Ändrade planer

Jag behöver iaf inte oroa mig för att PMS-ilska eller acne ska förstöra mitt nyårsfirande, ty inatt blev jag gravt förkyld så nu sitter jag här och har ont i kroppen och är yr i bollen. Kvällen kommer att spenderas i svärisarnas tomma hus med min gode vän Gibbo. Vi ska hålla varandra i tass och titta ut genom fönstrena på nyårssmällarna. It's gonna be a lovely evening!


You wanna piece of me?

Muckar du med mig? Ska jag slita upp halsen på dig och tugga i dig precis som jag gör med alla andra som råkat stå i min väg idag? Muohahaha!

Skämt å sido, jag är hemskt obekväm i min egen kropp. Acnen har börjat ploppa upp lagom till el grande framträdande på nyårspartaj imorgon. Jag som hade tänkt vara balens drottning och allt. Hoppas bara inte att det kommer nåt irriterande folk för då kommer jag att börja tugga på dem, mwah! :P

Ring mig om ni vill ha Deux Bijou Noirs singel - en electro-cover av Tokio Hotels hit Monsoon. 1 exemplar beställt än så länge (av farsan, haha!). Ni fattar väl att jag skämtar? ...Eller inte. ^_^


I'm back!

Tänkte bara skriva ett inlägg och säga att jag inte trillat av pinn eller något, utan att jag tagit min välförtjänsta julledighet. Just nu sitter jag hos mina föräldrar nere i Vika och gottar mig med det ena och det andra. Det har både hunnit slinka ner en glögg, ett glas vin och en hutt (usch, fy, blä!) med all julmat som mat har proppat i sig. Nä, skämt å sido, jag har inte proppat i mig julmat, för det har vi ju bara ätit 2 ggr, men kakor, bullar och annat smått och gott har man ju inte kunnat motstå, samt mammas gottiga (och feta...) mat.

Imorgon ska jag dock bege mig hemåt Stockholmen igen. Ska väl bli ganska skönt, men jag gillar inte bussresan hem. Det är nog det absolut värsta jag vet och jag tycker redan synd om mig. När jag åkte ner så åkte det en tjej i min ålder, hennes mor och tjejens 5-åriga dotter och 2-åriga son med bussen. 2 åringen galltjöt först 30 min i väntrummet (för att mamman vägrade lyfta upp honom...) och sen 45 min på bussen (för att mormodern envisades med att han skulle sitta bredvid henne när han eg ville sitta med sin mamma...). Resenärer brukar ändå vara ett ganska tåligt folk, men efter ca en halvtimme så började folk skruva irriterat på sig. Det går an om det är litegrann, men... Ja... ni kan förstå... Hans 5-åriga storasyster verkade dock vara en stillsam och duktig flicka. Hon gjorde inget väsen utav sig utan försökte vid flera tillfällen lugna ner honom. Hans puckade mormor hade dessutom inte spänt fast honom med säkerhetsbältet (som finns på alla säten nu) så när vi var norr om Norrköping så ramlade ungen ner ifrån sätet rakt ner i golvet med en duns, och så var galltjutandet igång igen. Jag säger som jag brukar säga: Jag säger inget, så har jag inget sagt... :S

Det har varit väldigt trevligt nere i Vika under min vistelse iaf. Dock ahr det varit full rulle mest hela tiden, med en massa brorsbarn och annat som klängt i benen på mig. Marcus är ju stor nu, men Jonna är i lagom ålder att hänga en i faggorna hela tiden, haha. Det som var roligt var att Linnea faktiskt kände igen mig och inte alls var rädd för mig som hon var förra ggn. Nu pratade hon med mig från första början och poserade villigt för kameran. Har tagit många bilder under min vistelse, varav några jag ska redovisa på bloggen inom en snar framtid.


Fältobservation

Efter dagens seminarie så köpte jag mina biljetter, samt tog en sväng på stan innan jag begav mig till Vällingby för att göra en folkloristisk fältobservation.


