Stass till Nyår

Nu har jag en stark kandidat till nyårsutstyrsel. Saker som är hämtade ur min egen garderob t.o.m, så nu kanske jag slipper shoppa... Synd bara att det blev rätt varm, trots att det inte ser ut som det. :S


Klänning: Gina Tricot
Bälte: Gina Tricot
Nätcape: Monki

Ang gästinlägget

Som ni kanske märkte så var förra inlägget ett gästinlägg skrivet av ingen mindre än Mona. Jag har känt Mona sen hon var en 6-årig liten parvel som gick på dagis/lekis, och hon är även en av mina bästa vänners lillasyster. Well, det där gästboksinlägget säger väl ungefär allt om hur jag var i tonåren, och jag blev mycket nöjd att Mona kunde skildra det så bra. Kunde inte gjort det bättre själv, så tack Mona! :)

Eftersom det var så trevligt med det där gästinlägget så har Mona och jag bestämt att det ska bli fler ggr. Så håll utkik här framöver för mer suspekta avslöjanden och annat smått och gott.

Ett litet gästinlägg!

Hejsan, alla Lindas läsare!
Detta är ett litet gästinlägg från en viss östgöte vid namn Mona. Jag har utan Lindas vetskap lyckats hacka mig in på hennes blogg! Hmhm... eller hackat och hackat, hon gav mig sina uppgifter pga. sitt lite dåliga samvete efter ett gästinlägg på min blogg med mer eller mindre pinsamma avslöjanden om min barndom. Ja, Linda och jag går way back, faktiskt. Vad blir det, 13 - 14 år? Iallafall så har vi känt varandra sedan jag var 6 år. Sedan fröken Linda bestämde sig för att flytta till huvudstaden har våra möten blivit lite mer sporadiska, trots regelbunden kontakt via msn. I våras träffades vi för första gången på säkert 5 år.
Och vad var det då som slog mig, den här soliga vårdagen tidigare i år? Att det skulle bli hur trevligt som helst, givetvis. Man skulle få träffa stora, vuxna, häftiga Linda igen. Tjejen man idoliserat de alla de där åren då hon hängde hos min syster, hon som lät en vara med och snacka om killar, filmer och musik (H.O.T., givetvis), och som alltid bjöd på godis. Och vad blev då min absolut första tanke som dök upp när vi väl fått syn på varandra? "Men herregud! Har hon alltid varit så liten?" Och med liten menar jag såklart kort. Väldigt kort. Kort som i att hon räcker till bröstet på mig ungefär...

Men istället för att prata om alla dessa minnen och låta textraderna dra ut sig sida för sida tänkte jag göra en lite annorlunda grej. Ett litet...kollage. Lite bilder som jag på olika sätt förknippar med den Linda vi alla älskar!
Beatles.
För den där gången för så många år sedan då hon klippte sig riktigt korthårig,
 och allt jag kunde tänka på var...Beatles.

Minns du, Linda?
All tid vi spenderade med att swoona över Hee Jun och de andra i H.O.T.
Grannsämjan.
Alla dessa grannar till höger och vänster som inte kan hålla volymen nere.
Det är inte ofta lilla Linda blir så arg som när grannarna inte sköter sig.
Bäst man håller sig i skinnet...

Aaw! Är de inte söta, de små liven?
Jag är definitivt för att du skaffar en ny!
 Det ger mig bara en ännu större anledning att komma upp och hälsa på...

Ska man ha en vän, så ska man ha en som Linda.
För att vara så liten så rymmer hon en himla massa vänskap, medkänsla och humor.
Må så vara att man inte sett till människan på 5 år, hon är lika go' nu som då...

Och det var nog allt ifrån mig för denna gång. Nämnda bloggägare börjar bli lite orolig att jag sabbar hennes design eller nåt.
Titta gärna in på min egen blogg, www.mizzitch.webblogg.se, där jag skriver om film, musik och mina dagliga misslyckanden. Det är alltid trevligt när statistikmätaren får sig ett litet uppåttjack!

Over and out / Mona

The Lost Levels

Eftersom A-T efterfrågade vad The Lost Levels var för något så tänkte jag göra ett kort inlägg kring detta, för de som är intresserade (och inte vet vad det innebär).

