Kom tillbaka, solen!

Jaha, så smorde man in sig med solskyddscréme och gick ut på balkongen för att steka, så gick solen i moln efter en kvart! Snopet! :S

Nu är det iaf så att jag måste ta mig ner till centrum och handla lite krubb. Finnes knappt nånting att tugga på här (trots jag handlade igår...). Dessutom kommer Daniel imorgon, så då måste man bunkra upp med lite, höhö.

Annars ska jag träffa Andreas inne i stan imorgon för en fotosession. Ska bli intressant att se vad han hittar på för skoj. För skoj blir det alltid när han är i närheten! Kanske slinker det ner en glass under dagen, hmm...

Närmast är väl Hallyuföreläsningen ikväll, som ska handla om bl.a. Seo Taiji och H.O.T. och lite sån musik. Ska bli intressant vad herr professor har att säga om saken. Ärligt talat trodde jag väl aldrig för 12 år sen att jag skulle sitta på föreläsningar om koreansk popkultur på Stockholms Universitet. Kändes väl ganska avlägset.

Jag skulle bara vilja höra vad mina gamla demoner från gymnasiet skulle säga om jag berättade att jag faktiskt skrivit en kandidat om koreansk populärkultur. Om jag inte minns helt fel så blev jag ju rätt trackad när det var dags att välja ämne till 3:ans uppsatsskrivning. "Jaha, och vad ska du skriva om då? Koreansk pop eller? haha!" Ja... eller hur? Nu blev det så att jag gick ända upp på kandidatnivå på universitetet och skrev om koreansk pop ist. So, so long suckers! :D

Pimpla vin!

Det här var banne mig det godaste vinet jag någonsin druckit:Svärmor som köpte med sig hem till mig från Kreta förra sommaren. Synd bara att det står på grekiska. Det är ju rena grekiskan för mig. Ja, haha, ja, vad kul det där var... :P

Help me - I'm dying

Calling out to all my friends: jag behöver intellektuell stimulans innan jag ruttnar bort och dör! Den sista hjärncellen sitter här och ropar ut ett desperat S.O.S.! Ärligt talat, kan det bli mycket tristare... Jag tror att jag ska ruttna bort här i min ensamhet. Bara mig själv att prata med. Jo, jag pratade ju med en tant i affären idag. Trevligt. Hon hade köpt en fin blomma. Jag bara "Fin blomma!". Hon bara "Tack ska du ha, vännen!". Desperat 27-to-be söker desperat efter vänskap bland tanterna på Ica! :P

Imorgon ska jag iaf gå ner till playan och lägga mig och steka lite. Sen på kvällen är det ju dags för Hallyu-föreläsning igen. Intellektuellt stimuli, whee! Eller intellektuellt, jag vet inte. Intressant ska det bli iaf.

Hallyu! - del 2

Som sagt, jag gick på en föreläsning om Hallyu - Den koreanska vågen igårkväll mellan kl 18 och 20. Tog ett tidigare tåg in så att jag skulle hinna gå till en seriebutik (yep, dit borde du gå, Mona) och kolla lite. Hittade en massa spännande saker, bl a Bobo och Gnutten-tidningar för 1:- styck! :P Dock hittade jag inte min favorit "De Gröna Gnuttarna", men jag ska nog åka in och leta lite till vid ett senare tillfälle! Otroligt nog så kände jag igen flera av de där Bobotidningarna, trots att det var 20 år sen jag läste dem eller nåt! Funderar starkt på att köpa på mig dem som jag hade när jag var liten. Bland annat var det en tidning från typ 1985, som för övrigt var den första Bobotidning som jag hade nåt minne av, som var en stor favorit när jag var liten. Den handlade om ett gäng sjöhästar, haha! Sen gillade jag även starkt "Bobo och vikingarna". Några Boboalbum hade jag också. Jag brukade få en i julklapp varje år. De var också bra. Men jag blev rädd när jag läste om äventyret med "Bobo hos dimmiga damen". Hon var så himla läskig... Vågade knappt gå och lägga mig efter det, haha! :P


Nåväl... Det var föreläsningen jag skulle snacka om, inte en massa gamla nostalgitidningar. På busshållplatsen vid Odenplan så fick jag vänta på bussen i säkert 25 minuter för att den inte kom! Efter ett tag så kom en gammal kursare som gick två år under mig förra året på koreanskan. Egentligen så känner jag inte honom, men på en sån liten institution så känner man i princip alla, även om man eg inte gör det. :P Så jag gjorde sällskap med honom till institutionen (när bussen väl kommit).

Well, kort beskrivning nu:

-Föreläsaren var mycket riktigt en gammal koreansk man som var professor i historia. Men han var väldigt rolig och ung i sinnet.

-Vi fick titta på en Seo Taiji-konsert (koreansk rock) och när Seo Taiji sjöng/rappade "fucking media" så hajjade professorn till och tittade på oss, haha!

-Jag lärde mig ganska mycket om historian bakom musiken. Om det nu är korrekt dvs, för det var ju professorns egna teorier.

-Han nämnde H.O.T. några ggr, men påstod att de precis kommit ur tonåren (errrr?), samt att han trodde att Seo Taiji var i 20-årsåldern (ännu mer errrrr?). Min gamla koreanskalärarinna protesterade snabbt och vände sig till mig för att få fram korrekta svar, haha! :P

-Gammal koreansk shamanmusik och Court music är jätteseg... :P

-Vi fick lyssna på Trot och Enka! Jag myste som fan! Yay, Anna, yay! :D


Sen var föreläsningen slut och jag åkte hem. Ja, innan dess hann min f.d. koreanskalärarinna komma fram och ge mig komplimanger (på hennes egna lilla weirda sätt). "Oh, Linda, you look so different - you became so pretty!" Ja, vad säger man, hahaha! Jag måste sett illa ut förut... Flera ggr kom hon fram och påpekade det. "I dunno why you look so different, but you do! You're so pretty!" Man tackar och bockar, men betyder detta att jag var "mot saeng-gin" (ful) förut? :P


He once ruled the world... Mr. Seo Taiji himself

Hallyu!

