Löpning 4.8

Förut var jag ute och sprang för första ggn på hur länge som helst. Både kyla, snö och förkylningar som kommit emellan. Iaf, det var blåsigt och småjobbigt, men ganska småljumma vindar som blåste ändå. Jag kom runt på ca 31 min, trots att jag stannade upp flera ggr, så jag måste nog ändå säga att det är en skaplig tid.


Helgen

I helgen har Lea varit här. Den har spenderats på stan, på resturang och hemma hos moi! Nästa helg ska jag neråt Norrpan och träffa henne igen, samt Larne och Jenny August. Ska bli hur kul som helst!!


God mat på eritreansk resturang!


Lea visar upp sin väska


På spaning...


Moi utanför PUB


Random pics

Lite bilder jag tog vid Brunnsviken






Konfucius har i statyform ställts upp utanför koreanska- och japanskainstitutionen. Är den omtyckt? Som Eunah uttryckte det: "Jag höll på att garva ihjäl mig när jag såg den första gången". Eleverna funderar nog på ett ploj... typ en mössa eller en scarf.

Today!

Idag gjorde jag ett besök uppe på universitetet för att hämta hem alla uppsatser. Eftersom jag är född dum i huvudet (obviously) så tog jag inte med mig en kasse eller liknande att lägga ner allt i. Det blev ganska många uppsatser att bära på faktiskt... Hela 11 st, samt 3 ex av Rox & min uppsats. Släpa, släpa, släpa ner till Kräftriket, där jag stannade upp och fotade lite. Sen satte jag mig och åt där i en av resturangerna samtidigt som jag läste Mauds uppsats om Lattemammor på stan. Väldigt intressant alltså. Sen åkte jag hemåt medelst buss och sen med tbana. Som vanligt var det folk som stank sprit på den sistnämnda.

Häromdagen var det t.o.m. en snubbe som började klänga som en apa i räckena i taket på tåget. Sen satte han sig 3-4 meter från mig och stirrade sjukt på mig (han måste varit påtänd eller haft en störning...). Sen när han gick ur vagnen och kom ut på plattformen så stannade han upp var 5:e meter och gjorde en karatesvung eller vad det skulle föreställa. Smått överviktig och av östasiatiskt ursprung var han. Ingen Bruce Lee direkt! Jag vet inte om jag skulle garva eller inte. Sen var det en småvidrig snubbe (som var typ lika kort som mig) som ställde sig flåsnära bakom mig när jag skulle gå av i Hby Strand tidigare i veckan. Man bara stampade och "öppna dörren nu för faaaaaan!". Sen gick han jättenära mig hela vägen ner mot spärrarna och råglodde på mig på 1½  meters avstånd utan att säga nåt. Var kommer alla dessa människor ifrån? Tror de att de kan bete sig hur som helst utan att riskera att åka på en magsop? Banzaiiii!

Blir dessutom bara mer och mer fyllon och annat omkringdrivande folk nere i Strands centrum. Polisen har fått vakta utanför Hemköp mer eller mindre varje dag nu på sista tiden.

Haha, men bäst var fasen den överförfriskade finska gubben som slog sig ner bredvid mig, Andreas och Jens på McD i lördagskväll. "Jag har blivit utkastad från Finland, ja, från 3 länder faktiskt". Hur man lyckas med det är en rejäl bedrift... Jens lyssnade sympatiskt på hans historia och Andreas snodde av min McD-glass. Kolla in Jens bedrövade min, den är guld värd! Jag skrattar lika mycket varje gång jag kollar på det...



Slingor i håret

Jag la i slingorna jag köpte igår och det blev inte så himla bra, precis som jag trodde - hahaha! Jag har ju erfarenhet med blekning- och avfärgningsmedel, visserligen 12 år gamla erfarenheter, men ändå. De är inte goda! Borsten var inte alls bra, allt hamnade på samma ställe även att man smetade ut det med handsken. Svårt att ta ut slingor med handskar på dessutom, för varje gång handskarna nuddade håret så blev det totalt statiskt, haha! Aja... totalt råhemskt är det inte, men jag känner mig mer trailor trash än som den vackra kvinnan på omslaget!

