Hårdrockskillar

I begynnelsen fanns Manowar. Kör ner det i halsen på anyone som lyssnar på the music genre known as hårdrock, så blir de glada.



Notera de välformade brösten på killen längst till höger. Sylvester Stallone med B-kupa månne?


Hissa min blommiga klänning!

Den här köpte jag på Gina Tricot igår:

Blommig Gina Tricot 2

Var bara tvungen att ha den. Den klär mig perfekt. :P Sen såg jag på Vakna Med The Voice på kanal 5 tidigt imorse att Elin Kling stod och dissade blommiga kläder, för att det var "så inne att det är ute". Ursäkta mig, hörde jag just en mus som pep?? Jag säger som jag brukar göra: bajsnödigt. Jag har alltid gillat blommigt, men det är först nu som det kommit ut i affärerna på riktigt, så man inte behöver gå in på affärer för äldre damer. Dessutom påminner detta mode med blommigt och skinnjacka/kavaj med uppkavlade ärmar väldigt mycket om modet i början av 90-talet. Grunge-romantik eller vad man vill kalla det (kom på ett nytt ord, wei!). :P Sen sa Kling att man bör klä ner det blommiga med något så att det blir lättburet. Klä ner? Typiskt svennestuk! Klä upp er allesammans istället, vettja! Vi kör stenhårt på San Tropez och Franska Rivieranstilen för att få lite värme till det här karga landet! Go for it grrrls (and boys, om ni så vill). :D


 


29 april 2008

I varje tjejtidning gnälls det om Sienna Millers påstådda bröllop med Rhys Ifans och hur hon försöker göra om honom till en mer representativ framtida make. Enligt en skvallertidning så känner sig Ifans rätt blek i jämförelse med andra karlar som Miller har rumlat runt med, t.ex. Jude Law och Daniel Craig alias nye James Bond (sen när blev han en hunk?).

Snälla! För det första, varför gifter man sig med nån som man tycker behöver en serious make-over? Hur ytligt är inte det (om nu detta är sant)? För det andra så förvånas jag över Ifans dåliga självförtroende (om nu även DETTA är sant). Jag menar, Jude Law som låg med sina barns nanny och Daniel Craig är ju inte ens snygg. Se där! Dessutom har ju Ifans så mycket mer karaktär och integritet än sina två buksvågrar så det räcker till och blir över.

Kom igen, killen är faktiskt lite mer än Spike i Notting hill. Kolla bara in honom i musikvideon till Oasis The Importance of Being Idle:

At night

Så. Nu är det kväll. Den här dagen har gått ganska långsamt. Men jag åkte iaf till Vby, fast det blev inte så himla mycket tittande på kläder till syskonbarnen efs jag inte är helt säker på vad de har för storlek. Måste kolla med folket där hemma först innan jag köper nåt. Först ut är Linnéa som fyller 2 år i maj, sen Jonna som fyller 5 år i juli och så Marcus som fyller hela 12 (!) år i augusti. Jag var bara 14 år när han föddes, så han känns mer som en kusin eller en lillebror. Om nåt år så har han med stor sannolikhet växt om mig! (Jag är ju bara 157 cm...) Han kanske blir lite över 170 eller nåt för hans mamma är kortare än mig och hans pappa/min äldsta bror är 180, men man vet aldrig. Jonna då! Född 2 månader för tidigt, men växte snabbt om sina jämnåriga. När hon var 3 såg hon ut som 5 ungefär. Hon kommer nog att bli lång. Hennes mamma är lite över 170 och hennes pappa/min yngsta storebror är 187 (!).

Brorsbarnen
Jonna, Linnéa och Marcus för snart ett år sen

Jag köpte lite behövliga grejer till mig själv i Vby (ego, ego, ego!). Först och främst köpte jag en ny pyjamas på H&M för 149:-. Tunna, jättelena och mjuka puderrosa bomullscapribyxor och tillhörande linne i storlek Small. Byxorna var exakt lagom, men toppen var lite för åtsittande (big boobs problem...) :S, så den kommer jag nog inte att använda.

Sen köpte jag två ansiktsmasker, en nagelfil, Hello Kitty ögonskugga (superbilligt, so why not?), samt en superhärlig ansiktscreme jag använt i nåt år nu: L'Oreals Happyderm for normal and combination skin. Köp den! Den må lukta gammal Jukonsalva (nån universalsalva morsan alltid körde med förr), men den är allt ens hud behöver och lite till. Speciellt dyr är den inte heller. Tror den kostade lite över 70:-. Den brukar räcka rätt länge, men så har jag ju lite andra cremer jag varierar med (har ju blandhy).

Sen köpte jag en helt galet blommigt fodral på Gina Tricot för 129:- som påminner om en klänning jag köpte på Vero Moda för 8 år sen! Got to love it! (förmodligen bara jag som gör det också... men jag gillar att sticka ut!) :P Lägger väl ut en bild imorgon, som alla bekanta kan ge ris eller ros! :P

Btw, BH:n jag köpte för några månader sen är jag inte 100% nöjd med längre. Den är ju egentligen för liten måste jag säga. Banden är dessutom smala så att de skär in i axlarna samt att de hasar ner i tid och otid. Aja, den är så snygg med kläder över, så jag kanske inte ska klaga. Kanske får leta upp en ny att byta om med. Jag har ju bara två BH:ar här hemma som jag kan använda! (jag vet, jag vet... men jag har så svårt att hitta en storlek som jag kan ha... Hatar att prova BH...)

28 april 2008

Så var helgen slut och vardagen väntar. Har dock ingen lektion idag, så jag stannar nog hemma och håller ställningarna, såvida jag inte tar en tur till Vby sen och kollar på lite framtida födelsedagspresenter till syskonbarnen. Alla fyller ju i sommar, så allt kommer på en gång.

