Nyårsbilden

"Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
mot rymdens norrskenssky och markens snö;
det gamla året lägger sig att dö...
Ring själaringning över land och vatten!..."

-Lord TennysonMidvinter


Ändringar!

Eftersom jag har tänkt inrikta sassycoona.blogg på mer "kulturella" ting som jag tycker mycket om, dvs fotografi, musik och film och andra kulturella fenomen, så har jag skapat en annan blogg där jag kommer att bjuda på lite mer vardagliga tankar, bestyr och påhitt. Nya bloggen hittar ni här.

Jag kommer alltså att fortsätta att blogga på denna blogg, men den kommer då som sagt främst att behandla mina fotografier, musik och film och annat kulturellt. Hoppas att de som läser denna blogg kommer att fortsätta att göra detta. För de som tycker att det verkar blä och hellre vill läsa om mitt snaskiga (haha) privatliv har jag skapat en ny blogg. ;)

Välkommen till den nya bloggen!

Kyrkan vid juletider


Nisses julklapp till mig

Kommer att lägga upp ett par bilder från julafton vid ett senare tillfälle. Måste bara lägga ut en bild på presentkortet jag fick av Antoines morfar. Nisse småtrackade mig för nån månad sen för den korta klänningen jag hade på Antoines 30-årsdag tidigare i höstas (den gjorde tydligen stor succe...), så jag hade nämligen skojat och sagt att jag önskade mig en kort kjol i storlek 36 från H&M och då fick jag det här:
"Linda. Det finns inga korta kjolar?! Pröva själv eller köp något annat för 300 spänn - Nisse"

När det lider mot jul (eller det är ju redan jul, goddam it)

Igår spenderades dagen på stan för att inhandla de sista julklapparna. En rätt långdragen stund, men ack så rolig. Sen fick jag oväntat sällskap av Oanh, en tjej jag hittade bland kjolarna på H&M, haha. Gick på stan med henne en sväng innan jag åkte hem till Antoine, slog in julklappar och lagade en stor och god Chapchae (glasnudlar med grönsaker).


Biblioteksgatan är julpyntad och finEn favoritaffär ligger på BiblioteksgatanSen blev det till att laga en ChapchaeSlutresultatet

Super Mario glasunderlägg

Jag glömde ju att visa upp Nestors mästerliga pärlplattor/glasunderlägg som gjorde hela sällskapet imponerade under en filmkväll i november. Han kanske borde göra en business av det hela, vad säger ni, haha? Vilken är er favorit? Min är iaf Goomban (högst upp till vänster). :)Invasion from outer space


Udda skodon

Högklackade snowjoggins på en stor välkänd skokedja, det kanske vore nåt för en annan som är förgrymmad över att snön ligger djup och därmed inte kan ha snygga högklackade längre? Skämt å sido, undrar vem som köper de där... Förutom detta, vad sägs om ett par fodrade foppatofflor? Ja, det finns också.Black cat


Jag fick höra att jag borde vara med i en cabaret, men då måste jag lära mig att dansa med en käpp först, haha...

Phasion by Larne

By request: Kjolen jag köpte för presentkortet jag fick av Larne. Tack Larne!! :) (Ja, där har vi Crazyblicken igen, Walter!) ;) Varför ser jag ut som att jag ska börja tjuta, jag är ju glad egentligen, haha.


En lektion i ... salsa?


Ja ser dä snöger, dä va väl wolit, huwa!

Idag kom snön, till allas förtret. Speciellt Larnes antar jag? ;) Men även folk som bor i bostadsrätt och måste rycka in (eller kanske snarare ut?) och skotta. Själv drattade jag rätt på arslet när jag var ute och fotade, vilket säkert hamnar på Rönningebladets förstasida imorgon. Eller åtminstone Rönningevägen 47-bladet, efs det var utanför Arnes köksfönster jag halkade...

Snöskottarpower!!Rönningevägen var full med snö
Rönningevägen 47

El grande flytt!

I onsdags var det dags att flytta från Hässelby till Flempan. Marina kom upp från Norrköping och Disa tog sig från Norrtälje för att hjälpa till. Stort tack till tjejerna! Det var en ansträngande dag, men mycket mycket rolig! Lägenheten ser snart färdiginredd ut måste jag säga, men ett par saker kvar att göra. Igår fick jag hjälp av Antoine att lyfta bokhyllan och skruva dit dörrarna, så nu är det bara kläderna kvar att packa in där. Lovely!!

Är det nån som har en tjock-TV att bli av med så tager jag tacksam emot, för jag har ingen TV alls. Överlever förvisso utan, men det är trevligt att ha...Gruppfoto!LådorMyshörnan när jag packat uppSänghörnan i nuvarande skick

Min födelsedag

Den 6:e fyllde jag ju år och då fick jag en massa fint.