The Lost Levels är den japanska uppföljaren till Super Mario Bros och kom ut 1986 i Japan. Pga svårighetsnivån i spelet (Det är GRYMT svårt) så bestämde sig den amerikanska divisionen av Nintendo att inte ge ut det, utan istället ersätta det med ett annat spel som vi i väst känner igen som Super Mario Bros 2. Lång historia det där, men iaf. I Japan så är alltså Super Mario Bros 2 lika med det som vi i västvärlden kallar för The Lost Levels. En version av The Lost Levels släpptes sedan till SNES 1993, då på samlingen Super Mario Allstars. Om jag inte minns helt fel så kan man ladda ner Lost Levels till Wii. Rätta mig om jag har fel.


Löpning 4.5

Ok, nu har jag börjat om igen efter att ha degat ihop totalt under 1½ månad. Idag blev det en kortare runda på 4.5 km, vilket tog mig runt 30 min att springa pga att jag tog det lite lugnt i risk av halka nu när snön nästan smält bort. Jag fick springa en något annorlunda runda och satsa på där det var barmark. Därför bar det iväg upp mot södra villastan och tillbaka. Känns väldigt bra faktiskt, trots att jag tror att jag kommer att gå som Lurch imorgon när jag ska in till skolan...


Undrar vad det finns för skatter i huset mittemot...

Speltarmen rycker!

Igårkväll roade jag mig med att plocka fram den gamla Game Cuben och spela Zelda I från 1986.


Nostalgi så att man kan börja böla


När skärmen blir lite mörk och musiken tuffar till sig så blev man lite rädd när man var liten


Ut på äventyr - medelst ett värdelöst svärd, utan ordentlig skärm och utan den blå ringen. Här har jag dock kommit en bit på vägen (notera alla hjärtan i livet, då man börjar med endast 3 st)


Nääää, han äter på mig!


Borg nr 4 hade fin färg. ;)


Ehh? ...Hela spelet är fullt av såna här totalt värdelösa tips...


Ibland lyckas jag ta en bit av trekraften!


Efter en stund gav jag mig på Zelda II - bara för att kolla introt. Nostalgiryck så att det inte finns!


Link är hur ful som helst och ser mer ut som en gris än en alv eller vad fasen han nu är.

Fortsättning följer...


Seminarie

Idag är har jag seminarie om riter och högtider. Ska bli mycket intressant faktiskt. Och så har vi Jonas också, och han är en grymt bra och rolig föreläsare. Frågan är bara, ska jag ta på mig löshåret idag... Det snöar ute, samt att när jag hade det på mig till Vby igår så satt det inte som det skulle, haha. Tänk om jag hade tappat det mitt inne i Vby City bland allt folk. :P Dessutom fick jag höra av Niklas igår att jag är snyggare utan. Det kändes nästan som att han lade in en protest när vi satt där och åt. "Visst, det kan vara kul att ha löshåret lite då och då, men..." lät det. Jag visste först inte om jag skulle bli glad eller arg, haha. Men jag blev nog mest glad. Även om jag gillar det långa håret. Nästan som en extra halsduk nu när det är kallt. :P


Ett nyhetsankare kan inte hålla sig för skratt

Jag trodde jag skulle absolut dö av skratt när jag såg det här klippet på Youtube. En modell ramlar två ggr på podiet, varav fall nr två ser extremt, extremt roligt ut. Nyhetsankaret bryter ihop, och det i kombination med modellens vobblande gör det hela extremt kul. XD (Hoppas bara inte hon fick ont...)


Top Model 11 - grande finale

Spännande! Just nu sitter jag och kollar på sista episoden av Top Model cycle 11. Jag håller tummarna för min andra favorit efs den förra favoriten åkte ut.


En av tjejerna från Top Model 11. Det är nåt väldigt speciellt med den här tjejen...