Igår var vi på Rice på Nybrogatan (Ö-malm) och firade N:s farmor som fyller 75. Mycket trevlig resturang, men ändå inte lika bra som Bamboo Palace. Men som sagt, mycket trevligt. Sen stannade vi till hos N:s farmor när vi skulle skjutsa hem henne och så kollade vi på Inför Eurovisionsschlagern hos henne. Bara skitdåliga bidrag. Många konstiga halvballader och Balkanporr typ. Inget att hänga i julgranen direkt. Det är ju nu som hoppet för Perrelli början växa. Hon kanske inte har så dåligt bidrag trots allt? :P Sorgligt...

Jag? Jag gillar syntpop...


27 april 2008

Hej och hå! För en gång skull en fulltecknad helg! Och den är inte slut än. Tänkte iaf dra en kort resumé.

I fredags var jag först uppe i skolan och skulle ta reda på lite saker. Ingen jag skulle prata med var där alls, så slokörad fick jag gå därifrån. Åkte ner till stan där jag träffade på min kompis Malin. Vi gick på stan. Jag köpte en fin liten väska i beige fuskläder (antar jag). På e.m. drog vi oss ner till Kungsträdgården för att gå på Veckorevyns Lifestylemässa. Rätt skapligt med folk där, och jag tillhörde nog en av de äldsta, haha! (Varför är jag ens prenumerant när jag inte gillar tidningen?). Flera brudar som hade ätit glosoppa och stod och råglodde på mig och Malin, haha! :D

Sen fick vi gå in. Och ojoj... de bara släppte på folk tills vi inte kunde röra oss därinne. Det var HEMSKT! Efter kanske 20 min lyckades vi tränga oss ut från stället och satte oss på en soffa utanför. Det var någon tipspromenad man skulle gå, som var omöjlig att gå för att det var folk överallt! Så vi struntade i den. Dessutom satt frågorna lite huller om buller, så man visste inte riktigt hur man skulle gå alls. Sen skulle vi ta vår goodiebag tänkte vi och då stod det massor av småtjejer och trängde sig. "Asså Sara, kom igen, träng diiiiiig dåh!" typ. Vi som är äldre och fint uppfostrade stod snällt kvar. Sen fick vi vår goodiebag och gick.

Slutsats: Det var dåligt arrangerat, redaktionen var sur (utom två tjejer som var superglada), det var ett för litet place att ha en mässa på! (Blir lika förvånad över hur små lokalerna är häruppe. En mässa i Vika skulle iaf hållas i sporthallen eller ishockeyhallen...)

Var det någon annan som var där som kan berätta vad de tycker?

På väg ner i t-banan lite senare så ramlade jag i en trappa och sträckte ena foten, så nu blir det ingen springtur på ett tag... :S

Universitetet
Det var iaf mycket fint på universitetet i fredags

Gött i solen

Håhå! Nu har en stor del av dagen gått åt och jag har hunnit med rätt så mycket och ändå latat mig! :P Först så tvättade jag, sen fixade jag lite med bloggen, sen solade jag och efter det så städade jag hela lägenheten i stort sett. Ja, toaletten hann jag inte med innan dammsugaren dog.



Jepp, en sån här, fast i guldfärgat har jag. Ergorapido från Electrolux. Den är totalt värdelös och jag blir förbannad varje gång jag använder den. Mest av allt tycker jag synd om N som faktiskt köpte den här till mig för att jag tjatat om att jag ville ha den... :( Hade aldrig trott att den skulle vara så kass!

1. Den har värdelös uppsugningförmåga. Den klarar av dammtussar, men inte små gruskorn eller finare dammpartiklar. Den snarare skjuter in gruskornen mot vägglisterna så att man aldrig får bort dem! :S

2. Den är jobbig att tömma. (Inga dammsugarpåsar behövs dock).

3. Om det fastnar minsta hårstrån i den roterande borsten måste man sitta och pilla med en nål eller en sprättare i evigheter (och, ja, jag är ju en långhårig tjej, så ni kan ju räkna ut hur mycket hår som ligger kring golven...).

4. Den är uppladdningsbar och ska laddas 24 h innan man använder den, för maximal hållbarhet. Hållbarhet...? My ass! Den dör efter 3/4 av vår 54 kvm stora lägenhet. Så man får alltså planera in städningen efter den dumma dammsugarens hållbarhet! Det har t.o.m. hänt att jag har fått ta fram sopborsten och borsta resterande yta (spec vid de tillfällen man ska ha gäster och det inte kan vänta!).

5. Mammas Swivel Sweeper-kopia kostade ett par hundra kronor och är MYCKET bättre än den här... :(

Ah! Strunt sak samma. Den är iaf jävligt snygg och tar ingen plats där den står! :P


Nae, pyttipanna med ägg ikväll då... Imorgon väntar många äventyr.

Tidig morgon

Imorse gick jag upp 06.10. N försov sig så jag fick väcka honom. Så passade jag på att smita ner för att se om tvättstugan var ledig och det var den ju, så jag började tvätta klockan 7. Det är nog det tidigaste jag nånsin börjat tvätta, haha.

Apropå tvätta, så måste jag nog boka en ny tvättid eller nåt. Fågelbajset gick inte bort på jackan alls! :( ... Eller så tvättar jag den ännu en gång i handfatet, så får vi se hur det blir... Vill ha jackan på mig imorgon när jag ska in till stan, samt i helgen.

Megasugen på att åka till Vby och titta på nån ny kjol, men jag vet inte. Får se hur det blir...


