Min semester

Nu har jag varit nere i Valdemarsvik i nära en vecka och det är väl ganska skönt. I ärlighetens namn har det varit ganska skönt att inte kunna uppdatera bloggen så ofta, för att inte tala om hur skönt det varit att slippa kolla mejlen och facebook... Ja, jag vet. Facebook borde man egentligen lägga ner totalt eller nåt. Finns det något mer jobbigt ställe? Det slutar ju med att man är fast trots man inte vill. Man snokar runt på andras sidor för att man är nyfiken och måste hålla sig a jour med allt, trots det bara är totalt onödigt... När jag kommer hem så ska jag kolla min facebook var tredje dag ist för varannan timme. Annars kommer jag att sluta på psyket! :P

Badat till knäna i Östersjön har jag iaf gjort. Dock var det algvarning, och den enda som vågade bada var min säl till storebror som glatt kastade sig i. Ingen tyckte synd om honom när han dagen efter fick ont i magen, haha. :D

Niklas åkte hem i förrgår till Hby igen och igår åkte han vidare till Wacken i Tyskland. Han kommer hem på natten mot måndag. Jag drömde inatt att han hittade en annan tjej och jag blev skitarg, haha! Man får hoppas att det inte var en sanndröm... ;) Jag åker nog också hem på söndag. Det var tal om att mina föräldrar skulle skjutsa hem mig, för de ville se hur vi bor. Bara hoppas att vampyren ovanpå håller klaffen så man slipper skämmas ihjäl.

Nej, ut i solen och steka! Ciao!


Semester

Och nu tar bloggen en välförtjänt paus eftersom jag ska ner till mina gamla hemtrakter i 1½ vecka och bara slappa. Kanske det blir tid för lite uppdatering, kanske inte.

Until the rain/
Linda.


Repning och annat roligt

Igår var jag i Rönninge hos Andreas och jobbade med vårt musikprojekt Deux Bijou Noir. Det var meningen att jag skulle testa micken, vilket gick väldigt bra. Sen jammade vi lite bara för att få in känslan. Det som hände när vi jammade var att vi äntligen hittade en låt att göra en cover på, så det slutade med att jag spenderade kanske 1½ h med att sjunga in låten flera ggr, vilket tog knäcken på mig tillslut! Inte så att rösten svek, men att sjunga samma låt om och om igen är sjukt jobbigt kan jag tala om. Nu var det iaf så att jag satte den redan på första tagningen, men andra tagningen blev aningens bättre. Och hör och häpna: inte en enda falsk ton! Jag blev väldigt imponerad av mig själv och min röst. Andreas påstod att det stundtals var rent magiskt och att jag hade en helt fantastisk röst. Riktigt fint beröm och jag blir självklart jätteglad av det! Han är nog den andra som sagt att jag sjunger bra. Svärmor var först, då hon hörde mig sjunga singstar för sisådär 3 år sen, haha! :D


Andreas justerar micken


Dags att sätta igång att jamma lite


Jag sjöng så jag var alldeles slut efteråt


När vi var klara stack vi in till Sthlm och åt på Bamboo Palace. Andreas gjorde en "Janne" och tog banan till huvudrätten, haha! :D


Jag drack japanskt thé till maten


Efteråt drog vi till Rålis och... Ja, jag låter bilden tala för sig själv...


Andreas kunde tillslut inte stå på benen. ;)

Sen avslutades kvällen med ett kvällsdopp ute i Hässelby Strand. Förståeligt nog så bangade Niklas, så vi fick traska ner till badet själva. Vilka dårar vi är... Det var iaf det varmaste badvattnet i år. Varmare i vattnet än på land!

