4. Mitt studentkort beräknas ramla in i genom mitt brevinkast 25/9 - vilket är idag!

Varför är detta så viktigt då? Jo, jag har tenta den 27/9 (alltså på lördag), och kommer inte kortet idag så vet jag inte vad jag ska göra efs jag måste kunna visa upp kortet för att få göra tentan. Kåren har öppet 10-13 imorgon, så jag kanske får traska dit och be att de ger mig nåt intyg eller nåt.

Men det förbryllar mig. På kårens hemsida står det att det ska ta högst två veckor från registrerad betalning till man får sitt kort. I mitt fall har det tagit runt 3 veckor. Tänk om de hade haft kvar det gamla systemet. Då hade jag haft mitt kort klappat och klart redan den 4/9, om jag hade velat det...


Campus i slutet av april


Nytt bloggutseende

Får väl vara nöjd den här gången med designen. Avslutar med en låt.



Depeche Mode - Halo (Goldfrapp remix)

Obs

Om bloggdesignen ser lite konstig ut kan det bero på att jag just nu är inne i en redigering av utseendet till min blogg, och blogg.se krånglar så att jag inte kan göra den färdig vid skrivandets stund....


Löpning 7.1

Jag satt och funderade förut på vad jag skulle göra. Skulle jag öppna Dumle-påsen och fortsätta plugga, eller skulle jag ge fan i det och ge mig ut och springa istället? Valet var givetvis väldigt svårt, men det slutade med en 7.1 km lång springtur ist. Det var mycket behagligt både väder- och konditionsmässigt. Jag stannade bara upp 3 ggr under de 46 minuter som det tog. Två av orsakerna hade anknytning till varandra och en berodde enbart på ren klantighet...


1. ca 15 min in i rundan låg det plötsligt en stor orm i utkanten på den större stigen. Jag trodde först att det var en cykelslang eller nåt som låg och skräpade, men när jag kom närmare insåg jag att det var en snok som var över en meter lång och kanske 3-4 cm tjock. Den blev jädrig sur på mig när jag gick fram och kikade på den, och den väste åt mig. Rädd för ormar är jag inte, men man vill ju inte gärna trampa på dem!

2. En halvminut efter jag stannat vid ormen så stannade jag igen när det kom två tjejer och gick i motsatt riktning. Jag stannade dem och sa att det låg en stor orm vid kanten av stigen och att de skulle vara försiktiga. De blev mycket glada för upplysningen och jag fortsatte min löpning.

3. Ca 3-4 minuter efter senaste incidenten gjorde jag inget annat än att snubbla på en sten och landade pladask på stigen. Vilken tur att det var elljusspåret, så jag landade mjukt, haha! :D

Kobra-telefonen
Lite långsökt: snok - kobra - kobratelefon, men precis en sån jag önskar mig!

Derby-tajm i superettan

Förra måndagen gick jag, Niklas och Linus och kollade på fotboll på Grimsta IP. Bilderna och reportaget om det hela kan beskådas på outerheavens blogg.

Ja, där har ni alltså bilderna. Jag bidrar med en bild från matchen mellan U21 Sverige-Polen som tog plats den 5/9. Bilden visar där ett par ungar i 11-årsåldern satt och totalskräpade ner, medan föräldrarna stod som ett par dönickar och tittade på utan att säga ett ord. Jag har inte mycket till övers till sånt folk, nej...


"Kom älskling, och titta på hur duktiga lilla Pelle och Gustav har varit!"
"Ja, men ser man där, vilka små ääänglar!"

Coldplay 18/9 - 2008

Eftersom det var jag som fick redigera min käre pojkväns konsertbilder så ger jag mig själv tillåtelsen att lägga upp ett par av dem som jag tyckte blev skapliga. ;)




Löpning 4.0

Jag kände mig extremt rastlös och onyttig som slappat till mig så mycket på senaste, att jag gav mig ut på en lite kortare löprunda. Det var ganska behövligt känner jag, efs jag känner mig mycket mer avslappnad nu efteråt. Hoppas bara jag inte lockar tillbaka det här med halsen igen bara. Konstigt efs det inte riktigt släpper, men idag har jag ju inte direkt känt nåt.