24 april 2008 - El vögelincident!

(Det här kommer att roa Lea speciellt mycket tror jag) ;)

När jag var på väg till centrum för att köpa glass igårkväll så sket en stor kråka mig mitt i huvudet! Hela bakhuvudet samt HELA axeln var fullt av äckligt kiss och bajs-kladd! Med nytvättat hår och allt! Jädra tur att ingen såg mig asså. Full med skam fick jag vända hemåt och tvätta både den nyinköpta jackan och mitt redan nytvättade hår! Jag gav dock igen på fågelfan, tog upp en näve grus och vräkte på den. Vingligt flög den iväg - förskräckt. Ingen jävlas med mig ostraffat, djur som människa! :P (Den blev inte skadad, så don't even think about it...)

Efter att ha tvättat jacka, hår, samt blåst håret så gjorde jag ett nytt försök. Denna gång slapp jag få poop i håret. Vilken tur har man liksom när enda fågeln inom en radie på 100 m bajsar på en? :S

Poop!

Ser ni den där mörka fläcken jag ringat in? Bara det är urinet... Hur mycket får plats i en fågel egentligen?? :S

Well, jag tog kort på mina nya skor också. Det kanske är trevligare att vila ögonen på...

Svarta skor

Oh, i love my babies! :D


23 april 2008 - Persepolis

Började dagen med en springtur på 4 km. Kändes extra jobbigt idag, men det funkade. Sen har jag suttit på balkongen med en latte och läst Persepolis - världens bästa seriealbum. Andra ggn jag läser den. Den borde fasen införas som litteratur i gymnasiet i något ämne faktiskt. Man lär sig mycket om en helt annan kultur, omständigheterna kring varför det blev krig i Iran etc. Allt detta sett ur ett vardagligt perspektiv, men den gnutta svart humor inbakat i det hela. Köp idag!

Persepolis

22 april 2008

Well, idag är det verkligen inget bloggväder om man säger så. :P Trots detta har jag mest suttit inne efter att ha försökt gå ut på balkongen, men det blåser kallt från sjön så det var inte ens nån idé att försöka sola idag. :S

Gick till apoteket i Hby Gård förut och traskade sedan vidare till Hemköp i Hby Strand. En skön liten promenad, men det var lite småvarmt i solen. Ju närmare man kommer mot Hby Strand desto kyligare blir det. Antar att det kan vara ganska skönt i sommar om det blir megahett iaf.

Ikväll blir det hamburgare med potatisklyftor. Ska bli mumsigt, men kommer att få ont i magen av brödet och köttet. Men det är sånt man får ta ibland.

La playa
La playa del Hässelby

Rör inte mitt reservat!

Jag var nere en sväng vid Maltesholmsbadet idag och spanade samt plåtade lite. Jättevarmt därnere! Man skulle tagit med en filt och joinat de som satt där. Den roligaste incidenten var när en jycke hoppade i vattnet från bryggan och började simma efter ett par änder. Dennes matte stod kvar och skrek på den i säkert 2-3 minuter innan den uppfattade henne och simmade till stranden! :D

Var och sprang vid naturområdet idag dessutom (ligger precis bortanför Maltesholmsbadet). Tycker mycket om det. Synd bara att de kommer att dra genomfart Stockholm genom hela skiten och därmed jämna stora delar av skogen med marken. Växterna kommer att dö av alla äckliga avgaser och inte för att prata om vad som kommer att hända med våra egna lungor... Som gammal lantis är man ju van vid frisk luft! Kommer det dessutom att vara tillräckligt fräscht för att bada här i fortsättningen?

Well, vad ska man säga? Har regeringen bestämt sig, så har den väl... Vad har den lilla människan att säga till om?...

Maltesholm 2Maltesholm
Fåglar

21 april 2008

Kom precis in från en kort springtur. Ska nu ut och sola på balkongen med ett par äggmackor att tugga på (om det inte drar för kallt dvs).

Om det blir för varmt i sommar kommer jag att söka mig ner i tunnelbanan. Alltid svalt och skönt. :P

Nere i katakomberna
Skön bild made by me

20 april 2008

Idag är det strålande väder ute. Ska nog strax gå ut och sätta mig på balkongen lite. Synd bara att det kommer åt att blåsa så mycket där vi bor. Sen ska jag nog ta tag i lite städning. Det ser hemskt ut här. :S

Vy från balkongen
Vy från vår balkong

Kungsans otäcka t-banestation

Är det bara jag som får kalla kårar av Kungsans t-banestation? Det känns fasen som att statyerna ska hoppa ut ur väggen och börja tugga på en eller nåt! :S

340699-37340699-38340699-36

19 april 2008

Idag åkte jag in till stan för att titta på när de japanska körsbärsträden blommade i Kungsan. Det var sagolikt och påminner mycket om Okami - ett spel till Playstation som N spelar just nu. :)

Körsbärsträd

Körsbärsträdsallé

Mitt i allt detta vimmel kommer det plötsligt fram en kille i 30-års-åldern och börjar snacka med mig. (Hur lyckas jag alltid dra till mig en massa folk?) Ali hette han, jobbade på resebyrå och var från Egypten. Hm... Men han var trevlig. Han sa att det var lite ledsamt att det inte var sol, men att det inte behövdes nån för att jag var en sol. Haha! Vilken raggningsreplik! Borde skriva en bok med dåliga repliker jag blivit utsatt för! :D Nä... men han var inte ett dugg obehaglig eller otrevlig, så det så. Efter en stund tackade jag för sällskapet och gick vidare.

Hårmodell? Tack, men nej tack...