Myspace

Nu sitter jag och fixar lite med Deux Bijou Noirs Myspace-sida. Den kommer att bli hur bra som helst, bara Andreas Antonius fixar själva bakgrunden och allt. Annars får jag väl ta tag i det själv helt enkelt. Jag har iaf fixat med min egen Myspace-sida under dagens gång. Bytt bakgrund och lagt till nya foton. Jag är mer än nöjd.


Ang hårförlängningen

För de som undrar om min hårförlängning så är det äkta hår, Clip-ons och jag har köpt det på Taj Mahal på Drottninggatan här i Sthlm.


Sollefteå

Ja, som vissa kanske har märkt så är det smått snöstorm runtomkring i landet. Vi passerade rakt igenom just en sådan på hemvägen från Sollefteå igår och det var stundtals rätt jobbigt. Vi såg flera bilar som hade kört av vägen, samt att det var nära att två bilar framför krockade (en idiot som körde rakt ut, lade sig en decimeter bredvid en annan bil och vinglade som fan - var han/hon nykter?!). Som tur var så lotsade Niklas oss ända från Sollefteå hem till Drivbänk. Linus och Oscar fick gott sitta i baksätet under hela färden, men de klagade inte. Oscar t.o.m. somnade gott någonstans efter Glada Hudik, vaknade någon gång innan Gävle, tittade sömndrucket på Linus och utbrast "Var fan ÄR jag?!". Resan hem tog typ 8 timmar pga snöstormen. Inte helt kul, även om jag tyckte att det ändå gick skapligt snabbt ändå. Man hade ju ändå en hel del fina landskap att titta på (iaf första biten).


Första kvällen blev det Sagan om ringen-Risk. Oscar (tvåa från vänster) vann förstås


En liten trollkarl och hans långhåriga kusin


Hunden Qobby!


Promenad vid älven


Bröderna Grus


Karl och Åsas hus


Från Hallstabacken hade man den här utsikten över Sollefteå och älven


Mycket vackert landskap, men absolut svinkallt


Oscar och jag spöade skiten ur Niklas och Linus i detta spel som jag inte minns vad det hette.


Åsa och Karl bjöd hela familjen på Tacos


Erica och Åsa


Jag tog upp hela blixten känns det som... Linus och Oscar hade en diskussion (Oscar ser inte alltför övertygad ut), samt att Karls arm bjuder på tacos! ;)


Sally låg mest och spanade in vad alla människor gjorde


Den här snöväggen åkte vi mot på hemvägen... Inte speciellt lockande...


Den här utsikten hade vi vid Uppsala ungefär... Snö överallt...

Hemma igen

Nu är jag hemma från "Bilister - stanna hemma"-stormen som drabbade oss på hemvägen från Sollefteå. Resan hem gick väldigt segt och Niklas körde oss igenom snöstormen. (Han kör som en Gud, som kusin Oscar sa)

Det kommer mer uppdatering om själva resan imorgon.


Snön låg djup i Sollefteå

Mooot Norrland

Imorgon bär det av till Norrland, medelst bil. Jag, Niklas, Linus och Oscar som ska ta en tripp upp till Åsa och Karl + moster Ann-Sofie (och hunden Qobby) i Sollefteå. Ska bli roligt och intressant. Jag har aldrig varit så långt norrut i Sverige tidigare.


Jag är övertygad om att Norrland ser ut såhär, på sommaren såklart

Gårdagens

Igår kom Pernilla upp en sväng och gjorde stan osäker. Vi började dagen på vårt stammishak: Pizza Hut. Sen blev det lite shopping för Pernillas del. Själv köpte jag bara en svinhårsborste till mitt nya hår...

Jag har hört att det har gått rykten ute på stan om att jag skulle gjort något drastiskt med håret, och nu kan jag bekräfta att så är fallet. Yes folks, Jag har skaffat hårförlängning.


På Pizza Hut


Sitt vackert, Lea! ;)


Lea fick "den där" blicken av mig


På kvällen gick vi på Eritreansk resturang och åt. Jag beställde in Sydafrikanskt vin och Lea... lade sig ner på bordet en stund. ;)


Ja, skål på er då!