Nu har jag...

*Fixat på balkongen
*Skrivit en matlista
*Snyggat till i sovrummet

Nu väntar helgen, samt läxböckerna!


Coldplay

Hej och hå. Så var man tillbaka på banan igen då, efter Coldplay-konserten och allt. Ja, inte helt tillbaka på banan, då jag forfarande känner mig lite hängig sen iförrgår då jag fick lite ont i halsen igen. Jaja, det är inte så farligt, men tillräckligt för att jag inte vill gå på föreläsningen och dega ihop totalt.

Konserten, ja. Den var jättebra faktiskt. Vet inte riktigt vad jag ska säga mer om den. Jag låter det vara så bara. Jag somnade som en stock en kort stund efter vi lagt oss, vilket är ovanligt. Och när jag vaknade så hade jag nån Coldplaylåt i huvudet, haha!


Sveriges humorelit?

What's up med alla stormar kring Magnus Betnér egentligen? Varför bryr sig alla så himla mycket om denna människa? Går Svenska folkets humor totalt på sparlåga eller vad händer egentligen? Att sveriges humorelit består av bl.a. Henrik Schyffert och Magnus Betnér tycker jag bara är för sorgligt. Nej, fram med lite mer roliga kvinnor och män som har ett vokabulär som sträcker sig bortom kuk, fitta och knulla. Jag har hört roligare saker komma ur Gert Fylkings stjärt för att vara ärlig! :S Nae, fram för lite mer intelligent humor, säger jag!


Har fattat grejen med humor. T.o.m. Oldsberg gillar pojkarna!


Coldplay

Suck, inatt vaknade jag av att jag var smått öm i halsen igen. Som vanligt gick det över så fort jag vaknade och steg upp, så nu är jag bara tung i huvudet. Får se om det lättar upp så att jag kan gå till föreläsningen sen.

Annars är det Coldplay-konsert som väntar idag.


Nya boots!


Dagens pic

Jag var så nöjd med mig själv och med min outfit innan jag gav mig av imorse. ;) Tvungen att göra en min också! :D


Efter föreläsning kommer sol... inte!

Japp, då var man hemma i idiot-huset igen då. Alltid lika trevligt att bo här. Är det inte det ena så är det det andra. Alltid lika trevligt att komma hem och vara tvungen att lyssna på alla skabb-idioter som inte kan bete sig normalt.

Jag mötte upp Disa efter föreläsningen och vi gick och åt. Vi skulle nämligen åt samma håll sen, då hon skulle åka ut till Kungsholmen. Hängde med henne till Sisters, där hon köpte en tröja och innan dess blev det en bit mat. Efteråt köpte jag mig ett par stövlar innan jag åkte hem.



Han som tog emot vår beställning påminde om skådespelaren Cillian Murphy, vilket gav mig rysningar. Av olust dvs. Brrrrr... Han är lite läskig. Kanske för att jag mest sett honom i roller där han spelar skurk! :S


Löpning 7.0

Well, well, well. Igår gav jag och Niklas oss ut och sprang 7 km. Det var faktiskt ganska smärtfritt och inte jobbigt alls direkt. När jag kom hem var jag inte i närheten av den utmattning jag brukar vara när jag springer så långt. Jag skulle faktiskt kunnat springa lite längre om jag velat, men jag beslutade mig för att det faktiskt fick räcka. Kan inte ta ut mig helt totalt och riskera skador eller något.


We're not gonna take it!


Super Mario Allstars - We're Not Gonna Take It

Småskalig shopping

Okej, nu är jag tillbaka hemma igen. Stannade till i Vällingby City och handlade lite saker. Det som fick följa med hem var bl.a. lite blandade skönhetsprodukter, samt ett par tjockare och lyxiga fingervantar från Åhléns (samt 2 stora kassor med matvaror från Hemköp).