Vad jag minns är att jag vid fyra tillfällen blivit tillfrågad om jag vill bli en viss salongs hårmodell. Första ggn var medan jag fortfarande bodde i Valdemarsvik och hårfrisörskan var så imponerad av att jag var en av få som hade min "riktiga" hårfärg. Väldigt fin struktur på håret hade jag tydligen också... Jag tackade först ja, men ringde upp ett par dagar senare för att tacka nej...

Andra ggn jag blev tillfrågad var för 2 år sen här i Sthlm. Jag var på väg till pendeln på centralen när en tjej i min ålder sprang ikapp mig och stoppade mig. Hon ursäktade sig och sa att hon följt efter mig i säkert en minut eller så, och att hon väldigt, väldigt gärna ville ha mig som hennes hårmodell till en mässa den helgen. Hon ville alltså ställa ut mig, haha! :D Hon blev jättebesviken när jag tackade nej, men sa att hon samtidigt hade full förståelse...

Sen hände väl ungefär samma sak igen, den här gången utanför Åhléns. En tjej som ville ha mig som hårmodell för hennes salong. Jag tackade nej...

Sista gången jag blev tillfrågad att bli en hårmodell var för drygt en månad sen. Hade precis klippt kort lugg (som jag ångrar bittert och sätter upp varje dag numera) och en tjej kom fram och sa att jag hade precis den frisyren hon letade efter... Även denna gång tackade jag nej...

Varför tackade jag nej alla dessa ggr? Kunde jag inte ställt upp på dessa tjejer?

De ville i 1:a, 2:a och 4:e fallet färga mitt hår kolsvart. Och DET, mina damer och herrar, det går jag inte med på. Jag har haft svarttonat hår i perioder, men jag orkar bara inte med det mer. Jag passar inte ens 100%igt i svart  hår heller för den delen. Den bästa färgen för mig är ren brun eller nåt. Man MÅSTE gå på magkänslan när det gäller sånt här.

I'm back!

Hej och hå. Det blev en tripp till stan som jag sa. Inte för att det var så himla mycket roligare än att sitta hemma och dega, men jag hittade iaf en vårjacka! Som jag letat febrilt alltså! Nu slipper jag tänka på den där dyra skinnjackan. Och vad 17 - skinnjackor sitter ju på var och varannan människa nuförtiden. :S Tur att jag inte hetsshoppade den där i onsdags!

image33

Så här ser den alltså ut. Storlek 36 och svart så det är inget märkvärdigt med den egentligen. Så svart att den äter upp allt ljus som faller på den (iaf verkar det så genom en kameralins), lite som ett svart hål eller en neutronstjärna. ;) Lite dragkedjor här och var (som väl är poppis nu?). Kostade ynka 300:- på Vero Moda. Bara den inte sätter igång och färgar av sig på mina kläder eller nåt, för det vore ju trist. :P

18 april 2008

Wow, riktigt fint väder ute idag. Man blir nästan sugen på att ta en tripp in till stan eller nåt. Synd bara att jag är så lat, inte orkar klä på mig och ta mig ner till t-banestationen. :P Finns flera saker jag skulle behöva göra/köpa, men jag bara orkar inte! Har ingen motivation till att ta mig upp ur min lilla dvala.

Gah! Har verkligen ingenting att göra i helgen alls. Inga kompisar som jag kan trakassera eller nåt. Alla är upptagna på sina håll, givetvis. Det är bara jag som är trist och inte har nåt att göra. Jag kanske borde tagit en sväng ner till Viken denna helg eller nåt. Bara för att ha nåt att göra. Ibland kommer verkligen allt på en gång, men ibland händer det fasen inte ett skit! Kan man inte ha en lite mer jämnare fördelning på allt? :P Btw, jag såg ett anslag nere i trapphuset om en sykväll som hyresgästföreningen anordnar. Kanske vore ett sätt för mig att träffa tanter och skvallra över en fika! Eller kanske gå med i kyrkans damklubb. Det skulle va helsoft! :D

Äh... Kanske sticker iväg en sväng trots allt... Får se!

340699-32


Kanske jag tar en tripp med en linje jag aldrig åkt förut! Hey, nu vet jag! Gå in och ge exempel på vilken station ni helst av allt vill att jag ska åka till, så lovar jag att åka till den som jag tycker verkar mest lockande och sen lägger jag upp ett inlägg om hur det var och hur det såg ut - med bilder och annat goodies förstås. Kan vi göra så? :P

17 april 2008

Nu krånglar bloggen igen! Ni får ursäkta att jag inte uppdaterat så himla mycket de senaste dagarna, men det är ju inte så himla kul när allt inte funkar som det ska. :( Dessutom var jag inne i city HELA dagen igår. Jag mötte upp Stina vid kl 12, så gick vi runt och shoppade (hon shoppade dock mest grejer). ;) Jag hittade en helt gudomlig skinnjacka på JC för 1700:-, men köpte den inte... Känner man att man har råd med det? Jag skulle ha råd med det, men isf skulle jag inte kunna köpa nåt annat på typ en hel månad... Är det värt det? Jag behöver stöd! Jag vill verkligen ha den där jackan... Det är väl en investering som håller ett par år lr? :S

Sen hittade jag ett par jättefina klackskor på Din Sko. Fucking piece of shit, de var i storlek 36, men glappade nåt enormt! Storlek 35 finns ju givetvis inte i damstorlek... :(

Klacksko Din Sko


Ursäkta den skakiga bilden. Jag är rätt skakig av mig och det hjälper inte att jag har antiskak inställt på kameran, haha! :D Är de inte helt underbara?! I love! ...men inget köp... :(


Efter ett tag så slöt även Anna upp och vi gick och fikade. Sen blev klockan lite drygt 6, så då åkte Anna hem och jag och Stina vimsade runt ett tag till innan vi gick till Adidas Store 19.30. Det var Cosmopolitan som höll i eventet. Mycket trevligt. Vi fick smothie och såna här Wasa Knäckemackor, och när vi gick därifrån fick vi en goodiebag.