Bruksanvisningen var dessutom totalt skruvad. "Ta gärna en väninna till hjälp första ggn du utför behandlingen" typ. Skumma småsaker rakt  igenom hela beskrivningen som gjorde att jag satt och hoppade av skratt innan jag ens kunde börja. Nästa gång får jag ta Lea, Disa eller nån annan "väninna" till hjälp. Niklas, Andreas, farsan (haha) eller nån annan karl räknas alltså inte, haha! Btw, när jag sa till Andreas i lördags att jag kunde lägga röda slingor i hans svarta hår så backade han och gjorde "vik hädan"-tecknet med fingrarna. Men han tinar nog upp snart... Putte hade ju gjort slingor tydligen, så Andreas kanske inte är helt oövertalbar. Muohaha!

Men färgen på slingorna jag gjorde är jättesnygg!


Jag gjorde lite för tjocka slingor, men då vet jag iaf till nästa gång...


Baksidan fick jag till rätt bra ändå, trots jag inte såg ett jota vad jag gjorde

Dagens shopping

När jag var på stan efter att jag varit på koreanskainstitutionen så fick jag med mig saker hem som jag inte räknat alls med...


Ny klänning från Gina Tricot!


Ny väska, större modell. Praktiskt att ha när man reser kortare sträckor eller bara har mycket böcker att släpa till univ. Dessutom är den rosa/ljuslila. Underbar färg!

Besöket på kor.inst.

Ok, var ska jag börja? Jag får nog helt enkelt dela in det i två separata inlägg. Börjar med institutionsdelen. Jag kom dit och Eunah och jag gick och köpte muffins och bröd. Sen satte vi oss i lunchrummet på inst och fikade. Kang anslöt och de två började prata på rapp koreanska! Jag hann inte med alls, om jag ska vara ärlig. Min koreanska är ringrostig, men den började tina upp ju längre tiden gick. Vet inte alla ämnen vi hann behandla, men ojojoj, tillslut var klockan 16.30 och jag hade varit där i nästan 4 timmar! SÅ snabbt tiden går när man har roligt! Även Anette Son Ek och koreanskastudenten Moa anslöt lite senare. Det var väldigt trevligt. Eunah, jag och Moa gjorde sedan sällskap ner till stan med först buss och sen Tbana. Tbanan var det värsta jag varit med om, den var knökfull! Kändes som att man var i Tokyo nästan. Sen gjorde jag stan på egen hand i en timme eller så, innan jag åkte hem.

Men såhär såg det ut under ca 20 min när vi satt och fikade på koreanskainstitutionen!


Himlen blev svart och sen öppnade den sig totalt och det blev snöstorm!!

Besök på korreinst.

Idag blir det ett besök uppe på Koreanska Institutionen på SU. Ska dit och hälsa på bl.a. doktoranden Eunah, som jobbar där, samt lämna ett par böcker som varit mig till låns alldeles för länge nu. Eunah har varit i Korea sen augusti, men kom tillbaka för ca 2 veckor sen och hon sa att hon ville ha lite sällskap. Tydligen svårt att landa när man varit iväg sådär också. Dessutom känner hon sig otrygg, då nån hade varit inne på hennes arbetsrum och snott hennes mobil medan hon var på toaletten!! Kan ju inte kännas alltför bra direkt. Larne berättade att hon varit med om nåt liknande om att även hon fått sin mobil stulen på jobbet. Hemskt att man inte ska få ha saker ifred ens på sin arbetsplats!

Annars då? Jo, Niklas är i Thailand, han åkte i lördags. Just nu är de i Bangkok. Igår shoppade dem tydligen, idag skulle de till Sea World och imorgon skulle de besöka nåt tempel vad jag förstått. Sen skulle de vidare till Koh Chang, vara där ca en vecka, sen till Gregers föräldrars hus. Så resplanen ut som jag har förstått den. Själv sitter man kvar här i Sverige med ett psyko till granne och ett annat psyko som jag inte vågar skriva ut här ifall människan mot alla odds skulle gå in och läsa det (Lugn, mina vänner och bekanta - det är ingen utav er, utan skolrelaterat...). Jag sprängs fan snart, men jag kan inte babbla ut det på bloggen såhär...