Ikväll mellan kl 18 och 20 ska jag gå på föreläsning om Hallyu - den koreanska vågen, dvs koreansk popkultur. Jag ska läsa en kvällskurs nu i en vecka om detta. Roligt är att jag redan lagt fram en kandidat i ämnet (som jag blev smått missnöjd med dock). Ska bli roligt att höra vad föreläsaren har att säga (som jag med stor säkerhet kommer att opponera mig emot). Enligt min f.d. koreanskalärarinna är föreläsaren en gammal professor med en bakgrund i koreansk historia. Dessutom tillade hon att varken hon eller doktoranden på institutionen höll med honom alls om vissa saker kring hur Hallyu egentligen började. Hon ville att jag ska hålla koll på honom och rapportera till henne om det som jag finner tveksamt eller helt enkelt inte håller med om! Hur k:ul är inte det, haha! :D

Tydligen var det ingen jag känner som ska gå i gruppen. Min f.d. lärarinna sa att hon inte kände igen några av namnen, så man undrar ju lite vad det är för folk som lockas dit av en sådan kurs om man inte tidigare har någon som helst koppling med institutionen! Ska bli GRYMT spännande!


Nästa år tycker jag att vi tar och skickar Sydkoreas svar på Dima Bilan (fast mycket bättre) för Sveriges räkning - Se7en! :P

ESC 2008 - a review

Bästa låtarna


Israel - The Fire in Your Eyes

En riktigt bra låt och helt klart den bästa rösten i hela tävlingen!


Frankrike - Divine

Sebastien Tellier är genial, scenshowen fenomenal, låten fantastisk, och låter som något den franska gruppen Air skulle kunna spotta ur sig. Frankrike skickar äntligen något de är bra på! Ett stort plus för att Tellier andas in helium på scenen och att han äntrar spektaklet körandes en golfbil - ett tilltag han faktiskt kommer undan med utan att låten eller framträdandet verkar ett dugg plojigt.


Norge - Hold On Be Strong

För en gång skull skickar Norge något som jag gillar! En låt som ligger helt rätt i tiden.

  

Turkiet - Mor Ve Ötesi

För ovanlighetens skull skickar Turkiet en rocklåt, som dessutom är hur bra som helst! Turkiska språket lämpar sig verkligen för grymma rocktexter.

  

Ryssland - Believe

Bättre på skiva än IRL. Stackars Dima Bilan ylar på som om det vore det sista han gjorde i livet. Han vill vinna det här så mycket att han faktiskt förtjänar det. Sen är låten faktiskt bra, även om framträdandet kändes lite mer än överflödigt.


Bosnien & Hercegovina - Pokusaj

Otroligt oväntat bidrag från Bosnien & Hercegovina! Lättsamt och sött bidrag som sätter sig direkt. Jag bara väntar på att Björn Kjellman-kopian ska dyka upp ur min tvättkorg i tvättstugan. Fast jag vet inte om jag skulle bli lika glad som den där tjejen... Värt att nämnas är att sångaren sjunger ganska falskt på skiva, men live sjunger han perfekt, vilket känns mycket konstigt.Bubblare:


Spanien - Baila El Chiki Chiki

Låten är genial! Scenshowen fick mig att jubla av skratt. Men jag kan inte riktigt sätta den på högsta topplistan eftersom det är en skämtlåt trots allt.


Island - This Is My Life

Skön låt med tryck i. Ett litet minus för de trista sångarna bara. Dock sjunger de bra.

  

Serbien - Oro

En skön ballad i sann Serbien-anda! Den sätter sig direkt. Dock når inte den här upp i samma klass som Hari Mata Haris Lejla eller förra årets vinnare av ESC.

  

Ukraina - Shady Lady

Skaplig låt, cool scenshow, men man tröttnar ganska snabbt på låten som lätt blir tjatig efter några lyssningar. Att hon skulle kopierat Perellis klänning är dessutom bara skitsnack. Tjejen hade den redan i sin musikvideo.


(Hedersplatser: Grekland - Secret Combination, Armenien - Qele Qele, Georgien - Peace Will Come)
Sämsta låtarna


Lettland - Wolves Of The Sea

Förlåt för mina hårda ord, men fy fan vad jag hatar den här! Ta Jolly Roger med er och försvinn!


Finland - Missä Miehet Ratsastaa

Förlåt Finland, men det här är för bedrövligt! Det här låter som blaskig rock som sänds på kvällarna på YLE-TV.


Tyskland - Disappear

Det enda som bör försvinna är de kassa sångerskorna. De prickade i stort sett inte in en enda ton rätt under hela framträdandet. På skiva låter de så mixade att rösterna är helt förvrängda. Stackars studiosnubbarna fick väl ta till vilka medel som helst för att de ens skulle låta skapligt.


Danmark - All Night Long

Jag brukar vanligtvis gilla liknande låtar, men det här gillar jag bara inte. Låten ger mig kli som inte ens helosan, desivon eller algisalsalva kan bota!


Irland - Irlande Douze Pointe

Den är smått komisk, men inte ett dugg bra.Bubblare:


Estland - Leto Svet

Den fastnar för lätt och jag vet inte vart jag ska placera den här låten. Tragiskt nog finns det värre bidrag än det här.