Goodiebag

Mycket fina saker i goodiebagen. Nya Cosmo med en Moschinoparfymprov, scarf, liten väska, tuggummi, ansiktscréme från Cliniderm, liten badge som det står "I <3 Cosmo" på, samt ett parfymprov Cool Water från Davidoff. Skönt, då slipper jag köpa en ny parfym. :P


16 april 2008

Idag är det stan som gäller. Ska försöka hitta en bra vårjacka. Får se vad det blir. Just nu försöker jag att hitta kläder som inte hänger som... Goddam it, efs jag hela tiden går upp och ner i vikt så blir kläderna lustiga emellanåt. Just nu sitter jag i en lång t-shirt från H&M i storlek 36 som bara hänger. Iofs är den ganska töjbar, men ändå...

Ska rensa ur garderoben lite nån dag.

Nu ska jag sminka mig innan jag drar. Ciao!

15 april 2008

Igår var jag inne på akademibokhandeln i stan och köpte en trist bok till kursen jag går. Hur kan man göra ett sånt roligt ämne så himla trist? Jag blir nästan arg! :S Boken heter Svenska Latinas - Ras, klass och kön i svenskhetens geografi, och borde väl varit intressant om det inte rapades upp referenser och en massa konstiga begrepp mellan de (relativt få) intressanta intervjuerna med unga latinamerikanska tjejer. Iofs kanske man får leva med det efs det är en avhandling, men ändå... Jag ville fan bara somna efter att ha läst i en kvart! :S

Sen var jag och fyndade på HemTex också, som har rea 30-70%. Köpte panelgardiner till rena vrakpriset! Ett par rosa med rosor på, samt ett par fint mönstrade lila. 49:-/st kostade de! De rosa hängde jag upp i köket, så nu blev det alldeles puttinuttigt därute. :P Konstigt nog så blev de godkända av N. :D Köpte även en ny duk att ha på köksbordet.

KöketRosor gardin

Åh, vad nöjd jag känner mig med mig själv...

Kungen av Drivbänksvägen

En bild säger mer än 1000 ord... Who's da man (or cat)!

Kungen av Drivbänksvägen


14 april 2008

Huh, vaknade nyss och är jättetrött! :( Ska upp till univ idag och köpa lite böcker, hämta ut en tenta samt passa på att ta mig en god latte, haha! :D

Seminarie imorgon, och då ska man ha läst en bok. De är inte lika fräcka som lägger först ett seminarie i fredags när vi skulle ha läst ut en bok, samt ett seminarie nu imorgon när vi ska ha läst ut en bok till, dvs man får läsa över helgen. :( Men jag köper som sagt boken idag och speedläser den, haha! :D

Oh, nu ska jag äta lite frukost och sen ge mig av.


Regn, regn

Usch, idag är det riktigt ruskigt väder. Tur att man slipper gå ut! Iofs ska vi till svärföräldrarna sen, men det får bli ett senare problem. Kanske inte regnar hela dagen om man har tur. N gick precis iväg för att sparka boll! Han och hans kompisar är lite galna. :P

Jarre & Hammer!

Vad glad man blir när man slår på TV:n och upptäcker ett 30 min långt program om Jean Michael Jarre på TV7! :) MÅSTE kolla! Han är ju helt otrolig! :) Ville verkligen se när han uppträdde på Cirkus här i Sthlm 4:e april, men fick ju givetvis ingen biljett!

Sen kom jag ju att tänka på en annan underbar kompositör: Jan Hammer! Det här är mitt theme när jag springer längs med stranden i slow motion på Maltesholmsbadet och leker glamourös! :P




Synt är bäst! :P

jag fick ha fest själv

Nu såhär på kvällskvisten, efter 1 glas vin och två glas öl sitter jag och sentimentalt tittar på gamla Depeche Mode-videor. N var så trött igår att han somnade på soffan och kl 7 (!) imorse väckte han mig, och så åt vi frukost och efter det så kollade vi på Devotional Tour med Depeche Mode från 1993. Åh, vad man önskar att man hade sett den turnén! Åh, vad jag önskar att jag hade sett The Singles Tour '98! Avundas fortfarande Samme från min gamla gymnasieklass att han åkte upp och såg den. Han var så lycklig efteråt! :)

Jag har dock sett Depeche hela två ggr. Exciter Tour i Globen '01, samt Touring the Angel '06. But it still isn't the same! Jag ville vara med på den gamla goda tiden!

Gahan och Gore var mina gudar när jag inte hade något annat att tro på!


I woke up this morning...

... och hittade den här upplysande skylten utanför porten:

Pooph!

Ironi till max! :D


Formar en bönekedja för Engla

Jag är inte mycket för kedjebrev eller liknande saker, men vi är väl många som den senaste veckan blivit engagerade i fallet med försvunna Engla. Det är inte så ofta som barn försvinner på det här sättet, men när det väl händer så blir man berörd till max. Så därför tänder jag ett ljus här på bloggen för den lilla tösen och hoppas innerligt att hon kommer till rätta oskadd igen. Kopiera gärna bilden och gör likadant så formar vi en slags bönekedja.
image460
(Jag inspirerades av Mandiz, som gjort likadant på sin blogg www.mandizblogg.blogg.se . )

Dear lord!