Vicious Games

Avslutningen på denna dag får ske i form av en bra låt:


Yello - Vicious Games (1985)

Löpning 5.8

Dagens bragd: 5.8 km utan att stanna en enda gång. Om man ska vara petnoga så kanske det är mer 6.5 km eftersom jag springer både dit och hem också. Borde göra en närmare undersökning över hur långt det egentligen är allt som allt. Återkommer med bättre fakta vid ett senare tillfälle. Ja, just det, 35:34 tog det att komma runt hela varvet.

Var jag någonsin trött under rundan? - Nej det kan jag ärligt säga att jag inte var. Dock en liten svacka under de sista 200 metrarna, men annars helt ok.

Träffade jag på barnvagnar under vägens gång? - Oh ja, OM jag gjorde! Sista kilometern är alltid en pina med en massa människor som flummar omkring kors och tvärs och inte verkar veta var de ska ta vägen. Vid ett tillfälle var det nära att jag fick stanna eftersom en barnvagnsmänniska vägrade flytta på sig. Det verkar obligatoriskt för vissa att man måste gå mitt i vägen och låtsas som att man inte hör när någon kommer. Jag kräver inte mycket. Bara ca en meter. Och ja, jag vet att alla med barnvagn inte håller på så här, men vissa... Och icke att förglömma: cyklisterna! Gärna tre vingelpellar på rad!

Är jag stolt över mina bedrifter? - MYCKET stolt. Mucho. Vanligtvis stannar jag upp 5 ggr. Nu stannade jag inte en enda!

Vad är mitt nästa mål? - Stretcha samt besöka duschen.


Morgondagen

Den sista dagen innan avfärd till hemorten, alltså morgondagen, kommer först att spenderas ute i Rönninge hos Andreas, där test av mic och annan utrustning kommer att utövas. Kanske blir det en kortare jamsession. Senare blir det att dra vidare in till Sthlm city för div. äventyr. De tre F.n kommer givetvis att vara inblandade: Fika, fotografering och filosofering. En perfekt morgondag med andra ord!


Lost again

Jag hittade en gammal favoritlåt med ett, iaf i mitt tycke, av de 10 bästa banden någonsin i världen. Kanske också ett av de mest underskattade.


Yello - Lost Again (1983)

Spårvägsproblem

Igår hade jag en trevlig fika- och shoppingstund med Anna. Blev ju några butiker innan vi var tvungna att skiljas åt. På T-banan inne i stan uppstod dock lite krångel. Verkade vara fel på strömmen, men det löste sig bara några minuter efter att jag kommit ner i T-banan. Det var tydligen mellan Fridhemsplan och St. Eriksplan som det inte hade fungerat tidigare. Det gick väldigt slött att åka ända fram till Thorildsplan, och när vi blev stannandes inne i de trånga tunnlarna emellanåt kan jag ju säga att mina klaustrofobiska drag började visa sig. Hade vi blivit stannandes en längre stund hade jag inte blivit den trevligaste resenären i min vagn kan jag lova.

Image:STOCKHOLM-04s04-tunnelbana-4 438.jpg

In till stan

Nu på eftermiddagen ska jag in till stan för att möta upp Anna och fika. Köpa biljetter till hemtrakterna ska jag väl också lyckas med. Kanske man hinner med en liten sväng på stan också. Har ett par saker jag egentligen behöver köpa.


SPA

Finns det något mer gudomligt än att ta ett fotbad och pyssla om sig själv lite? Det vore väl att få massage på axlar och rygg isf. Idag är det en ta-hand-om-mig-själv-dag. I deserve it!


DBJ

Försöker sitta och tänka ut några låtar som jag ska bränna på skiva och handa over till min kära bandkollega Andreas Antonius. Har många låtar, fast svårt att välja ut några riktigt passande till Deux Bijou Noir (vårt band). Får bli ett projekt som jag jobbar med den närmsta timmen.

Tänkte jag skulle åka och hälsa på Andreas nångång nu här i veckan och testa micken och den övriga utrustningen han införskaffat sig. Dessutom alltid roligt att sitta och plinka på hans elgitarr och jamma lite. Mer jam-sessioner måste det bli!