Litauen - Nomads In The Night

Egentligen är det här ingen låt jag tycker något speciellt om. Jag känner ingenting när jag hör den - varken kärlek eller hat. Jag är bara helt likgiltig inför den och det irriterar mig något hemskt. Ett fett minus för att sångaren ser ut som en 1800-talsromantiker som sjunger en töntig kärlekshymn eller något.


Polen - For Life

En hemsk, trött och überamerikansk ballad. Behöver jag ens säga något mer?


Sverige - Hero

Otroligt trött låt. Usch, när ska Sverige fatta att vi inte kan hålla på att skicka samma gamla låtar år efter år, om och om igen. Jag får sådana Carolavibbar av den här låten att jag mår dåligt! Och att scenshowen skulle vara bra? Ursäkta, men vilken scenshow? Alla kanske blandade ihop den med Ukrainas scenshow, som faktiskt var bra! I blame this entirely on the media!


Gwah!

Problem att komma in både här och på facebook! :P Nåväl, facebook gör mig faktiskt inte så mycket, men ändå...

Så skulle jag visa en video här hade jag tänkt, men när man ska klistra in html-koden så finns det ingen uppdateraknapp längre. Är det ännu en miss eller? Ska jag bli tvingad att byta jävla bloggplattform eller hur ska de ha det? Fattar inte att det inte verkar vara någon annan än jag som överhuvudtaget reagerar på sega blogg.se. Borde vi inte ställa lite mer krav på eländet? Lite driftstörningar kan jag ta, men det har pågått rätt länge nu. Någon annan som har problem?

Raccoon-monstret!

Jag såg en dokumentär på Animal Planet för ett tag sen (tror jag det var) och bl.a. handlade det om en tjej på en djurpark/reservat i Tyskland som tog hand om en liten tvättbjörnsunge. Han var världens busigaste och hur söt som helst!


När han inte fick som han ville så grävde han runt i blomkrukorna i ren protest!


När han gjorde det så tog hon tag i honom och matade honom med lite frukt eller vad det var.

Synd att de inte är några husdjur direkt. Jag hade skaffat mig en på 5 röda. Det måste vara världens sötaste djur efter ökenråttor eller nåt! :)

Promenaden

Vi var ute på promenad, jag och N, igår. Gick nedåt Strandliden först för att mata änder, men de hade flytt all sin kos. Sen gick vi till Hby Gård för att handla, men var så himla mycket folk att vi gick tillbaka till Hby Strand och handlade där ist.

Ett ensamt krokigt träd vid vattnet.
Krokigt träd vid vattnet


Mälaren


N matar änderna som inte fanns

Segt!

2 dagar sen jag skrev sist, men helgen har varit smått hektisk. Uppdaterar kanske senare eller imorgon, för nu väntar tvättstugan!

A catch-up & lite modenytt

Gah! Hemskt dålig på att uppdatera på senaste! Ärligt talat har jag inte känt att jag har haft något alls att skriva om, så jag har beslutat mig för "radio silence" ett tag ist. But now, I'm back on track!

Iaf, igår träffade jag Mona för första ggn på säkert fyra-fem år, vilket betyder att hon var 14-15 senast vi sågs. Marina sa att hon förändrats ganska mycket under den tiden, men det tyckte inte jag, haha! :D Samma gamla Ringeboa-skrot och korn! :P Vi hade ganska kul på stan, jag och hennes kompis(ar), även om jag stundtals tyckte lite synd om den manliga halvan av kompisskaran, efs han var tvungen att hänga efter oss girls in i alla vråer och hörn av klädbutiker och dylikt! Fast så hittade ju han också nåt att köpa till sin mamma i mors dagspresent. Tror det var ett smycke eller något, om jag inte minns fel? Iaf, dagen var mycket lyckad, och det var mycket kul att få träffa Mona igen! Hoppas verkligen inte att det tar fyra år till nästa gång vi ses! :D

Ja, så hittade vi ett exemplar av den här klänningen som alla modebloggare bloggat om länge:


Storlek 36 var det, precis min storlek! Men den är ju så hiskeligt ful och mönster(miss)passningen (som jag antar är medveten) är så himla sämst. Den når knappt nedanför skinkorna, så nej, men nej tack! För unga bejbs kanske det funkar, men jag är dock way konservativ. Dock ångrar jag mig att jag inte köpte den och sålde den för ett fyrsiffrigt belopp till nån tokstolle där ute i landet! :P Btw, en minut efter att vi lämnat den på en galge vände jag mig om och så var den borta! Ett under hur den hade överlevt så länge överhuvudtaget, men vi såg dock inte vem det var som tog den, haha! :D

Tillfälligt avbrott!

Japp, det blev ett ofrivilligt bloggavbrott pga bloggflytt som drog ut lite på tiden, men nu är jag tillbaka igen. Dock lite smått omotiverad till att blogga, då det känns som det inte händer ett skvatt som jag kan skriva om.

Imorgon ska jag iaf först till skolan och sen ska jag möta Mona och hennes vänner på stan. Ska bli himla kul att träffa henne för första ggn på ca 4-5 år och catcha upp lite. Senast jag såg henne var hon bara 14 år och mycket busig, eller hur Marina? Haha! :D

Godkänd!

Yay! Godkänd på Introduktionskurs till Etnologi 15hp. Känns ju skönt. Vet dock inte vilket betyg jag fick än, men jag gissar på kanske... C? Känns väl rätt skapligt...