Finns det nåt jag tycker bör utrotas inom skoindustrin så är det väl Converse. Förvisso är jag väl den enda (förutom perhaps Victoria Silvstedt lr Beckham) som aldrig skulle ens tänka mig att prova ett par, men alla verkar ju gilla dem, så okej då. Men nu har jag hittat nåt ännu smaklösare...


(Bildkälla: www.dfashion.de )

Anledningen till att jag avskyr Converse kan vara att jag faktiskt levde under grunge-eran, bevittnade modet gå käpprätt åt H-E. ALLA hade Converse, t.o.m. lilla 11-åriga jag! En stor kontrast till 80-talets flärd och glamour och när jag tänker tillbaka ryser jag. :P Men de här high-heelsen måste jag säga tar priset! :D

Vilket kap!

Köpte en klänning/tunika på Gina Tricot idag. Den var fin, men jag måste verkligen tagga ner lite. Synd bara att jag inte har så mycket fint i min garderob. Kanske därför jag handlar så mycket nu? :P

Outfit080411-2
Blommig tunika: Gina Tricot
Skärp: Dea
Stövlar: Skopunkten

dagens

Outfit080411
Svart spetstop: något outlet i Västervik
Svart spetsbody: Gina Tricot
Bälte: Dea
Kjol: Urban Outfitters
Röda pumps: Din Sko
Väska: Myrorna

Perfekt outfit for a night out också, men jag ska vara hemma ikväll. Min bf repar inte med sitt band idag (han repar ons & fre annars) så vi ska laga Pibimbap (enligt mitt hemliga repect, eller rättare sagt: efter min koreanska fadder Kwon Min-kyu:s recept) och se på film. Chôngmal kamsahae, Min-kyuya. :)

Vi såg filmen Midnight Express förra helgen, och den var mye bra. Rekommenderar den för de som vill ha en film i äkta Prison Break-anda. Dock så är denna film endast 2 timmar lång och man slipper följa en hel serie. :P Filmen utspelar sig 1970 i Turkiet och är faktiskt inspelad 1978. Filmen har alltså 30 år på nacken. Rent and watch!

(Bildkälla www.filmreference.com )


Ode to my momma

Huh, jag blir alldeles tårögd varje gång jag hör den här låten, för jag tänker på min mamma. Hon gillade verkligen den här låten när jag var liten. Hon köpte den på vinyl och spelade den på repeat. Därför tillägnar jag den här låten till min lilla mamma, som jag inte träffat sen i julas. :( Och nej, kids därute, det är inte Celine Dions kassa version, utan 80-talsoriginalet av Jennifer Rush.

Dagens

Tro det eller ej, men kjolen sitter lite mindre tajt nu efter att jag inte ätit godis på typ en vecka. I vanliga fall äter jag ju godis varje dag, men nu är jag bara inte sugen helt plötsligt. Eller så kanske det är att det är jobbigt att gå ner till affären och köpa med sig nåt hem. Känns onödigt och dyrt i längden - och att inte förglömma: onyttigt!

Outfit080410
Ljusrosa linne: H&M
Kjol: Mammas gamla från 60/70-talet
Lädersandaler: Din Sko (last yr's collection)

Fasen, så här smal midja hade jag inte ens när jag började sjuan, haha! :P

Ibland känner man för att...

...ställa sig upp och vråla ut den här låten inför en hel bunt människor! :D


Jag såg en intervju på Star TV med Manson i januari. Helskön snubbe! Han dricker typ Absint och håller på. Han påstår iaf det. Dock har jag hört av flera källor att han är en riktig mes... Så man undrar ju om han verkligen är sådär eller om han bara vill framstå som ett tuffing, haha! :D

Nooo - he's drowning!

Stackars katt? Nån som kan hjälpa? :D


(Bildkälla: www.vig.blogg.se )


9 april 2008

Ojoj, om ni såg mitt hår nu så skulle ni nog skratta (ja, iaf lite)! Jag använde mig av Goldwell's Flat Marvel igår efter jag tvättat håret. Det blev verkligen jättelent och glansigt, men ack... Idag är min frissa helt platt och håret statiskt! Läste precis på baksidan att det är för lockigt hår, så nu blir det inget mer sånt här för mitt stackars raka hår! Vill ju inte se helt platt ut i huvet! :S

Morten Harket! Alla 70- och tidiga 80-talisters dröm på 80-talet! :P

Morten Harket 80s   Morten Harket recent
Morten Harket på 80-talet vs Morten Harket idag - 48 år gammal! :S

Vissa kan visst inte låt bli att åldras med dignitet! Fusk! :P

I'm a cheap skate, yes I am! ;)

Hämtade ut ett paket från Veckorevyn förut. Prenumerationspremie. 10 nummer av vecko-revyn samt allt detta fick jag för ynka 117,50:-

image21

Ja, det var en till liten necessär i kuvertformat med i premien, men den har jag redan råkat slarva bort nånstans här i lägenheten. :D Well, jag är väl inte längre nåt större fan av Veckorevyn. Känner mig faktiskt lite för gammal för den... Men faktum är att den blivit mycket sämre sen Ebba von Sydow slutade som chefredaktör för själva tidningen. När hon hade den var den iaf läsbar, med mode och annat skoj. Efter det så kom alla sexspalter och smådumma reportage tillbaka igen. Men, men... Vad gör man inte för 117,50:- liksom? :P

Det tog dock inte så lång tid innan jag blev irriterad på Veckorevyn igen. Trots jag redan betalat min prenumeration för nån vecka sen eller så, så fick jag samma tidning 2 ggr, samt ett nytt inbetalningskort som det stod att jag skulle betala in 219:- för de nummer jag redan betalat för. Hoppas verkligen att det blivit fel, för annars kommer jag att ringa dit och skrika! Inte första ggn de klantar sig. Men allra värst var nog när jag var prenumerant på ELLE för några år sen. Jag lyckades knappt säga upp tidningen, de bara fortsatte att skicka den till mig. Arg som jag blev så ignorerade jag dem till slut, och då lade de av. :D Dessutom skickade de alltid ut fakturorna när sista inbetalningsdatumet redan gått ut, och en gång fick jag ingen faktura alls, utan en påminnelse om att jag inte betalat! Japp, så går det när man låter ett annat företag ta hand om fakturor och prenumerationer. Vore ju kanske varit bättre om de höll i det själva?