Deux Bijou Noir

Drömväskan, favorit i repris

Jag måste vara jobbig och upprepa mig, men den är ju så himla snygg... Någon! Köp den till mig och jag blir er förevigt tacksam! Finns på Bagsandfashion för 499:-


Fotboll för Buddha?

Nu har jag suttit i över 2 timmar och fixat med Niklas bloggdesign. Får hoppas att han (och alla som läser den) är nöjda med hur det ser ut. Jaja, det är iaf bättre än att ha en standarddesign iaf...

Sen har vi även haft Linus och kusin Oskar på besök hos oss. Ett parti risk blev det för grabbarnas del och efter det hoppade jag in på Vändtia (Trekort! *envis*). Vann inte en enda gång! Sen fick Niklas något knäpp och drog och sparkade boll med sina polare (igen!).


Resumé

Nu kom jag precis in från en långpromenad. Niklas och jag gick runt gröna varvet i skogen som jag brukar springa, dvs 5.8 km. Det tog ganska lång tid ändå. Efteråt tog vi en sväng förbi affären och handlade lite. Västerorts dyraste mataffär tydligen, enligt Västerortstidningen. Yay...

Igår gick jag och tittade på när Niklas och grabbarna sparkade boll och det var rätt kul. Lite senare åkte han och jag till Vby och handlade lite saker innan vi drog vidare till svärisarna. Niklas kusin hälsade på och det blev grillat, vin samt många goda skratt. Lite senare blev det även Transformersrisk och Vändtia (eller trekort som vi säger i min familj).

Jag lämnade även in min kamera till Onoff igår och surprise, surprise - de fick skicka iväg kameran på service, trots att det kanske bara är adaptern som det är fel på. De får inte byta ut någonting alls i affären. Efter mycket om och men, och 2-3 utprintade papper senare så fick jag skriva under på ett "kontrakt" om att jag blir ersättningsskyldig om servicen inte hittar nåt fel. ...Om de inte hittar nåt fel så äter jag upp min hatt. Jag köper aldrig mer nåt på Onoff eller liknande ställe. Nästa gång går jag till en seriös återförsäljare. Niklas passade på att köpa sig en kamera där också (jaha, suck...), vilket iofs var bra för vi behöver ha en till Viken när vi åker dit på fredag. Försäljaren som pratade med honom sa att Samsung inte gör bra kameror (min kamera är Samsung...), samt att han prålade på Niklas en drulleförsäkring. Jag kunde knappt hålla truten när han hurtigt sa nåt i stil med att "om du kastar kameran i backen så får du en ny direkt!" - Ja, eller hur? Man får väl en ny efter de undersökt, plockat isär, lämnat in på service, låtit en skriva på 500 olika papper, samt tagit ut en avgift.


En till Depeche

Nu blev jag oerhört taggad att se om hela Devotional Tour '93 på DVD med Depeche Mode
Depeche Mode - Rush

Waiting for the night

Jag önskar godnatt med en fantastisk låt från världens bästa grupp



Depeche Mode - Waiting For The Night

Åldersnoja för en killes skull?

Att ålders- och skönhetshysterin varit ett stort issue i Hollywood under flera decennier är väl ingen hemlighet vid detta laget. Nu senast påstås ubersköna Jennifer Aniston lägga stora pengar på att behålla sin skönhet. Allt för sin 10 år yngre pojkvän John Mayer, enligt Aftonbladet.

Nu är det i alla fall så att jag läste en artikel för längre sedan och redan då spenderade Aniston stora pengar på sin skönhet. Jag skulle våga påstå att Aniston gör det för sin egen skull och för att hålla sig fräsch inför roller, alltså inte för en killes skull. Jag såg henne i en intervju på Oprah Winfrey Show, det måste ha varit länge sedan nu. Hon verkade vara väldigt stabil och jordnära och det skulle förvåna mig mycket om hon verkligen bara gör detta för att hålla sig fräsch inför en kille som hon inte träffade för allt för länge sedan.