Så här såg interiören ut


Så här såg maten ut

Maten var alltså lite speciell. Man fick något sladdrig bröd till (ung som en pannkaka) som man skulle doppa i de olika rörorna, vilket resulterade i en hel del roligheter som att man helt plötsligt tappade maten man höll i, åt som en gris, samt att man luktade mat om händerna efteråt. Brödet man fick in såg dessutom ut som bruna handdukar (eller gamla disktrasor, som Lea sa). Som upplagt för en hel del flams och skratt. Maten var dock hur god som helst och får helt klart 5/5 i betyg av mig.

London - dag 3


Vi åkte till Knightsbridge för att gå på Harrods


Harrods


Jag ville ta med mig Harrods julgranar hem!


En bråkdel av Harrods julsaker


Lyckliga åkte vi hem till vandrarhemmet...

London - dag 2


Oxford Street


Westminster Abbey


Big Ben


Niklas inspekterar Themsen och The London Eye


The London Eye (som vi aldrig åkte)


Det blev kväll och vi gick en sväng förbi Trafalgar Square


Lord Nelson vid Trafalgar Square


Jag fick mitt vin tillslut


Yay - table dancing in Soho!! ;)

London - dag 1

Uppdatering om Londonresan följer här. Jag vet att den är efterlängtad.


Här bodde vi, på ett vandrarhem i Hammersmith


Vi åkte in till stan ganska snart efter vi varit och vilat på vandrarhemmet. Det här är Carnaby Street


Regent Street


Piccadilly Circus. Det var regnigt och ganska kallt första kvällen


Dikt från Tjust

Jag hittade en härlig 1800-talsdikt på Tjustmål, av Gustav Ahlm. Mammas släkt är från Tjust, så jag tyckte det var extra skoj. Egentligen ska den avnjutas på dialekt, så ring upp mig om ni vill ha den uppläst för er, haha! ;)


Kretsgång

På vår kommer sommer. Ta vare på den,
för rässom en harn ä han borte igen,
å höstbäcka skvalver i sidder å dale!
En rår inte för att en säjer hu´vale
å längtes te rimfrost å glanskis å snö
å urvädersdans över dalgång å sjö.
Sen väl en fått vinter, så vill en ha sommer
me solsken å grönske å kärlek å blommer.


Hemma från London

Nu är jag hemma från London igen. Det var en mycket trevlig vistelse. Kommer att uppdatera med lite bilder så fort Niklas har lagt in sina i datorn. Lite tråkigt var det att mina bilder inte blev så himla bra. Kameran är inte den bästa direkt... Eller så är det den som står bakom kameran som inte är så high tech. ;)


Vi bodde på ett hostel i Hammersmith

Börjar närma sig nu

Okej, känner mig ganska klar med packningen nu. Tar väl det allra sista imorgon. Förut fick jag höra av en kompis att jag var en "bästa vän", vilket gjorde mig väldigt, väldigt glad. Så, tack bästa vän. Ibland glömmer man bara att säga hur mycket man tycker om folk...

Iaf, förrförra helgen var jag ute och åkte med Tvärbanan. Efter Alviks strand har man denna utsikt:


Tranebergsbron som förbinder Alvik med Kungsholmen.

Ska bli intressant att se vad för fina vyer som finns i London.

Taking off to London

Nu gäller det att ta tag i packandet och organiserandet inför morgondagens resa. Lite småtrött på att planera faktiskt, om jag ska vara ärlig...

Vi lyfter från Arlanda vid 11.45. Tyvärr får vi ingen skjuts så det blir Arlanda Express. Ärligt talat, 220:- kostar det om man är över 26 och 110:- om man är under 26. Trist att de inte har lite studentrabatt.

Så, vi får väl se hur det hela går. Får väl bjuda på lite spännande bilder och storys när jag kommer hem.

So long!


Lilla Cornelius

Tänkte att jag skulle viga ett inlägg åt min kompis Carros lilla kisse Cornelius som fick somna in idag. Han var en liten hittekatt som kom till henne på Lucia för 6 år sen, om jag inte minns helt fel. Han var en söt och rolig katt med mycket personlighet. Det jag minns allra mest med Corne var de gånger Carro och jag var ute och gick med honom i sele. Lite småskoj var det när vi tog ut honom i snön när han var liten och han råvägrade att gå en cm och bara satt och huttrade. Jag hade gjort precis likadant! Jag har många fina minnen, men vill nu bara säga R.I.P. lilla lussekatt...