Iaf, jag vill poängtera att jag inte alls vill vara i Siam med de andra. Alldeles för varmt för min del (högst 23 grader pallar jag...)!! Skulle då vara att bada, för det gillar jag... Men jag trivs så bra här framför min dator, jag lagar mat bara åt mig själv, vräääker ut mig över sängen, går promenader, shoppar, inväntar slutseminarie och nästa vecka kommer förmodligen Pernilla upp och hälsar på, samt att jag ev. åker neråt Norrpan nästnästa helg. Sen är det bara en vecka kvar till Niklas kommer hem, och det ska bli megakul det förstås, men man behöver inte vara som en blodigel på varandra hela tiden! Ajj niiid spejs, som Britney sjunger. :P


Kräftriket, hit ska jag idag

Nattvandring


Stureplan baj najt


Min favoritgata - Tysta gatan

Twitteli-twitter!

Jag har skaffat Twitter nu också. Uppdatering på det området = mycket osäkert än så länge.

3 saker

På initiativ av Jenny E (fd. Andersson) så ska jag tydligen göra en lista. Nöjd nu, Jenny? ;)




3 saker du kanske inte visste om mig:



Tre jobb jag haft/har i mitt liv:

1. Kundservice/telemarketing - ProffCom Valdemarsvik
2. Sällskapsdam på Vammarhöjdens äldreboende i Valdemarsvik

3. ...
(Har faktiskt bara haft dessa jobb egentligen om man inte räknar med all praktik jag hade på gymnasiet)


 

Tre städer där jag har bott: 


1. Valdemarsvik

2. Huddinge

3. Hässelby



Tre serier jag gillar att se på TV


1. Det Okända (fast det har legat av sig lite...)

2. Most Haunted (...fast det ser jag mest via datorn också)

3. Americas Next Top Model (fast det har också legat av sig lite...)


 

Tre favoriträtter


1. Min egen lagade Pibimbap (...och nu garvar Larne åt det namnet igen, haha)

2. Sushi

3. Mammas ugnsbakade torskfilé med gräddsås, champinjoner och körsbärstomater


Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:


1. Anywhere but here, haha!

2. I en ny lägenhet där vi inte har några skadade grannar som gapar, skriker och har TV:n eller stereon på högsta volym

3. Södra Spanien skulle vara fint...


Tre länder jag besökt.

1. Spanien
2. England

3. Norge, fast bara över gränsen



Nå, det här var väl kul, Jenny? ;)

Dagarna går så fort så fort...

Ledsen för dålig uppdatering senaste dagarna. Mycket saker som händer, samt en B-uppsats vars slutgiltiga manus ska vara inne på måndag om en vecka. Jag ger er lite bilder från lördagens vampyrvandring i Blackeberg och lite annat.


Kvarnen nedanför Råcksta träsk


Usch, den här byggnaden förde tankarna närmare till ett koncentrationsläger... :S


Blackeberg... Just det... Alla byggnader har lika rolig färg = grå + smutsig senapsgul


Inga vampyrer hoppade ner på Niklas från trädet i centrum...


Blackans torg med t-baneentrén

DBN

Nu händer det äntligen lite grejer på musikfronten. Min käre bandkamrat har börjat fila på en låt som jag ska få ner en melodi till. Så snart kanske vi inte blir ett coverband längre, haha. Men helt ärligt så är det en fräck låt. Sen blir det väl att ta lite nya bilder, och då får vi väl se om Putte (Andreas bror) ställer upp eller hur det blir. Ska iaf bli spännande.


Visst att jag vet att alla älskar vår musik, men att göra ett plagg med vårt Monsoon-omslag? Haha!

Tjockbollen

Nya lampan i sovrummet. Ger ett rosa sken.


Ont i halsen

Jag fick grymt ont i halsen igårkväll och inatt kunde jag inte somna förrän kanske runt kl 4 imorse. Sitter och försöker få ihop en analys på fältarbetet nu. Imorse när jag skulle titta igenom papprena somnade jag två ggr, haha. Jag tror inte att min gruppkamrat uppskattade det, när jag försvann från msn. ;) Men nu är jag rätt så pigg efter 3 koppar kaffe. Lite seg i kolat bara.

Snöar som fan gör det också, och jag tänkter på min lille postis som är ute i det här trista vädret! Vinter - nej tack. Vår - ja tack!