En regnig eftermiddag...

..passar en låt från en av Sveriges mest underskattade grupp, Vacuum med They Do It

8 april 2008

Hej svejs! Gissa när jag vaknade? För 1 timme sen lite drygt, alltså halv 12. Så länge har jag nog inte sovit på... Ja, jag vet inte... Ingen anledning alls, jag bara sov och sov och sov. Inte gick jag och la mig speciellt sent heller, men är man trött så är man, och i ärlighetens namn så känner jag mig otroligt fräsch och utvilad för en gångs skull!

Back from the city

Nu är jag hemma från stan igen. Iofs har jag hunnit vara hemma i säkert 2½ timme, men ändå. :P Jag köpte mig en hårtoning, en svart sovmask från Åhléns samt en massa halsband och örhängen på Gina Tricot. Spring dit snabbt, de har stor rea på en del smycken, kostar bara 10 spänn oavsett tidigare pris! Tyvärr så funkade inte mitt maestro card, men som tur var så hade jag lite kontanter i plånboken. Hur ska man kunna gå över till kortbetalning på heltid, som alla tjatar om, när inte ens kort fungerar ibland?? Skaffa ett bättre system, suckers! :(

Jag tonade håret nyss, men det hände knappt nånting! Jag misstänker att den där toningen var gammal alltså. Anledningen? Jo, jag har använt det märket många gånger förut, och de har gjort om både tuberna och förpackningen flera ggr, och nu så var det en gammal förpackning jag fick... Fanskapet kliar t.o.m. lite i hårbotten, vilket det aldrig har gjort någon gång tidigare under mina 13 år som hårgfärgningsexpert. :P Bah... jag borde gå tillbaka med den till Åhléns och be dem att stoppa upp den nånstans...

Min kompis hittade en 50-talsklänningMyrorna för en billig penning, btw!

50-talsklänning

Ynka 200 spänn kostade den! Den var så himla snygg när den satt på! Det syns inte här, men den är vit/grön(?)-randig. Den såg inte ens använd ut. Tyllkjol under som gör att den blir lite fluffig. Visst är den härlig? Om inte hon köpt den skulle jag fan gjort det, haha! Det var dessutom en annan kund som kom fram och sa att den var jättesnygg och om min kompis inte skulle köpa den så tog hon gärna den ist för henne, haha! :P

Bättre att köpa en sån här på Myrorna än på typ Beyond Retro- detta årtiondets mest överskattade butik, där den säkert hade kostat 800 lr nåt... Med såna ockerpriser så köper man ju hellre nytt, för så snygga saker har jag aldrig sett där direkt...

Syntpop still rules!

Real Life - Send Me an Angel från 1983


7 april 2008

Oj, så var man rätt nyvaken då... Pojkvän som kom hem så pass sent att han kom hem vid kl 7 på morgonen igår. Sen sov han till kl 3 på e.m. då jag väckte honom. Ändrar vanorna totalt, så jag antar att han kom lite för sent till jobbet idag. Förvisso kanske bara några minutrar, men ändå inte bra... Jag själv vaknade inte ens när min mobil vibrerade, så jag försov mig så kraftigt att jag i stort sett vaknade när min föreläsning började. Och jag som sett fram emot att få höra om post-kolonismen och allt det där. *butter*

Nåväl, idag ska jag iaf gå på stan med min gode vän och tillika f.d. granne Malin. Trist väder ute, men det kan man nog ordna med ett paraply. Synd att mina Adidas Superstar har fått för sig att läcka in bara. Inte alls speciellt gamla, men säkert ett måndagsexemplar eller nåt efs det inte är det enda felet med dem.

Idag har jag ingen outfit (liksom igår). Jag klär mig oftast bara i jeans och sneakers när jag ska gå mycket eller bara vara allmänt praktisk. Eller... jo, jag har en bild. Ni som inte vill se får helt enkelt blunda. :P

Outfit080406
Linne: H&M
Jeans: Valdixi/ Valdemarsvik (Vero Moda)
Strumpor H&M

That's me - icke uppsnofsad! :D

Frukost nu, bye bye!


6 april 2008

...Problemet löst, mitt i natten! Jag vet inte hur det kom sig men hux flux så bara försvann problemet. Jaja. nu är det iaf löst. Men det var ju allt lite konstigt... Vad vet jag, jag är för gammal för att förstå mig på datorer. :P

Just nu sitter jag uppe och väntar på min bf. Är faktiskt inte ett dugg trött. Föregående natt somnade jag dessutom inte förrän runt kl 4 på morgonen. Jobbigt det här med att vända på dygnet dock...

Kanske, kanske springtur imorgon. Får se om jag är pigg nog.


Det är nåt skumt med min blogg...

Vår vid Mälaren

Alltså, jag vet inte om jag har råkat kommit emot nån inställning här, men det fungerar verkligen urkasst att skriva. Varje gång jag försöker att radera något eller bara flytta muspekaren så försvinner den. Det verkar som att jag kommit emot nåt som inte var meningen, men det finns ju liksom ingenstans som man kan klicka bort det!