Jag lånar en bild på Corne, hoppas det är okej Carro?


Den fina lilla kissen! R.I.P. :'(

Resetankar

Okej, det har blivit lite mycket tvättstuga här på sistone, men jag vet inte riktigt vad jag kan bidra med annars. Nu är det iaf full rulle med förberedelser inför Londonresan. Jobbigt med British Airways eftersom de inte kan skriva information rakt upp och ner på sin hemsida, utan istället hänvisar till sina återförsäljare (bl.a. ang. vikt på bagage och info om incheckning och sånt). Segt nog så är det väl så att det inte är bestämda platser på flyget, så Niklas och jag kanske inte ens får sitta bredvid varandra (om vi har otur?). Med min tur så slutar det som i Seinfeld. Hamnar bredvid en riktig idiot eller nåt! Mardrömmen är en kärring som stinker horhus-parfym, eller en svettig gubbe som stinker apa, höh...

Ungefär samma sak som att åka buss ner till Viken med Swebus. Usch, julen för två år sen med det där unga paret och 2-åriga ungen. Det var det värsta jag nånsin varit med om, förutom när en tjock tant som stank som en hel spritbutik satt bredvid mig HELA resan ner till Viken... Mardrömsscenario! En annan gång hade jag iaf tur och hamnade bredvid en guldlockig och söt liten änglapojke i tioårsåldern som bl.a. glatt pratade om ett kanotläger han precis varit på. Gullig till den grad att man ville klappa honom på huvudet! :D


Fortsättning på tvättstugeproblemen

Jag kom inte in i tvättstugan... igen! Det tog mig iaf ett par min att få upp dörren. Krävdes några ryck och några sparkar. Det är ju något seriöst fel på den där dörren. Lite senare var det en tant som inte kom in (förmodligen när jag var inne i tvättstuga 2) och hon ringde till vaktis. Vaktis kom dit och rev lite i pannrummet och vid dörren, men gick senare utan att ha löst problemet.

Jag har lösningen till problemet, vaktis: Byt ut dörrjäveln! :S

Tvättstugeproblemen

Sådär då. Nu var helgen avklarad och det är måndag igen. Idag ska jag tvätta en stortvätt, och den här ggn hoppas jag innerligt att jag inte lyckas bli utlåst från tvättstugan igen pga trög dörr. Jag berättade inte om det som hände för två veckor sen va? Jag och Niklas tvättade förrförra söndagen mellan kl 13 och 16. När vi gick ner vid kvart i 16 för att hämta sista tvätten så kom vi inte in i porten till tvättstugan. Vi har nyligen fått ett sånt här elektroniskt lås till dörren, men det verkar helt plötsligt sluta att koppla ibland. Så vi kom inte in. Jag fick ringa jouren, som var helt tröga. De fattade inte vilken dörr det var vi inte kom in i, så det tog hela 10 min att få dem förstå. Sen så frågade de mig om jag verkligen hade bokat tvätttid. "Du förstår väl att man måste boka tvättid för att komma in i tvättstugan?" Ehhh... Ja, jag har ju varit därinne och tvättat nu sen kl 13, så visst har jag bokat tvättid. Hur kommer det sig att så fort man är en ung tjej så blir man idiotförklarad när man ringer till såna där ställen. "Lilla gumman"-varning ungefär...

Iaf, efter jag lagt på så låste jag upp med den elektroniska nyckeln och sparkade till dörren allt vad jag hade av ren ilska, och gissa vad - det sa "klick" och dörren låstes upp! Jag ilade in och hämtade ut tvätten 2 min innan tvättiden var slut och tvättstugan låstes. Jag ställde upp stora porten till tvättstugan ifall andra också ville hämta ut sin tvätt i den andra tvättstugan.