Helgens bravader

Helgen flöt på helt i sin ordning. Det blev ingen direkt oreda, haha. I fredags drack jag för mycket öl och fick ont i magen, haha! Men i lördags så kom N:s brorsa och kusin Karl hit, så jag bjöd på Pibimbap och så blev det en hel del spelande. Först spelade vi Geni, som Karl tog hem. Vad hade man väntat sig? Han är ju lärare! :P Sen spelade killarna Risk, även det tog Karl hem. Sen var det dags för Plump, men där gick Karl bet, då Li vann ist! :D Jag var bara med och spelade Geni. Resten hade jag ingen aning om hur man ens spelade, så jag orkade inte försöka. Next time!

Igår var vi hos svärisarna, där Karl sov över. Så åt vi lite och sen skjutsades Karl till flygplatsen och flög hem till Umeå. Senare på kvällen så såg vi på inför schlagerfestivalen-programmet. lika intressanta bidrag som vanligt, snark... Men jag måste säga att Frankrikes bidrag är charmigt, men det har nog ingen chans att vinna. Eller? Han var både rolig och modern. :D

Sen fattar jag inte varför Ukrainas bidrag är så omtyckt? Ok, låten är väl ok, men inte mer än så.

Bulgariens bidrag har potential, men det tar hela 2 minuter innan låten kommer igång. Islands bidrag är väl rätt skapligt för en gång. Sångarna är dock lite rostiga och det hela påminner om nån akt från 90-talet. Men de sjunger bra och det är tryck i låten. Den isländska versionen av låten är dock kass, så det är tur att de sjunger den engelska.

Ta en risk

Detta sker just nu hemma hos oss. Ett parti risk!

RiskGreen armyGreen army 2

Karls armé anfaller stort! :P

Miss Nattuggla

Här sitter Fröken Nattuggla och har inget vettigare för sig. Tittat på Most Haunted mest hela kvällen, men tröttnade tillslut på poltergeist och annat elände och stängde av. :P

Sen läste jag även igenom Klick, Fredag och Cosmopolitan. Stod lika intressanta grejer i dem som vanligt: alltså nada, nothing, inget. Men det är ju iaf bra tidsfördriv. Iaf så blev min mor rätt arg på mig när jag av en händelse hade köpt med en Cosmolitan att läsa på bussen ner till dem förra sommaren. Just det numret innehöll en massa "så vet du att han är otrogen", "han är tänd på din bästa kompis"-liknande artiklar, vilket jag får hjärtflimmer av att läsa. Så mamma blev arg på mig när hon såg tidningen och barsknade till (vilket händer kanske en gång varannat år i vanliga fall): "Varför köper du sånt där skit?" Haha! :D Men nu verkar Cosmo ha taggat ner sig lite. Men jag är fortfarande inte 100% nöjd med den, även om den är ok. Jag har ju blivit så pass gammal att jag hellre läser Damernas Värld. :P

...Och psst, tala inte ens om Veckorevyn. :S Jag vet inte vad jag ska ta mig till med min prenumeration på den eländiga tidningen! 6 nummer kvar och allt! Kanske jag kan ge bort den till min stackars svägerska.. (Stackars Lajny...) Jag orkar knappt ens läsa den! Förra numret gjorde mig riktigt arg och upprörd, så min stackars pojkvän och kompis fick ta smällen :P Va fasen, ska man skriva och klaga eller ska man bara ignorera när man vet att den läses av så många unga tjejer? Börjar jag verkligen bli en gammal gnällig kärring vid 26-års ålder? :S

Kvällssnacks

Nu har jag klüftpotatis inne i ugnen, grönsaker hackade, morotsbiffar värmda, samt en kall öl på bordet. Efter det väntar en lakritspuck till efterrätt. Detta avnjuts till det nya numret av Cosmopolitan (som iaf inte är som Veckorevyn, vilken lärt mig att hata tjejtidningar), Klick och Fredag.

Morgondagen blir hektiskt, och min långa erfarenhet av killar (bröder, pappa, pojkvän) har lärt mig att deras sätt att planera saker på är helt dramatiska, eller kollapsar totalt! Ska vi slå vad?! :P

Snart: ett avsnitt av Most Haunted. Muo-hahaha! :S

Segt!

Den här dagen har känts extra seg av någon anledning. Har verkligen ingenting kul att göra. Ska läsa lite ur en bok senare. Visserligen en kursbok, men den var iaf den mest intressanta hittills! Tre nästan likadana böcker har vi bl.a. läst. Alla tre har handlat om hur tjejer som kommer från en annan etnisk bakgrund förhåller sig tills svenskhet. Alla tre är avhandlingar, och en av dem var så tråkigt skriven att jag blev förbannad! :P

Morgonen startade med What Not To Wear på BBC Prime. 2 avsnitt på raken. Ett av avsnitten hade jag redan sett. Verkar som att de kör gamla. Sen dess har jag varvat min tid med att gå till Hby Gård, kollat på videor på youtube, samt ätit lite mat. Nu känner jag mest att det kryper i hela kroppen för att jag har druckit för mycket thé! :D

Well, ends here.

Dagens inköp

Var i Vällingby idag för att bl.a. besöka Apoteket och handla mat. Självklart kunde jag inte hålla mig borta från Gina Tricot...

Outfit080515
Klänning/linne/tunika - Gina Tricot 149:-
Skärp - Dea

Jag + några kilon

Det finns folk som inte riktigt har en aning om eller kan greppa att jag på sisådär 7 år har gått ner en hel del i vikt. Härmed vill jag ha slut på spekulationerna och presenterar "den strandade valen" vs. "dagens jag". Det bjussar jag på, gott folk! :D

Den strandade valen
7½ år sen peakade min vikt på grund av olika orsaker


Outfit-080404
Så här ser jag ut nu, som ett resultat av god livsstil och några löparrundor ute i spåret. Men glöm inte att en glass var dag gör kroppen (och sinnet) glad! :P

Mitt bloggvärde

Wow, nu har jag fått reda på värdet i min blogg. 2033:- är den värd! Haha, om man jämför med Carl Bildts blogg som är värd ca 2,5 miljoner kr! :P

Kolla in vad era bloggar är värda på den här sidan.