Hydrafresh cleansing gel - L'Oréal Paris
Liten spegel - H&M
Puderborste - H&M
Ögonskuggskit (grått) - H&M
Boost up mascara - Isadora


Den här Boost Up Mascaran var helt sanslös. Längre och tjockare ögonfransar kan man nog inte få, utan att fejka det hela med lösögonfransar dvs! Någon som har provat den här mascaran och har någon kommentar om denna? Jag tycker den verkar passande för utekväll och sånt, men till vardags ser den nästan lite vulgär ut. Twiggy-varning på denna. ;) Men jag är supernöjd.

Gårdagen

Japp, då var man uppe i skaplig tid och hinner att lägga ut lite roliga bilder från gårdagens bravader. Dagen började först med att jag, Niklas och Johan Köhn (som på lördagen kom på besök från Göteborg) gick en långpromenad runt i Hby Gård & Strand, innan jag gick till t-banan och åkte in till stan för att möta upp Andreas för fler promenader. Det blev en rolig upplevelse, allt som allt.


Niklas och Johan funderar på om de ska köpa Hässelby slott eller inte


Jag tjatade om att få bo där, men Niklas sa barskt ifrån


Andreas och jag hamnade så klart i Gamla Stan (måste ju alltid besöka SciFi-bokhandeln!)


Andreas blev trött och slog sig ner framför kungliga slottet


Jag besökte statyn av min favoritkung, Gustav III


Vi hittade värsta flottan ute på Skeppsholmen (vart annars?)


Rolig båt... (Jag trallade på "Torsten hällde brännvin i ett glas åt Karin Söder")


Sweeney Todd har barberarsalong där han skär halsen av folk, precis som i filmen


Andreas testar sina cirkuskonster


Vi avslutade dagen med att gå på en marknad vid Sergels Torg

OMG! Daniel Radcliffe berövad på sin oskuld av MYCKET äldre kvinna!

Mycket ska man höra innan öronen trillar av totalt...

Aftonbladet rapporterar i en artikel om hur Daniel Radcliffe, 19 år, (och känd som Harry Potter) blivit av med oskulden för tre år sedan till en mycket äldre kvinna. Min första reaktion var att det måste varit en 40-åring eller nåt som bestigit den unge Potter-skådespelaren, men hade jag fel där eller?

Jag vet inte vad Aftonbladet menar med en mycket äldre kvinna. Efter den här artikeln har jag svårt att definiera vad en mycket äldre kvinna är i förhållande till en 19-åring. 30? 36? 40? 55?? Tydligen var den misstänkte berövaren av Radcliffes oskuld blott 7 år äldre än Potter, och vid tillfället för befläckningen var hon alltså 23 år gammal, med betoning på gammal.

Ja, hon var sannerligen en mycket äldre kvinna. Hela 7 år äldre! Bör tilläggas att jag är hela 8 år äldre än Mr Radcliffe och jag känner mig i ärlighetens namn inte så extremt, extremt mycket äldre än en 19-åring för att vara ärlig. Jag fick t.o.m. lite åldersnoja av den här artikeln, och jag har då ändå 3 år kvar till jag fyller 30! ;)

Jag kan ju bara spekulera i om de verkligen hade skrivit en sån här artikel om det var en 19-årig skådespelartjej som blivit av med oskulden till en 7 år äldre kille. Don't think so!! Lite ruttet är det faktiskt.

Passa er alla småkillar! Här kommer en 27-årig tant och hon vill bjuda er på godis, muo-haha! :D


Somebody save me from this much older woman!


ANTM cycle 10

Ok, nu har jag sett klart Americas Next Top Model 10. Tänker inte avslöja vem som vann eftersom det precis har börjat sändas på TV3 nu. Dock kan jag säga att jag hade en favorit i serien: Anya från Hawaii. Tjejen var väl inte den man trodde skulle kunna bli en modell, men det var precis det hon var. Hon blev jättebra på bild. Hennes accent var dock den konstigaste jag hört och man fick aldrig någon riktig klarhet i vad den härstammade ifrån. Hon är tydligen från Hawaii bör tilläggas, men inte pratar man så där... Iaf! Kort sagt, hon var en favorit.