Jaja... Så här ser det iaf ut i närheten där vi bor. Ganska skönt med nära till vattnet. Promenaden tog ca 1 timme och vi handlade på tillbakavägen.

Jaja, jag är inte på så himla gott humör ikväll. ...Så nu ska jag gå och ta mig en kaffe, för det blir väl sent ikväll också...

5 april 2008

Nu är det strax långpromenaddags här hos oss. Min sega bf gör dock så att vi aldrig kommer iväg. Varje gång man ska hitta på nåt med honom så tar det minst 2-3 timmar innan han är klar med det han ska göra. Men han är söt ändå. ;)


Hit ska vi gå! :)
(bildkälla: www.virginmedia.com )

5 april 2008 - Det här är sista gången...

...jag över huvud taget försöker mig på att dricka ett rött vin. Jag pallade en fjärdedels vinglas med det här vinet innan jag hällde ut det och resten av flaskan:



Egentligen finns det inte någon produkt med alkohol som är gott, så varför tvingar man sig själv att dricka eländet? Jag tar hellre en kopp thé eller en latte med vaniljsmak (som jag  gjorde nyss). Basta! (alkoholen i mitt ansiktsvatten är dock bra mot min acne...) :P

Dagens botanisering i garderoben

Så här såg jag ut ett litet tag idag, när jag botaniserade lite i min garderob och kastade ut några saker. Tyckte väl att det var ganska snyggt, men kjolen är störtmycket för liten i midjan. Den är mammas gamla (från typ 60- eller 70-talet) och är en 38:a enligt gammal standard, som dock inte gäller idag. Jag skulle nog våga gissa på att det motsvarar storlek 32 idag, så no wonder att jag inte kan andas ordentligt i den. Om jag opererar bort lite revben så sitter den nog bra efter det. :P

Outfit-080404
Ljusrosa kofta: Gina Tricot
Spetsbody: Gina Tricot
Vit kjol med fickor: mammas gamla
Strumpbyxor: ingen aning
Röda pumps: Din Sko


Handväskan

Förra sommaren köpte jag en så fin handväska på Myrorna. Alla jag visat den för har tyckt att den ser porrig ut, men jag tycker bara att den är elegant och fin! :P Vad tycker ni? Nåt jag kan ha användning för när jag går och klubbar? :P

Kinky handväska


4 april 2008 - ...och godmorgon!



Härliga, disiga morgon. Nu ska jag äta havregrynsgröt, dricka thé och ta hand om min tvätt.

I bid you a good night...

...with a tune from the fantastic game of Okami.

När blev det här en modeblogg egentligen? :P

Btw, så här såg jag ut i skolan idag. Proper som vanligt. :P

2008-04-03
Klänning/ Two-piece: Gina Tricot
Leggings: Gina Tricot
Stövletter: Skopunkten

3 april 2008

Idag har jag huvudvärk, så jag kommer inte att rapportera så mycket.

Gick till skolan, hade seminarium. Det var ansträngande att lära känna en ny grupp, därav huvudvärken. Så pratade jag en hel del på seminariet, men kände mig mest dum för att jag trampade i klaveret hela tiden. Bl.a så uttalade jag mig om ett segregerat område, och då sa seminarieledaren nåt i stil med: Och HUR vet du att det är segregerat? "Öh... att det inte är integrerat?" :P - Ahhh, att det alltid ska vara så svårt att vara politiskt korrekt!! (Skillnaden mellan att vara politiskt korrekt och bara allmänt bajsnödig är tunn, tycker jag)...



...Som den här bilden t.ex.

Sandaler

Igår kom jag på att jag hade en hel del sommarskor nere i källaren, så jag skyndade mig ner för att hämta dem. Det kanske inte är sommar än, men man vill ju gärna hoppas att det blir varmt snart. Bland annat hittade jag de här fina sandalerna som jag köpte för... var det 2 år sen? Ojoj... De är användna endast en gång, pga att jag fick hemsk skoskav på tårna av dem. Men de är ju så fina att jag gör ett nytt försök i sommar!

Sandaler
Sandaler: Skopunkten


De röda

Mina röda skor från Din Sko förtjänar en egen plats här. De är i storlek 36 och så trånga fram i att mina stortår domnar, men vad gör det, när de är så fina?

340699-13

Strax ska jag go ice-cream hunting på Ica. Blir väl GB:s gräddglass som vanligt. Tonight it's just me, the TV and el helado

And now she's telling me...

En favorit från barndomens glada dagar. A-Ha med Hunting High and Low från 1985.


2 april 2008

Godmorgon allesammans. Nu är jag jättehungrig och borde gå och äta frukost. Blir nog lite gröt eller nåt, har inte så mycket hemma i skafferiet just nu.

My look for today:

image16
Spetsbody: Gina Tricot
Kjol: H&M
Ben: mina egna
Röda pumps: Din Sko

Härliga högstadieminnen!

En klassiker på dansgolvet a la 1994! Hur klädde man sig egentligen under dessa danser? Jag minns att jag en gång hade en empirskuren kort klänning med solrosor på, knästrumpor och svarta Dr M:s. Högsta mode enligt den tiden. Men va fasen hjälpte det? Bara tjejkompisarna som ville dansa iaf! :P


1 april 2008

Precis nyssens upptäckte jag att blogg.se börjat släppa på bloggtrafiken. Eller var det bara ett grymt aprilskämt? :P

Nu har man ju mycket man måste uppdatera här. T.ex. har jag köpt mig en digitalkamera. En röd från Samsung. L839 heter modellen. Mycket kamera för pengarna måste jag säga.

image11

RSS 2.0