En timme senare ringer de från jouren. De hade nu kommit till tvättstugan och frågade ut mig om ett par saker. Spydigt säger de att "Ja, det är inget fel på dörren. Vi kom ju in. Det måste vara dina nycklar som det är fel på"... Ja, eller hur. Speciellt då det hände tidigare i veckan, då inte ens vår granne kom in där... Sen kläcker även han: "Men hade du bokat tid? Man måste boka tid för att komma in". Nä, det behöver man inte för att komma in i ytterporten, det hade liksom inte med saken att göra! Sen kläcker han spydigt: "Men det var ju faktiskt folk inne i tvättstugan när jag kom, så det är inget fel på dörren". Ja, men det var ju för att jag ställde upp dörren så att de som hade andra tvättstugan skulle kunna komma in och hämta sin tvätt.

Gissa vad som händer då? Jag får skäll för att jag har varit schyst och ställt upp dörren för de andra! "Vi vill ju inte att det ska springa några ungar i källaren!" fräser han. Ja, för det finns ju så himla mycket barn häromkring, eller? Senast jag såg ett barn i det här området var väl tidigt i somras när det gick förbi 3 barn i 10-årsåldern... Och de vill säkert roa sig genom att springa omkring i en tråkig tvättstuga? Man kommer inte ens in i själva tvättstugan om man inte har bokat tid, och det tror jag inte att ett par 10-åringar varken har möjlighet eller lust att göra...

Slutsats: Jag blev idiotförklarad och utskälld för att jag ringde jouren. Allt pga att jag inte kom in i tvättstugan och felanmälde dörren. Förresten, jag var nere för ett par dar sen och bokade tvättid och då var dörren verkligen jättelätt att få upp, så det verkar trots allt att de har fixat med den. Det var väl en gammal kärring som fastnade därinne eller nåt, och då fick de väl eld i baken. För när man som ung tjej eller kille ringer så bryr de sig inte ett jädra dugg...

Underkänd!

Jag fick precis veta att jag blivit underkänd på senaste tentan jag skrev i Idéhistoria, vilket betyder att det är blott tredje gången någonsin under dessa 4 år på universitetet som jag blivit underkänd på en tenta. Jag skrev fullt ut på 8 av de 10 frågorna på tentan, så jag undrar bara vad som gick katastrofalt fel där. Det känns väldigt konstigt om jag ska vara ärlig. Speciellt om man jämför med första tentan, då jag bara skrev på 4 av 7 frågor och fick ett D (alltså ca G+). Betyder det att jag förstått allt helt fel?! Det skulle väl vara lite trist isf... Jag brukar inte vara direkt korkad. Det som känns mest trist är att jag faktiskt pluggat, gjort 80 instuderingsfrågor och varit allmänt duktig. Nåväl, jag ska gå och hämta ut tentan på måndag och sen prata med läraren, för jag hade visst chans till att komplettera upp betyget till ett godkänt. Om det blir genom omtenta eller annat, vet jag inte...

Roliga generaliseringar

Jag kan nästan säga att det här blir ett slags svar på din kommentar, A-T. Jag fastnade på Svensk Fastighetsförmedlings hemsida. Jag vet ju hur pass "billiga" villorna och boendet är i gamle Vika jämfört med här. Man kan få en stor villa för runt 600 000:- eller liknande. För samma summa får man inte ens en pytteliten 1:a här längst ute på gröna linjen. Här kostar lägenheterna uppåt 1-2 miljoner (för en 2 rum och kök, dvs). Det var inte riktigt det som fascinerade mig mest, utan beskrivningarna man kan läsa om varje område.

Visste ni t.ex. att på Tennisvägen i Valdemarsvik så är 58% gifta. Intressena hos de boende är jakt, energisparande och att arbeta i trädgården. Låter väl ganska trivsamt?

I Älgerum utanför Valdemarsvik är områdets invånare intresserade av ridning, jakt och katter. 50% är gifta och 46% av husen är byggda innan 1931.

I Valdemarsviks centrum, på Storgatan 20,  är intressena bussresor (?), jakt och hushållsmaskiner (?). 61% av de boende är ensamstående utan barn. Dock gillar de att läsa familjetidningar, morgontidningar och fackförbundstidningar.