Egentligen är det ganska dumt att överhuvudtaget spekulera i varför hon väljer att lägga sina pengar på att se bra ut. Det är hennes pengar och hon gör ju vad hon vill med dem. Det är ju knappast så att hon behöver gå omkring och svälta för att hon lägger en viss summa pengar på utseendet. Man får helt enkelt ta hänsyn till att hon tjänar mycket pengar överlag.


Bildkälla: Staralicious


Fint besök

Nu har Carro och Fredda varit här en sväng och hälsat på. Vi åt först mat och sen lotsade jag runt dem en sväng här i Hässelbys omgivningar. Sen efter det blev det fika. Carro hade bakat muffins och tagit med. Niklas tyckte att de var godare än mina muffins! Kul för Carro att höra, men inte för mig, haha! :D

Sen la Fredda in vägen till Gävle på sin GPS innan de for vidare. Nu fick de ju iaf se hur vi bor och det var ju kul att ha dem här! Så fick jag ju hela huset städat (av mig själv) innan de kom också. Inte varje dag det händer, haha.

Niklas gav sig av till replokalen för nån timme sen och kommer hem senare ikväll. Innan dess får jag väl hitta på nåt att roa mig själv med. Blir nog att jag fastnar framför TV:n eller datorn as usual.

Löpning 5.8? Lite mer än så, tror jag...

Ja, jag erkänner, jag sprang fel. Igen. Dock var det något jag hade räknat med efs jag sprang åt andra hållet. Det var omöjligt att avgöra var man skulle springa. Skyltarna satt ju dessutom på andra sidan träden nu, haha. Jag sprang fel några ggr, men det var väl ok. När jag kom till den stora ängen vid Grimsta så pausade jag min löparklocka och plockade en bukett med blandade blommor. Gissa om jag blev glad när jag hittade Östergötlands landsskapsblomma: Blåklint!

"Ännu lite längre fram skall blåklinten stå alldeles i sädesfältets sirsande yttervägg av strå liksom vore den flydd ut från det inre av en gul tät och blond sädesdjungel. Den spenslar ut sig, den blå blomman, böjer sig ut och tittar inbillningsvis sett med skrämsel längs det ändlösa ledet av uppsträckta strån" - Ur Harry Martinssons Blomstermånad

Jag vet precis vad Herr Martinsson talade om. Jag har sett det själv med egna ögon mången gång, och det var bland det vackraste jag visste när jag var liten.


Löpning 5.8

Ser ut som att det ska bli en löparrunda även idag. Den här ggn ska jag försöka springa rätt iaf... ;) Verkar inte vara så varmt ute heller för den delen, vilket bara kan vara positivt.



Go'morr!

Inatt drömde jag att jag var tvungen att försörja mig som gatumusiker, jag sjöng i nåt band. Det jobbigaste av allt var att vi bara lyckades skrapa ihop några kronor varje dag. På hemvägen på kvällen mötte jag på Niklas som berättade att han inte fick betalt på sitt jobb om han var sjuk, och just då var han sjuk. Jag erbjöd mig att jobba i hans ställe men han bara kollade misstänksamt på mig och nekade, haha! :D

Kl 4 imorse vaknade jag av att den galna hunden som bor i en av lägenheterna på planet under oss började morra och skälla som en galning. Detta trots att ingen ens gick i trapphuset... Börjar tappa tålamodet snart. Well, grannarna över oss har iaf hållit sig reativt lugna på sistone så man får väl vara nöjd.


Bildkälla: römö


Thriller dance

Fångar i något slags Phillipinskt fängelse gör Michael Jacksons Thriller!


Billigt vs dyrt smink?

Modellen Agyness Deyn erkänner i aftonbladet att hon gillar billigt smink och att hon inte tycker att man ska behöva lägga ner så mycket pengar på smink. I ärlighetens namn tycker jag inte heller att man behöver göra det, men att det är upp till var och en.