Vällingby City


Utanför Kfem. Här sparas det verkligen inte på krutet när det gäller juldekorationer. Här blev jag förresten förföljd av en snubbe som råglodde på mig... Det tog kanske 10 min att skaka av honom. Creep! :S


Inuti är det minimalistiskt... både på interiörsidan och besökarsidan... ;)


På Gina Tricot hittade jag den här fuskpälsvästen och tänkte på min lilla Timón. Han hade ju typ likadan färg på pälsen. BUÄ! :S


Dagens citat

Dagens citat är julinspirerat och kläcktes av min Myspacevän Octayne:

"Tha 3 wisemen musta been gangstaz, aint no way 3 outa-townerz can roll through anotha city with tonez of gold folowina star & not get robbed without being geez."


Morgondagens planer

Morgondagens schema:

*Seminarie
*Köpa sista julklapparna till Niklas
*Köpa biljett Vika tur och retur

Var det något annat?... Stressad till 1000!


Inför nyår 2008/2009

Bara för att jag är en sådan generös människa så ger jag en preview av vad för stass jag ska ha på nyår. Förresten, har ni gjort upp alla era löften än? ;)


Jag tänker ha samma min under hela kvällen också.

En musikvideo

Vi hade haft MTV i några år när denna låt kom, men den gjorde ett sånt stort intryck på mig att den fram till denna dag hamnar på topp 100 bästa låt-listan genom tiderna.


Massive Attack - Unfinished Sympathy (1991)

En liten resumé

Nu har jag haft några hektiska dagar med julklappsköp och annat smått och gott. Igår kom Lea upp en sväng över dagen och gjorde stan osäker genom att leta efter en klänning att ha på morgondagens julfest. Besvikelsen var dock stor när hon inte hittade vad hon fann och ist valde att ha sin Marc Jacobs-klänning. Bra val där, tycker jag. Den är jättefin på henne. Så fick jag en Gucciväska av henne också --- Tack Lea, den är jättefin och bra!

Och idag var jag på stan med Disa och jag hittade faktiskt en hel del. En CD med fadomusik från Cap Verde till min far. Så har jag ju redan köpt den ultimata DVD-filmen till min jägarfarsa också: "Viltsvinsjakt i Roslagen". Ja, ni hör ju hur bra det låter. Bara inte jag blir tvingad att titta på det också, haha. Och som mamma sa när jag berättade om den där fadomusiken: "Nu får man väl höra den för jämnan i bilen!". Jag kommer ner och rör om lite i grytan med andra ord. ;)

Sen har jag hittat den ultimata klänningen till nyår. Kanske kommer upp en bild på den vid ett senare tillfälle... Nu kanske jag bara skulle behöva ha en bolero eller nåt till denna vackra kreation så är saken biff sen. Snyggast på nyår? Självklart!

Zelda

Idag har jag suttit och spelat Zelda - Twilight Princess större delen av dagen. Har hittills klarat två fort och är nu på väg norrut för att ta vidare hand om ondskan. Se upp, Zant, för nu kommer jag och slår dig på mulen!


Musse och Mimmi

Jag får lite nostalgiryck varje gång jag ser den här tröjan från H&M:



Det här var ett klassiskt mönster på stickade tröjor när jag var liten. Var och varannan unge hade det. Men det såg ju mycket finare ut i finstickat från H&M än hemmastickat. Tröjorna som våra mammor stickade när vi var barn kliade ju dessutom något hemskt. Ingen 100% bomull där inte...


Huwa, huwa - dä ä mi födsle´da

Eftersom denna dag är min födelsedag så måste jag påminna alla om att hälla alla era presenter i ett kuvert och skicka till mig. Skämt å sido, nu ska jag vidare och shoppa upp födelsedagspengen jag fick av min mor och sen blir det resturang ikväll.