Vad säger du, Marina? Ska vi starta en superblogg och börja tjäna pengar?  :P

Skärpning - blogg.se!

Alltså, när ska nån jävel på det här jävla forumet ta sitt jävla ansvar så att nånting funkar här?! Sitter och skriver ett långt inlägg och när man publicerar det så blir man utkastad? Är det så konstigt att man inte uppdaterar så mycket längre? Nä, tänkte väl det...

Hur länge ska man behöva stå ut med krångel på det här stället innan man avslutar sitt konto och startar upp en ny blogg på ett annat mycket bättre ställe? Huh? HUH?! :S

Anyway, här kommer TLC med No Scrubs som jag tillägnar alla slemmiga karlar som på sistone kommit fram på stan och raggat på en. :PGårdagens

Åkte in till stan och träffade min kompis Malin igår. Köpte en jättefin rosa och lyxig BH från Salming. You should get it too! Så köpte jag hårfärg också, så nu har jag mörkbrunt hår och är rätt så nöjd.

Outfit080513
Man måste ju vara fin när man träffar kompisar

Salming BH
El nuevo Salming BH


Kan någon kunnig människa ge mig tips?

Jag har en sån här bodylotion med en aningens brun-utan-sol i. Problemet är att den några timmar efter applicering börjar lukta ganska illa, härsket rent utsagt. Så jag skulle behöva lite tips av er duktiga bloggerskor som kan sånt här med olika cremer, för jag är riktigt dålig på sånt! Är det någon som kan rekommendera en liknande bodylotion till mig, fast som luktar gott även efter applicering? Vilken tycker ni är bäst? (Obs, det ska alltså vara en bodylotion som ger en gradvis färg och inte en ren brun-utan-sol)

Doves brun-utan-sol
Det här är den jag redan har, men den luktar inte alls gott en stund efter applicering...


12 maj 2008

Hej och hallå! Nu är jag tillbaka efter en hektisk och rolig helg. Varmt och somrigt har det också varit. Den högsta temperaturen under hela helgen var när vi var ute vid Solvalla och gick, Niklas och jag. 28.3 grader stod det på en sån här digitaltavla. :S Helgen, ja...

I lördags åkte vi iväg och gick på långpromenad. Åkte till Brommaplan, tog sedan buss därifrån uppåt N:s jobb och sen gick vi i omgivningarna där. Var faktiskt väldigt fint och så, men vi insåg att det blev lite väl långt pga värmen ute. Sammanlagt gick vi i 1½ timme innan vi tog bussen tillbaka till t-banan. Innan dess hann vi gå förbi Bällstaån, Solvalla, Bromma flygplats - för att nämna några ställen.

Bällstaån
Ett område kring Bällstaån. Eftersom jag i stort sett är född i en båt ute i Östergyllens skärgård, så är det här en dröm för mig! Tänk er att bo i en lägenhet i ett sånt här fint hus, med en stor balkong och ha båten precis nedanför! Gah! :D

Lukta på blommor
Det här is da real sheit!

Solvalla
Jag fick nöja mig med att titta på Solvallas fasad istället för att gambla...

Fin vy vid Koobadalen
Jag lyder inte direkt N:s önskan om att han inte vill figurera på bild i min blogg, men här får man iaf se honom som en 1 cm hög figur. Räknas det? :P Iaf, det här området var väldigt fint!

Vi kom lagom tillbaka till t-banan när tåget hemåt precis skulle komma in. lite stressigt tog vi trappan i typ två kliv och när jag kom upp så höll jag på att svimma av utmattning och vattenbrist! Mitt på perongen och allt. :S Men jag lyckades hålla mig på fötterna. När vi kom till affären som vi skulle handla i på vägen hem så köpte jag en flaska vatten och sen mådde jag bra igen. Köpte även med oss sushi hem, och det var väldigt gott!


Gårdagen spenderades till stor del på balkongen, där jag satt och solade. Blev lite småhett emellanåt, men det var helt ok. Inte har jag mycket färg, men det kommer. Det är ju bara maj än och man måste ju ändå ta det lite lugnt i solen. Sen åkte vi till svärisarna och åt svärmors grillade lax! Yummy! :)

Jag hade egentligen tänkt att jag skulle gå ner till badplatsen och lägga mig och sola istället för att ligga balkongen, men det var en jädra tur att jag inte gjorde det. klockan 12.30 igår larmade en badgäst polisen efs det hittats två st kungsboaormar vid badplatsen!! Ingen vet hur de kommit dit, men förmodligen var det väl nån dåre uppe i ghettot som tröttnat på sina husdjur och dumpat dem nere vid reservatet. Varken ormarna eller människorna var speciellt lyckliga över det, kan jag säga!! :S Polisen var förresten helt förvirrade och förskräckta över ormarna (de är ju inte vana att ta hand om sånt), så en handlingskraftig badgäst fick stoppa ner ormarna i en säck åt polisen, som i sin tur körde dem till Skansen. Så det kan gå...

Lily was here

En låt jag diggade stenhårt när jag var liten och fortfarande gör. Brings back memories från en svunnen barndom i skärgården.

Erkänn att du gillar saxofonen mest av allt, Marina! :P


Dave Stewart & Candy Dulfer - Lily Was Here

Utan dig...

När jag är ute och springer brukar jag lyssna på Rammstein. Allt blir så mycket enklare då. Ohne Dich är nog deras bästa låt ever! Kolla bara in den fantastiska videon om riktig vänskap.