Jag läste i en artikel för länge sedan att billiga och dyra sminkmärken innehåller i stort sett samma ämnen, så ur den synvinkeln kanske det inte spelar så stor roll om man sparar in på slantarna istället. Jag har inget direkt favoritmärke utan köper det som faller mig in för stunden. Jag har dock propagerat för Cliniques High Impact Mascara, samt deras fina ögonskuggor tidigare, men en del bloggläsare höll inte riktigt med mig ang mascaran, som de ansåg klumpade sig. Jag kan definitivt hålla med att borsten inte är den bästa, men jag gillar när det blir mycket färg på fransarna samt att den torkar ubersnabbt.

En annan billig favorit att rekommendera är Lumenes mineralpuder. Jag använder det varje dag och det funkar utmärkt, speciellt om man har lite fet hy. L'Oréal har ögonskuggor som sitter stenhårt hela dagen utan att dunsta. Men det allra bästa köpet måste nog ändå vara en ögonskuggspalett med 16 olika skuggor som jag köpte för en 20-lapp på en billighetsaffär nere i Västervik förra sommaren! Mycket vara för pengarna, kan jag säga! Bra pigment och sitter hela dagen om man grundar ordentligt.

Dock är det alltid roligt när Lea kommer och hälsar på och har med sig sitt Chanel-smink. Lånar då både ögonskugga och läppglans och känner mig på nåt konstigt sätt lyxig. ;) Jag tror att det i många fall är känslan man är ute efter när man köper smink som kostar lite mer. Förpackningarna går ju liksom inte heller av för hackor. Bara att titta på det svarta fodralet får ju hjärtat att smälta några ggr om (eller hur, Lea?)


Bildkälla: bjooti.net


Snygg väska!

Gosh, den här väskan från bagsandfashion vore inte helt illa! In fact den snyggaste väska jag sett på länge (jag är inte världens väskmänniska direkt).


Bildkälla: bagsandfashion


Kvällens planer

Nu på kvällen gav jag mig ut och sprang efs jag kände mig helt "fladdrig" i kroppen och inte kunde sitta still. Gav mig ut i det gröna spåret den här ggn, som är 5.8 km långt. Dåligt skyltat var det också, så jag sprang fel 4 ggr! Sista ggn jag sprang fel så sprang jag inte tillbaka. Jag orkade inte helt enkelt och ville hem. Men jag sprang nog ung lika långt som om jag skulle sprungit det gröna varvet "paw riktit". Jag sprang dessutom dit och hem, så jag var mycket duktig idag.

Senare väntar ett avsnitt av Morden i Midsommer. Jag säger då det. Snart har hela countyt utrotats!


Detective Chief Inspector Tom Barnaby och hans underordnade Sergeant Ben Jones jagar mördare på engelska landsbygden.

Kamerastrul

Ja, tyvärr har ju kameraladdaren som sagt brutit ihop totalt. Tänkte väl dra mig uppåt Vällingby och lämna in den imorgon. Trist att man ska behöva göra nåt sånt efter bara 4 månader, men men... Frågan är väl om de kommer att ta ut en avgift. Tänkte på försäkringen och självrisken. Vet inte hur sånt där funkar. Men jag har absolut inte lust att betala 195:- för att jag fått en dålig vara! :S

infogad bild

The Dark Knight

Jag köpte en t-shirt på French Connection till min kära pojkvän. Inte så att han fyller år just nu eller nåt, men ibland behöver vi alla ha lite uppskattning och bekräftelse. Om en månad har vi dessutom varit tillsammans i 4 år och det ska ju firas. ;) Anyway, det var den perfekta t-shirten och han blev så himla glad över den.


Den här kommer att bli klassisk... Heath Ledger som jokern i nya batmanfilmen The Dark Knight... Är den inte hur fräck som helst?! Limited Edition dessutom (or, so they say...). Spring dit och köp!