Födelsedagskort från Antoine och Larne, samt 150:- presentkort på H&M från Larne. Av Antoine fick jag fin NK-choklad och 500:- presentkort på Mango. (Mintkyssarna vann jag på tipspromenad kvällen innan). Och tack för alla gratulationer via sms och liknande!

Flyttrycket

Idag och framåt hela veckan kommer jag att vara ganska upptagen. Idag ska jag fortsätta flyttpacka, ikväll kommer Marina, imorgon kommer Disa och så ska vi flytta grejerna. På torsdag ska jag sitta tentavakt uppe på koreanskainstitutionen. Fredag ska jag lämna nycklar till Eunah och sen ska jag nog till Antoine och handla mat med honom. På lördagen blir det nog att stanna inne pga Salem-demonstrationerna. Antoine kan ju inte gå ut alls pga alla nynazister som springer runt, och ärligt talat tror jag nog att jag också stannar inne för man vet ju inte.

Men nu: en stor kopp kaffe och flyttrycket!


Önskelista

Jag fyller år på söndag och om det är något jag vill ha så står dessa högt på listan i storlek 36 från H&M. Ren kärlek!


Det kom blod ur Linda

Igår råkade jag hacka mig rakt i fingret när jag skar grönsaker. Det blev ganska djupt och slutade inte att blöda. Blödde dessutom ner Antoines kök, kakel och allt. Lyckades torka bort det värsta innan han kom in efter att ha kastat grovsopor. Slutade inte att blöda så det blev akuten, där jag skickades hem inom kort... Idag är det svullet, såret vätskar sig och ser faktiskt rätt hemskt ut. Men det ska väl kännas att man lever också. Dock lovar jag Larne att gå till sjukan igen om det inte blir bättre.

Sen idag så har jag varit i Flempan och gått igenom lägenheten med Vaktmästare Seth. Han sa att han skulle fixa det han kunde fixa, samt att han bytte lås. Låter fenomenalt bra det. Ser nu fram emot att flytta in!

20-talsdamen

Här följer en egopic på mig själv. Sånt måste man ha ibland. Det är nog en av mina absoluta favoritbilder som jag tagit tror jag.Nya lägenheten

Jag var ute i Flempan och kvitterade ut nycklarna till min nya lägenhet igår. Den ligger i samma hus jag bodde i förut, men i en annan korridor. Lite större än den här lägenheten också, då den är 30 välplanerade kvadratmeter. Roligt var att min gamla granne Malin bor kvar. Jag knackade på hos henne, men hon var inte hemma så jag sms:ade henne istället. Hon var ute och julhandlade, men var jätteglad över att hon skulle få tillbaka sin favoritgranne som hon uttryckte sig. Det ska bli kul att umgås lite mer med Malin igen, samt att närheten till Rönninge också kommer att vara hur bra som helst eftersom Antoine och hans underbara familj bor där.

Nåväl, lägenheten var i det stora hela väldigt bra, men det var en hel del saker som jag reagerade på. T.ex. går inte dörren att låsas inifrån lägenheten, vilket var rätt oroväckande. Om jag får uttrycka mig milt, vad är det för pucko som bott där innan som inte tyckt att det varit relevant att låsa dörren om sig inifrån? Man tycker ju att människan borde reagerat och rapporterat. Sen var det toaskåpet som hade rostat igen totalt, samt att toalettstolen var sådär. Vad gör folk egentligen? Jag förstår inte hur man lyckas med vissa saker... Sen var det stora fettfläckar på den gröna fondväggen som inte heller var så mysigt. Matkrig kanske, vad vet jag?

Iaf, jag tänker inte betala för nåt som jag inte gjort vid framtida avflyttning, så jag tog kort på allt och mejlade ansvarig för studentbostäderna mina klagomål och hon svarade faktiskt inom 3 minuter och tyckte att mina klagomål absolut var relevanta, så det var ju skönt det. Så imorgon ska jag möta upp vaktmästaren Seth så ska han börja med att byta lås iaf. Alltid en början. Sen får jag väl prata lite med honom om vad som ska göras med resten.

Här kommer lite bilder iaf för de som är nyfikna. Jag undviker bilderna på det som inte ser så himla fresh ut, haha.


Kokskåpet, skafferi och garderob

 

Två stora fönster med naturen runt knuten utanför

 

Tamburen och toaletten

 

Delen där jag antar att sängen ska stå, som en sovalkov nästan om man avgränsar det lite

 

Badrummet


Jack Frost slog till

Imorse och hela förmiddagen var det alldeles frostigt utanför fönstret på Rönningevägen 47, så tillslut kunde jag inte hålla mig utan var tvungen att ge mig ut och fota. Har installerat Samsung Master på Antoines dator nu dessutom så nu kan jag lägga in fotona på den. Yay!

Här bor AntoineVåtanläggningen nedanför huset, vid sjönNere vid sjön Flaten

Lite kallt var det va...


RSS 2.0