Rammstein - Ohne Dich (Without You)

Om jag vore känd skulle jag iaf räta på mig!

Jag vill bara ställa mig upp och skrika. Räta på dig för F-N! :P


(Bildkälla: Expressen)


Hysteriskt blommigt - and I like it!

Hemma på toaletten i min stuga hos mina föräldrar så har jag sparat den gamla tapeten från 70-talet (det var dock inte vi som bodde där från början). Den är så speciell att vi inte hade hjärta att slita ner den. Så himla retro att det skriker om det. Nån som har en mer hysterisk tapet på toan - hojta till!

Toalettapet
Tapeten på toan

Dagens vy

340699-65
Dagens vy från vår balkong

9 maj 2008

Hej och hå. Nu kan man visst inte lägga in bilder här på bloggen. Lite väl långdragna problem på det här stället, tycker jag...

soligt och skönt idag iaf. Längtar dock till morgondagen då jag och N ska på utflykt. Kan nog bli rätt skoj.

Igår pratade jag och Marina lite om kost. Varken hon eller jag följer nån sån här "diet" eller vad man ska kalla det. Men så kom jag på att jag nog utesluter ganska mycket ur min kost fast jag inte har tänkt så mycket på det. Här är de saker jag försöker undvika (men äter då och då givetvis):

*Rött kött. Rött kött gör att min mage sväller upp och gör ont, och så har jag aldrig gillat smaken så mycket heller. När alla andra lägger på en stor flintastek på grillen på sommaren, så flyr jag fältet. Värst är nöt- och viltkött som jag tycker smakar kadaver (precis vad det är också...). :S Min mage kan inte spjälka eländet så bra...
*Mjölkprodukter. Gammal laktosintolerans sen tonåren som gör att jag undviker mjölk så gott det går. Lite mjölk i maten går bra, men ett rejält glas mjölk på fastande mage och jag vrider mig av smärta. :S Glass proppar jag dock glatt i mig. Ibland går det bra - ibland inte... :P
*Pasta & bröd. Liten glutenkänslighet som gör att magen sväller upp och gör ont. Verkar inte som att jag kan äta nåt snart... Pasta och bröd är dock värre än rött kött...

Tack mamma och pappa för min fina mage! :P

Värst av allt är nog när människor systematiskt börjar använda sig av olika dieter för att de har en ätstörning. Har läst många bloggar, där vissa (i 100% av fallen jag sett: tjejer) lägger upp inlägg som de kallar för "dagens matdagbok" eller liknande. En tjej hade visst lyckats äta en hel pirog och ett päron på en hel dag. Wow! ... Skrämmande sånt där. :S Hur mår man om man äter en pirog och ett päron på en hel dag? Är fascinerad över att denna människa hade kraft nog att ens skriva ett blogginlägg. Hmm...

Sen har vi tjejen som gick i klassen under mig för ett par år sen. Hon var både kort och mager, och åt 2 ägg till lunch, eller en sån här liten burk med makrill. Det mest tragiska med henne var nog att hon suktade så fruktansvärt efter andras lunchlådor. Hon ville se vad andra hade med sig och kanske lukta lite på det. Ehhh... Ätstörning? Närå, det hade hon ju INTE, enligt henne. Jag vet att man kanske ska känna nån slags sympati eller empati för såna människor, men jag kan till viss del inte förmå mig att göra det... Iaf inte såna som hon, som verkar göra en sån grej bara för att få uppmärksamhet och verka duktig inför alla andra (och tro mig, hon sökte uppmärksamhet hela tiden...).

Värst var dock hennes kolhydrat-snack om att man skulle utesluta det helt ur sin kost för att det inte var bra. Hon höll hov i kanske 30 min om hur dåligt det var med kolhydrater, medan 10 pers satt med sina kolhydratsspäckade lunchlådor kring bordet, haha! Att försöka övertyga henne gick inte speciellt bra. Faktum är väl att hjärnan behöver kolhydrater för att ens kunna funka, så det var så himla nära att jag sa nåt i stil med att "Det märks att iaf du inte har ätit kolhydrater på länge efs din hjärna uppenbarligen slutat funka!" :S

Nä, ät allt möjligt, men med måtta, samt motionera med måtta - så ska ni se att man håller vikten ganska bra. (Jag har iaf gått ner sammanlagt 13 kg på att göra så, de senaste 7 åren iaf...)

8 maj 2008

Idag är det soligt och skönt ute. Känns som det är sommar nästan, men bara nästan. Jag gjorde ett misstag och åt pasta nyss, så nu har jag ont i magen. Känns inte kul efs vi ska ha pasta med köttfärssås till middag. Kommer att svullna upp totalt. :P

Trädgården
Utanför vår port

Höjden av tristess?

Slut på is till drinkarna? Ring den här snubben!

Gubben med trist jobb?
Taget av moi inne i Sthlms innerstad

Böcker samt kjol

Nu har jag varit hemma i kanske en timme eller så, efter att ha varit inne i stan och köpt lite nödvändiga böcker. Ramlade förstås in på Cubus och köpte en svart bomullskjol för ynka 99:-. Nu vill jag ha en i varje färg! :P Ja, eller iaf en i mörkbrunt också...

Cubus kjol svart 2
Cubus kjol svart

Tack och hej. Nu är det Karlsson Mingantis Muslima som gäller för mig... Seminarie imorgon.


Rikskändis pga ren dumhet

Varje gång jag ser det här så vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, men jag tror nog att jag skrattar åt hennes rena dumhet! :D
 


Såna hära låtar görs inte längre...

Den här låten gör mig stum varje gång jag hör den. Alla som brutit upp och ensamma flyttat iväg till ett nytt ställe kan relatera till texten och känslan i låten.