Det fanns en annan också, fast på Batman himself.


Gillar den med Batman också. Marvel-Batman. Batman kollade man på när man var liten. Först den töntsköna serien från 60-talet (Läderlappen), sen Tim Burton-filmerna, och sen den tecknade varianten. Men serietidningarna har jag nog aldrig läst.

Inte superpigg direkt!

Gah! Vaknade upp med ont i halsen och igensvullna ögon. Ingen hit precis! Nu sitter jag här och dricker thé i Marimekkomuggen jag fick av Lea. Den är jättefin och jättebra!

Igårkväll somnade jag som en stock, stördes inte ens av grannarna! Sen vaknade jag lite innan kl 4 imorse och insåg att grannarna inte ens gått och lagt sig än! Babbel, babbel och dunsar konstant! ...Vad är det där för jävlar egentligen? (Ja, vid det här laget vet jag ju eg vad det är för jävlar...)

Igår var vi hos svärisarna och firade svärfar som fyllt år. Jag tror att han blev rätt nöjd med alla sina presenter. ;) Sen blev det en promenad med svärmor och efter det blev det paj och hemgjord vinbärssorbet. Och sen blev det film, Hot Fuzz. Rekommenderas starkt!


Bravader as usual!

Nu är jag precis hemkommen från stora staden efter en heldag med Lea därinne. Skönt att komma hem i lugnet. Hade snudd på lite tinnitus när jag kom hem, men det har släppt nu. Jag köpte lite saker. Mest presenter, eller rättare sagt: bara presenter. En mugg till mamma i sen födelsedagspresent, en klänning till min yngsta brorsdotter i sen födelsedagspresent, en tröja till min andra brorsdotter, samt en hemlig present till min käre pojkvän. :) Hans present var nog den jag var mest nöjd med... Kunde inte låta bli att köpa den. Men det får bli en för tidig jubileumspresent för att han stått ut med mig så länge. :P

Tyvärr dog min kamera och kameraladdaren funkar ju inte längre! Man tycker ju att den borde hålla längre än 4 månader, som sagt! Skandal! :S Jag ska gå tillbaka med den till Onoff på måndag. Bara det inte är kameran det är fel på, för då kreverar jag. Ska ju ner till Viken om 2 veckor och vem vet hur längre de kommer behålla min kamera om de begär att jag ska lämna in den till dem. :S

Ok... sista ggn inatt som jag hörde grannarna över oss var kl 02.40... Ungen pladdrade och hade sig. Nu lever de en hel rövare däruppe. Flyttar omkring möbler och dunkar i golvet. Alltså, skadade jävlar...


A forest

Ingen springtur blev det. Det blev alldeles för tajt inpå och jag hade andra saker att göra ist. Men jag längtar iaf ut i skogen. Kanske det kan bli en promenad med Lea där ikväll?


Helg!

Idag kommer Lea och hälsar på. Ska möta henne inne i stan vid 15.40. Stannar till imorgon. Ska bli kul att hitta på lite bravader!

Och så upptäcker jag till min stora fasa igår att kameraladdaren inte fungerar. Den är helt plötsligt glapp! Yay, efter 4 månader och typ 4-5 laddningar av kameran! Man tycker väl att skiten ska hålla lite längre? Det är ju knappast så att jag överanvänt den. Det konstigaste av allt är att laddaren, som man även änvänder till att koppla till datorn, funkar när man kopplar den just till datorn, men inte när man sätter in den i väggen. Då är den glapp! Morr! Lagom till Lea kommer och allt... Får väl hoppas att den håller sig nu i helgen. På måndag ska jag gå tillbaka till Onoff och gnälla iaf. :(