ANTM 10

Ledsen för extremt dålig uppdatering. Ingen inspiration helt enkelt, men nu kan man väl säga att jag återhämtat mig lite. Sista tiden har jag tjuvkollat på Americas Next Top Model 10 och just nu har jag bara ett avsnitt kvar. Spännande att se vem som vinner! ...Fattar inte varför jag bryr mig egentligen... Själv tycker jag nog att en av domarna i tävlingen - the Runway Diva Ms Jay Alexander borde kamma hem titeln ANTM! ;)


Svunna tider

Jag hittade och scannade in ett foto på min mormors far. Fotot är förmodligen från 1910-talet eller ännu tidigare. Axel Karlsson hette min mormors far, och han var i mitt tycke en ganska stilig karl. Jag träffade ju givetvis aldrig honom. Jag tror att han dog redan på 50-talet. Mamma har aldrig direkt heller berättat något om honom, så jag tror inte att hon minns honom så jättemycket heller. Jag funderar på att rama in kortet på honom och hänga upp.


Axel hade nog aldrig kunnat föreställa sig att han en dag skulle figurera på ett ställe som heter Internet ;)

En tur till Kräftriket

Igår var jag uppe på koreanskainstitutionen och gjorde den sista presentationen. Blev godkänd på den och fick då 7.5 hp tillgodo. Nu är det bara 7.5 hp kvar till kandidaten är helt inhåvad. Känns faktiskt ganska fint. Men vet ni vad som känns finare? Omgivningarna och hela atmosfären däruppe. Det må låta flummigt, men när jag steg in på institutionen för första ggn på över ett år så kände jag hur den där speciella doften slog emot mig. Doften av... gammal, härlig byggnad! Det har anor! Ja, se själva.


På Asienbiblioteket har man förr om åren hängt åtskilliga timmar och printat ut saker, samt kopierat upp kompendium


Porten till bl.a. koreanskainstitutionen


Trappen ner på sidan


Mot Brunnsviken


Nästan som en kärleksstig


Vid detta övergångsställe vid Albano/Kräftriket har man varit nära att bli roadkill fler än en gång!

Insamling till Baltikum

När jag kom hem idag så såg jag att det satt en lapp på porten angående textilinsamling till Baltikum som sker på onsdag morgon, precis vad jag har väntat på! Jag har ju som bekant 2 kassar med kläder som bara väntar på att bli bortskänkta till bättre behövande. Dessutom ett par skor, påslakan och underlakan jag inte har någon användning av alls. Så jag samlade ihop det jag hade och det blev en stor hög med saker faktiskt! Hoppas verkligen att det kommer till någon användning för någon som absolut behöver det.

Tyvärr var det så att senare under dagen nu så är det någon i denna uppgång som har slitit ner den här lappen på porten, så nu kanske det är någon boende här som helt missar detta, som kanske har något att skänka. Det sitter dock lappar på de andra närliggande husens portar, så det verkar iaf som att insamlingen fortfarande gäller. 

Förlåt med vad fan är det med folk egentligen? Säkert någon av surkärringarna i den här uppgången som inte tycker om lappar som skräpar ner vårt område! Ja, usch och fy! Och varför ska vi överhuvudtaget ge något till någon behövande? ...Ja, det finns folk till allt! :S


Det här är iaf det jag skrapade ihop och det är ju en hel del. Kanske pojkvännen lägger något till högen.

Arash i Ryssland

Alla känner igen Arash, den svenske iraniern som haft en del hittar på persiska? Personligen har jag smyglyssnat ganska mycket på hans första skiva som jag tycker är riktigt dansant och bra. Temptation, som släpptes för några år sen kan inte ha ungått någon? Men vet ni vad? Plötsligt så vandrade Arash lite fel, han tog vänster istället för höger när han skulle gå hem en kväll och hamnade i Ryssland!

RSS 2.0