Neil Diamond - I am I Said

LA's fine, sun shines most of the time
The feeling is laid back
Palm trees grow and the rents are low
But you know I keep thinking about
Making my way back

Well, I'm New York City born and raised
But nowadays, I'm lost between two shores
LA's fine, but it ain't home
New York's home but it ain't mine no more

I am, I said
To no one there
And no one heard at all
Not even the chair
I am, I cried
I am, said I
And I am lost, and I can't even say why
Leavin' me lonely still

Did you ever read about a frog who dreamed of being a king
And then became one
Well, except for the names and a few other changes
If you talk about me, the story's the same one

But I got an emptiness deep inside
And I've tried but it won't let me go
And I'm not a man who likes to swear
But I've never cared for the sound of being alone

I am, I said
To no one there
And no one heard at all
Not even the chair
I am, I cried
I am, said I
And I am lost, and I can't even say why
Leavin' me lonely still

Lite mulet, lite soligt

Idag vaknade jag redan kvart över 4 imorse. Hemskt! Sen låg jag helt vaken till N gick upp för att gå till jobbet och då gick jag också upp och la mig i soffan. Kl 6 gav jag upp och insåg att dagen skulle bli väldigt lång om jag låg där och glodde, så då gick jag och la mig i sängen igen och somnade om rejält och vaknade halv 10 ist. Megaskönt! Och nu känner jag mig bra mycket piggare med förkylningen och allt. Men jag måste ta en tripp till närmsta apotek snart för jag dör om jag inte får tag i en nässpray! :S

Igår slog jag dessutom rekord i besökare på bloggen, så tack alla som tagit sig tid och titta på min sida! Inte för att rekordet var så himla stort (har inte så himla många besökare), men det var mycket för mig. :)


Gimme gimme!

Gamla TV-serier

Gah! Snuvig och småyr hela dagen genom. Trots detta så är jag i stort behov av böcker och det lutar åt att jag åker uppåt skolan / inåt stan imorgon om det inte är alltför illa. Måste köpa en nässpray samt fylla på kylskåpet lite också. Har inget att äta till middag imorgon.

Har tittat på när N har spelat Okami hela kvällen, druckit lite latte och tagit det soft. Blir nog en ganska tidig kväll skulle jag tro.

Tidigare på e.m. har jag sett gamla godingar på TV4 Guld. Bl.a. ett avsnitt av Dallas, ett avsnitt av Cannon - privatdetektiv samt Mord och Inga Visor. Lika spännande varje gång. :P Sånt som jag såg som litet barn. Fast Mord och Inga Visor var ingen direkt favorit på den tiden, men den är rätt kul att följa idag. Det må vara en gammal serie, men man har ingen aning om vem som är mördaren i varje avsnitt. Ganska invecklade historier, så det är intressant rakt igenom. Annars brukar jag gilla att kolla på Pantertanter. Haha! :D Men helt klart så kammar ju Miami Vice hem priset som bästa 80-talsserie! Bara musiken (av Jan Hammer) gör att det är värt att titta. Sen gillar jag Tubbs & Crockett förstås. (Crockett som alltid gapar stort av ren förvåning varje gång nåt sprängs i luften - vilket det görs i tid och otid!) :P


Don Johnson som Sonny Crockett och Philip Michael Thomas som Rico TubbsPhil Collins' In The Air Tonight / Miami Vice

Till balkongen

Utemöbler till balkongen. Lite cafékänsla. Nu fattas bara blommor och sånt.

Balkongmöbler

Mer besökare på bloggen

Om man vill ha mer besökare till sin blogg så finns tjänsten Mer-Trafik. Har inte hunnit inspektera den riktigt än efs jag precis gick med, men den är helt seriös och inget lurendrejeri bakom. Sajten hittar du här.

5 maj 2008

Så var även jag förkyld, ja. Trodde väl att jag skulle klara mig undan detta, men det är svårt när i stort sett alla man känner är småkrassliga. Det är väl inte så himla farligt, men jag har inte sovit så himla mycket inatt. Låg mest och svalde för att halsen gjorde ont. Värst av allt är ju att jag är yr i bollen och fick börja dagen med att ligga still på soffan en timme.

Igår var jag ju  dock rätt aktiv medan jag fortfarande var frisk. Sprang lite över 4 km, sen promenerade jag och N till svärföräldrarna (ca 4 km), samt att jag och svärmor gick en sväng på kvällen (ca 3-4 km). Inte konstigt man hade lite ont i benen och fötterna sen. Allt på en gång.

Idag ska jag väl läsa lite i min kurslitteratur. Skulle eg haft lektion kl 10-12, men känner mig alldeles för yr i bollen för att ens ta mig utanför dörren. :S

Utemöbler till balkongen är också fixade nu. Mycket bra. Nu ska jag bara ha lite blommor och sånt där ute. Kanske fixar framåt helgen lr nåt.

4 maj 2008

Gah! Nu har jag varit ute och sprungit intervall. 15/2/10/2 såg det ut idag. (Ni som inte fattar - fråga inte vad det betyder för jag orkar inte förklara...) Var ganska mycket människor ute vid båda badplatserna. Flera som låg och solade i bara bikini trots solen gått i moln för länge sen (lite väl extremt va...). Självklart folk-i-vägen på motionsspåret. Vimlade av hundar (dock inte lösa den här ggn), men värst var nog kärringen med gångstavarna som tog upp hela spåret. :S Helt plötsligt kom en kille i typ 15-årsåldern och joggade om mig. Han var inte alltför snabb, så jag hakade på honom. Flera ggr kollade han bakåt för att se om jag fortfarande var kvar. Så flinade han. Tror han tyckte det var rätt kul också. :D

Andreas var här igår och hälsade på och det var jättekul. Åt varma mackor, drack gott vin och spelade ett parti Geni. Niklas var också med. Och Andreas tog hem spelet för första ggn! Bara för att jag sagt att han var kass, haha! :P

Sen när vi skulle följa Andreas till t-banan vid 12-tiden så kravlade det fram en zombie ur buskarna precis nedanför husen här. Jag trodde jag skulle dö... av garv! Värsta fyllot som legat och sovit i en buske och vaknade när vi kom. Som hämtat ur Silent Hill lr nåt. Gah! :D


American apparelköpet

Min underbara klänning som är så skön så skön... Det vore ju perfekt om den hade haft axelband, haha. Den är snygg också. En storlek för stor bara! (de töjer sig ju lite)

American apparel raspberry dress

Mina första skivor!