Så somnade jag kanske vid kl 1 inatt. Den här natten var fasen droppen asså! Grannarna mittemot gick ut och kastade sopor i sopnedkastet 5 ggr (!) mellan kl 12 och halv 1. Sen vaknade klumpfötterna som bor på övervåningen bredvid vampyren och började springa upp och ner i trapphuset, som de alltid verkar göra efter kl 12 på nätterna. Detta uppskattas tydligen inte av grannens hund, som skäller och ylar varje gång det rör sig i trappuppgången. Mitt i allt detta kommer vampyren hem och börjar släpa runt saker i sin lägenhet, samt tappa saker i golvet så att det dunsar. Lite efter kl 1 så satte jag in öronproppar i öronen och somnade... Vad är det som händer egentligen? Så här var det inte alls för, säg, 2 månader sen. :S

Anyway, jag har ett dilemma just nu: ut och springa eller inte springa? Det kanske räcker med att gå inne i stan med Lea sen? ;)


Utmaningen

Well, nu blev jag lite smått utmanad av Niklas med fem frågor. Och alla gillar väl att prata om sig själv, så why not! :P


1. Vad gjorde du för 10 år sen? Jag hade den beste sommer i mitt liv tror jag. Det här var sommaren mellan 1:an och 2:an på gymnasiet. Sommaren 1998 symboliserade Gayo-kvällar/dygn med Anna och Marina, Basket på Övre Norrbackas basketplan (m Anna), Långa promenader i natten osv osv. Vid den här tidpunkten tror jag att jag, mamma och pappa befann oss i Limedsforsen, Dalarna, där vi hälsade på Anna och hennes familj som var där varje år (Annas mamma kommer från Limedsforsen). På ditvägen tjatade mamma om att få åka förbi Trosa, vilket var den tråkigaste platsen jag nånsin besökt... Jag demonstrerade vilt genom att lyssna på H.O.T, Turbo och Seo Taiji & Boys i min lilla freestyle (koreanska popgrupper alltså).

2. Vilka fem saker finns att göra på listan idag? Finns inte så många saker kvar att göra. Men ok, jag ska dricka lite thé, borsta tänderna, tvätta mig, titta på när Niklas spelar GTA 4, samt att jag nog ska läsa lite i en tidning.

3. Godis jag gillar: Kinesiska ingefärsgodisar man kan köpa på China Market (inte de där bumlingarna, Lea, fast de är också rätt goda). Äter dock nästan aldrig godis längre.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär: Köpa mig en fet villa, långt bort från vampyren och hans jobbiga kärring och unge som klampar i golvet och skriker dygnet runt! ;) Sen skulle jag resa och förmodligen jobba med nåt som jag verkligen tyckte om. Kanske ideelt.

5. Städer/Orter jag bott i: Valdemarsvik (Östergötland), Huddinge och Hässelby

5 personer jag vill ska svara på dessa frågor är: Marina, Mona, Lea, Carro och Fredda!

Ha koll på bloggkoll!

Alla som inte prenumererar på min blogg på bloggkoll borde göra det nu! Det är världens smartaste sätt att hålla koll på de bloggar man följer. Tack vare Annas tips för några månader sen så följer jag alla intressanta bloggar via bloggkoll.

Så, följ Alla dansar till disco där.

Tack och adjö.


Grönt eller svart te?

I en artikel på aftonbladet.se så kan man läsa om grönt te och dess hälsoeffekter. Tväremot vad de gav larm om tidigare alltså. Två koppar ska vara lagom att dricka per dag. I en artikel för en tid sedan så varnade de för att det skulle vara skadligt att dricka för mycket. Fast det säger sig väl självt att man inte ska överdriva konsumtionen av någonting egentligen. Lagom är bäst som man säger.

Det som förvånar mig mest är att hela 67,4% av de som hittills har svarat på frågan om vilket te de föredrar, föredrar grönt te. Bara 16,7% föredrar svart te, som jag trodde var den absolut vanligaste preferensen. De flesta jag känner föredrar dock svart te. Jag var själv ett fan av grönt te förut (eller jag försökte iaf vara det), men har bara insett att det inte direkt är något för mig. Man ska inte plåga sig bara för att det är nyttigt, om man inte gillar det dvs.