Ser ni brytpunkten här? Nu tänkte jag berätta vad de gillar på Mirabellbacken i Hässelby Strand. Intressena är utrikespolitik, spela golf, näringslivsfrågor och samhällsekonomi. De som bor här läser helst morgontidningar, om ekonomi, aktier och affärer, skönhet och mode.

På Wittstocksgatan på Östermalm i Sthlm så gillar de, förutom att spela golf, att segla dessutom!

Det är lite smått fascinerande med generaliseringar såhär. Det gör saker och ting mycket enklare. Det kanske är ett fall för mig att rota i, jag som läser etnologi och allt.


Strandliden / Hässelby Strand

Karaoke för hårdrockare

Och nu, dags för en Growl Karaoke!


En raid runt Kungsholmen

Idag hämtade jag ut mitt nya pass. Behöver jag ens säga att jag ser mer än läskigt ut? Jag har tidigare fått höra att jag har en rätt speciell intensivblå nyans på mina ögon, och det ligger väl i släkten antar jag. Anyway, mina ögon på det där svartvita fotot ser mer än skumma ut, nästan som ormögon, haha. Nu hoppas jag att de släpper in mig utan problem i England nästa vecka. ;)

Sen tog jag en sväng förbi In & Finn-affären som finns vid Fridhemsplan. Det är nog den största In & Finn-affären jag nånsin varit i, och herregud, fanns det grejer jag vill ha eller? Jag nöjde mig dock med en kaffekopp, ett läppstift för 15 kr (som dessutom är bra), samt prydnadslock till spiseln. Och som ett indirekt svar på det sistnämnda: Nej, jag är inte en pensionär bara för att jag har spislock, men jag är snart där! 38 år till så...

Läsa dubbelt

Idag började jag på Folklore-kursen. Mycket givande och intressant kommer den nog att bli. Den här ggn har vi faktiskt 2 "jag-vet-bäst"-personer i klassen ist för 1. Första lektionen och de försöker redan att överträffa föreläsaren (som innehar fil.dr examen, so good luck...). Såna här humanistiska ämnen drar verkligen till sig skumma typer som flugor till saft, eller vad man nu säger...

Som när föreläsaren frågade om vi visste anledningen till varför vi firade jul i dagens Sverige (ja, det är faktiskt lite komplext...), så räckte en av dem upp handen och började en lång utläggning om "Ja, det är ju en gammal hednisk tradition som sträcker sig långt bak i tiden. Redan på romartiden så...bla bla bla bla". När han var klar så räckte jag upp handen och sa: "Det moderna julfirandet tog sin form bara för nåt sekel sen och nuförtiden är det mycket kapitalistiskt med i bilden". Vem hade mest rätt tror ni? Ibland lönar det sig att både vara insnöad nörd och socialt kompetent... Like me! :P

Dagens kli i huvudet del 2

Dagens kli tillägnas alla videobloggare out there. Jag har bara en fråga: Varför?

Tydligen så ligger det någon press på bloggare som kommit upp sig lite i läsarantal att de ska lägga ut en videoblogg på sig själva regelbundet, där de sitter framför kameran och okontrollerat babblar på om sin dag och vad de tycker och inte tycker om saker.

De få videobloggar jag råkat på går i stil med detta: "Heeeej, nu sitter jag här i en fotölj och ska berätta om min dag. Eller, jag vet inte vad jag ska berätta om, eller... *stort fnissande*. Jaaaa, vad vet jaaaag. Asså, jag ska till skolan nu så pööööööss på er!"

Jag ska vara ärlig här. Anledningen till att jag inte gillar videobloggar är att jag skäms så mycket för den stackars personen som har gjort den, för de har uppenbarligen varken skam i kroppen själva, så jag måste ta på mig den skammen själv istället för den personen. :S

Dock ger jag en dos kredd till de som verkligen försöker få till något seriöst och bra, men det var när jag såg det här som jag trodde jag skulle krypa ur skinnet:Yep... Jag vet inte om det är menat som ett skämt eller inte. Har svårt att se det roliga i sånt här... Jag skulle nog säga att det är supertragiskt. Speciellt början... Det fattas ord just nu... Baah...

RSS 2.0