När jag läste en intervju med en känd svensk artist häromdagen så var en fråga vilket hennes första musikalbum som hon köpte för egna pengar var. Självklart var det något pretantiöst som jag är helt jädra säker på att hon ljög om. Kan iofs förstå om man är en "cool" och "sval" artist som inte vill erkänna att den första skivan var Smurfhits 3 eller nåt liknande, men jag tycker man ska stå för vad man gillade - även som liten skitunge! :P

Min första vinylsingel, som var min egen (annars spelade jag mest mina storebrorsors skivor, då de drog in mycket mer i veckopeng än mig och kunde köpa egna) var faktiskt Mio Min Mio med Karin och Anders Glenmark. Iofs köpte mamma denna åt mig, men den var iaf min första egna skiva. Låten är ju fortfarande superb! (och häftige Christian Bale spelar ju faktiskt Jum-jum i filmen, så lite coolt är det ju, hähä)

Den första skivan jag köpte för egna pengar var faktiskt 2 Unlimiteds Real Things, och det är inget jag skäms över på något sätt. Trist bara att Anna gillade skivan mer än vad jag gjorde, haha. :P Men 2 Unlimited var mina stora idoler och jag hade planscher över hela väggen på dem. Jag ville ärligt talat se ut som Anita och typ gifta mig med Ray. Men, vem kan klandra mig? De var ju båda väldigt fräscha! Undrar vad de gör idag...2 Unlimited - Jump for Joy

2 maj 2008

Ojoj, vad jag sov sött inatt. Men nu svider ögonen! Jaja, jag ska ingenstans idag, så...

Anna: De där skorna är superbra och jättesnygga. Kostade 279:- tror jag, men det fick det vara värt. Dock färgar de av sig på ljusa strumpor. :S Får se till att bara ha svarta strumpor eller strumpbyxor till dem. Btw, vi måste till American Apparel snart! :P

Idag hade jag tänkt läsa lite kurslitteratur på nätet. Drar mig in i det sista, för jag gillar inte att sitta vid datorn och läsa. Kanske printar ut några blad eller nåt, så jag slipper sitta hela tiden. Sen ska jag väl köpa några böcker imorgon när jag hämtar Andreas inne i stan, och så tänkte jag beställa ett par från Adlibris. Blir så dyrt... Grrr!

Yay! Imorrn kommer Andreas hit! Ska bli väldigt kul. Får se vad vi hittar på. Ska väl iaf utmana honom och N i ett parti Geni. *gnuggar sig i huvudet*


Rolig skylt nr 2!

Minns någon kanske den fina hundbajsvarningen jag tog kort på och la upp här för ett tag sen? Alla vet väl hur konflikträdda svenskar är. Ta t.ex. tvättstugan. Om någon snor ens tid där så säger man inte till, utan man sätter upp en lapp och smyger iväg typ. Eller om någon inte städat efter sig: man sätter en lapp och trippar lätt iväg.

Sen finns det de som ist för att lyfta telefonen och slå en gnällig pling till Gatukontoret (som tar kanske 1 minut högst?) tillverkar en dataskriven skylt (arbetstid: 1 timme?), som de sedan går och hänger upp över redan befintlig skylt, som talar om vad det är som gäller på den berörda gångvägen.

I present to you - sarkasm av hög kvalitet, för andra ggn inom området:

Rolig skylt
LOL big time! :D

1 maj 2008 - at night

Hallå ja. Så var den roliga mini-helgen slut. Lea har åkt hem till sig och jag och N har spelat lite kort, ätit mat och kollat på ett Seinfeld-avsnitt. Lea var som sagt här och härjade, tihi. Vi gick på stan igår och handlade en del fina saker. Bl.a. köpte jag mig ett par svarta tygskorTopshop. Hittar vanligtvis inte nåt där, men de här skorna var perfekt. Sen köpte jag en klänningAmerican Apparel. Den är hallonröd... fast jag tycker mer att den går åt det lilaröda hållet, men det kanske beror på att jag är halvt färgblind eller nåt. :P

Mina vs Porls skor
Leas svarta Converse och mina nya svarta Topshop-skor

Valborg blev mest ett fiasko för stackars Lea och mig. Vi åkte till Rålambshovsparken med picknickfilt och allt, och när vi väl satt oss där så var det svinkallt och började så smått att regna. Hungriga som satan var vi (iaf jag), men frös om händerna så att man inte skulle ha känt om man råkade tugga sig i fingrarna ist för kexen man åt. :P Till slut gav vi upp redan vid kl 20 och åkte hem redan innan de tände brasan!

Idag gick vi en promenad vid vattnet och det var fint. Varmt, gött och fint väder.

Pensionärsstråket
Strandliden / Hässelby Strand

Hässelby Strandbad
Hässelby Strandbad

Porl & jag
We´re feckin' amazing! :D

I love living in Hässelby Strand. It's fucking najs!

RSS 2.0