Jag i min stuga i Vika, sommaren 2005, korthårig (Fotograf: Niklas)

I min garderob


Haha, lycklig men trött!

Ramberg (inte Örjan...)

Hej alla glada (och ledsna)! Helgen har varit fullspäckad, därav inget blogginlägg. Idag har jag, Niklas och svärfar varit på Ikea och jagat en garderob åt mig. Jag hade redan kollat ut en innan och till min glädje var det ett utgående parti, så den var sänkt med 500:-! Perfekt för en liten fattig kyrkråtta. Iaf, fick hämta ut den i varuuthämtningen och där stod en tjej från koreanskan, som tydligen jobbar där numer! Hon gick i klassen under mig. Tyvärr hann hon ila iväg innan jag ens hann säga hej. Vi åkte hem och svärfar + Niklas fick kånka 99,6 kilo garderob upp till lägenheten. Sen började ihopsättandet...

...Det tog drygt 5 timmar att sätta ihop aset. Vid flera tillfällen dansade jag medicindans och var allmänt ilsken. Jag vet inte vad Niklas tyckte om det beteendet, men jag var arg som ett bi (inte på honom, bör nämnas). Sen tog det ca 2 timmar att städa upp allt skit runtomkring och att ställa allt på sin plats igen. Fy fan... Man borde ha lärt sig vid detta laget...


Vår hall blev dränkt i bråte!


Bara en låda kvar... Jag tar en kaffepaus och somnar nästan på kuppen!


Färdig! Tog ju bara 5 timmar...

Löpning 4.15

Jag tröttnade på att sitta inne och slöa och min överskottsenergi tog över totalt, så jag gav mig ut och sprang en runda. Var väl senast i början av december eller nångång i november jag sprang, men det gick utmärkt. Tog ca 28 min, vilket varken är bra eller dåligt, men mest bra för att inte ha tränat på länge. Måste ju börja långsamt.


Jag längtar till sommaren! Morsan kom med på bild också.

Kaffepaus

Innan jag fortsätter dagen så måste det bli en kopp kaffe... Sen måste jag avsluta min prenumeration på Vecko Revyn. Jag vet, jag vet, fråga mig inte ens varför jag prenumererar på den för det vet jag inte ens själv... Helt plötsligt låg den där innanför dörren och jag vet knappt ens varför (antagligen en dum pren.gåva från Make Up Store som jag nappade på). Nu får det vara nog. Jag tror t.o.m. att jag har betalat för samma nummer flera ggr dessutom, för de skickar fakturor hela tiden och jag betalar ju snällt... Nä, nog nu! Räcker med Damernas.


Jag är en dam... som dricker kaffe i liten kaffekopp och läser Damernas ;)

Mina foton

Jag gick och hämtade ut fotona jag beställt förstoring på. De är 30*40 cm, utom en som är 30*45 cm. Nu ska de upp på väggen, och faktum är att jag tror att jag behåller trädet med den röda bakgrunden själv. Hade ju tänkt ge bort den, hehe... Men Larne ska iaf få moln- och trädbilden längst ner till vänster signerad och allt.


Inte inramade och smått ihoprullade... Ingen rättvisa till fotona direkt. Fler foton på detta kommer upp på bloggen när de är inramade och uppspikade.


Följ min blogg med bloglovin

Today

Nu kom avin på mina foton, så det blir till att trafsa ner och hämta ut paketet sen. Innan dess ska jag dock ha hunnit att prata med min fälrapportskollega, samt att jag nog måste sätta mig och skriva lite rester och lämna in. Jag fattar fortfarande inte varför betyget på Folklorekursen har blivit inregistrerat... Jag måste fråga på institutionen.

Nya fyndet

Jag hittade äntligen jackan som jag letade som en idiot efter förra året. Nu har H&M precis fått in en liknande modell. Klart jag var tvungen att köpa! Jag tänker mig Depeche Mode, Black Celebration anno 1986. Och nej, Niklas, inte hårdrock...




Isvandring på Mälaren

Igår var Niklas och jag på promenad på Mälarens is.


Maltesholmsbadet


Hässelby Strand på avstånd


En sur liten gris, haha!


Vid Kanaanbadet gick vi upp på land igen

RSS 2.0