Hurra, hurra - det firar vi med "dagens outfit"

Dagens idiot

När jag kom in på Hemköp i Hässelby Strand förut så möter jag detta scenario: två unga män i 18-20-årsåldern står och smått munhuggs med den unga kassörskan. När jag kommer lite närmare inser jag att det rör sig om att de tycker sig betalat för mycket, men kassörskan bedyrar att det inte alls är så. Då säger den ena: "Asså, alla vet väl att 10 ggr 16 är 116! Tror du jag är blåst eller?"

Får jag ge svaret på den frågan? = JA?! :D

Efter kassörskan lånat dem en miniräknare gick de ganska snabbt utan ett ord därifrån.

Hässelby Strand i ett nötskal. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.


Ack vilken idyll, men IQ-nivån...

Dagens citat

"Det skulle faktiskt vara befriande att bara gå ut och spöa skiten ur folk...bara för att avreagera sig...och sedan ett glas rött till kvällen under nymånen..."


-Min gode vän Andreas vill förena fulkultur med finkultur.


Han är stor i orden, men liten på jorden

Totalt kaos!

När jag var i tvättstugan förut så kom det plötsligt in nån idiot som stod och flåsade och tryckte på bokningstavlan medan han pratade med sig själv. Jag hade ju barrikerat mig inne i tvättstugan och gjorde så lite som möjligt för att inte avslöja mig själv (för man vet ju inte hur sånt där konstigt folk kan reagera...). Han stod där och tryckte och svor i säkert en kvart till att börja med, innan han började rycka i dörrarna till både min och den andra tvättstugan. :S Sen gick han in på toan och var där i ett par minuter (usch?!), så jag hann inte samla min tvätt och dra. Sen när han kom ut igen så började han pilla och ha sig med bokningstavlan igen, ryckte lite i alla dörrar samtidigt som han sluddrade: "Va fan, dörrarna öppnas ju inte..." Tillslut, efter ca 10 min, blev han aggressiv och det slutade med att han började rycka och slita i båda dörrarna, och han sparkade vid ett tillfälle till min dörr! Vid det tillfället så tror jag inte ens att jag kom ihåg att andas, ung. så skraj var jag! Hade han inte tagit sina saker och gått snart efter det så hade jag ringt till Kopps. Vilken lättnad när dörren slog igen efter fanskapet! Jag samlade ihop mina grejer, som var klara, och sprang faktiskt upp genom nödutgången och ut den vägen.

Bytes: Fin tvårummare med överkomlig hyra i den vackra och underbara idyllen Hässelby Strand. Du har världens finaste grannar som aldrig är ett dugg högljudda eller flyttar möbler på natten, samt en tvättstugedörr som fungerar perfekt. Allt detta + att hobos aldrig förekommer inne i tvättstugan. Slå till NU!


1:a advent

I lördags fixade jag till lite fint i köket; hängde upp adventsgardiner (dvs julgardiner-light), fixade med ljusstaken och bytte lite smådukar. Dessutom fick jag ett absolut ryck och började måla i köket. Ni vet där man har såna här plastiga behållare? Sämst på att förklara, så ni får en bild:



Jag tog alltså ut de tre största behållarna. Det finns inte ord för hur skabbiga de var. Jag har smått letat ute i handeln efter nya att sätta in, men har inte hittat några. Så nu var det hög tid för en förändring. Jag sparade de där 3 små behållarna på sidan för att de är bra att förvara småsaker som gummisnoddar och liknande i. Sen har jag börjat grundmåla med en brun allmogefärg från Panduro. Sen har jag tänkt måla "taket" inne i de små utrymmena i någon röd allmogefärg eller nåt, och sen har jag tänkt köpa såna där elektriska värmeljus. Någon som vet var man köper såna? Förslag?


Adventsfint


Dagen efter var det dags att tända första ljuset. Det skötte Niklas så bra så.




Julängeln jag fick av Niklas för 4 år sen. :)

RSS 2.0