Själv ska jag göra hamburgare med potatisklyftor till middag ikväll. Som sagt, man ska inte plåga sig i onödan med nyttigheter. :P


Mer besök till bloggen

En liten påminnelse: om man vill ha mer besökare till sin blogg så kan man alltid gå med i mertrafik, som du hittar här. Nåt för t.ex. Marina, Lea och min käre pojkvän kanske? Det är ju hur skoj som helst när det tittar in folk på ens blogg och ger finfina kommentarer. En rejäl bonus utöver fler besökare, med andra ord! :)


Löpning

Nu har jag sprungit gula slingan i skogen och det tog 29:15, vilket var en förbättring med 55 sek sen förra ggn. Kände mig hemskt stum i benen idag, så jag hade nog kunnat göra bättre ifrån mig. Damn! Next time...


Pibimbap-tajm!

Igårkväll så lagade vi Pibimbap och det var gott som vanligt.





The secret's in the sause... ;)

Make-over

Gah, idag har jag verkligen ingenting att skriva om. Eller jo, jag kan berätta att jag gjorde fint i hallen igår. Äntligen börjar hallen att likna ett eget "rum" och inte en avlastningsplats!


Spegelhörnan som jag gjorde så fint med en bänk jag hittade nere i förrådet, samt en lampa som vi hade i sovrummet som vi aldrig använder (vardagsrummet i bakgrunden)


Spegelhörnan med köket i bakgrunden


Den här biten är dock inte helt klar...

Rain on my window pane

Idag var det ju inget direkt trevligt väder. Inte nog med att man vaknade av en slagborr kl halv 8 imorse heller. Lyckades dock somna om och väcktes senare av vampyren över oss (vem annars?). Han har spelat sin tråkiga kluck-musik sen en timme eller så tillbaka. Jag bankade nyss i taket, men han bryr sig fan inte, så jag drog på min egen musik ist - lagom högt så jag iaf slipper hans hemska musik. Hans musik låter som en kvinna som fastnat i en rävsax eller nåt. :S Antar att de kommer att sitta inne hela dagen också, så man får väl stå ut med oljud där uppe från hela dagen.

Bor några skummisar i huset mittemot här också. De spelade samma sambamusik (de spelar själva instrumenten) igårkväll i säkert 3 timmar. Niklas blev rätt irriterad efter ett tag. Första ggn han blivit irriterad på nåt oljud sen vi flyttade in, haha! Jag tycker dock att vamp är jobbigare. Dessutom slutade de att spela prick kl 23 som man ju ska. ;)

Efs jag inte kommer att palla att gå till affären om det fortsätter att stänka ner så här mycket så har jag en nödmeny till middagen ikväll. Niklas får spaghetti (alt potatiskroketter) m. schnizel och bearnaisesås, och jag tar ris och morotsbiffar med sallad.


Regnigt värre utanför

BBQ!

Gårdagen spenderades hos Niklas gode vän Ahlin, där vankades BBQ. Jag drack ca 1 liter vin men blev knappt ens rusig (konstigt, eller hur Lea?!). Det var en helfin kväll, men på slutet blev jag så tvär och sur (på en människa - no names) att jag var tvungen att gå hem, haha! :P


Larsson, Ahlin och Calle började tidigt


Greger tillagade den största steken jag sett! :D


Grillmästaren Ahlin


Jag, Niklas och Ahlin sitter och slappar

End of the day...

Nu har jag iaf haft en väldigt trevlig dag. En resumé:

*Åkte till Vby och köpte en ansiktscréme och en tröja
*Promenerade hem till Hässelby
*Sprang 5 km-slingan i skogen med Niklas
*Mötte upp Andreas nere i Hby Strand, drog till Maltesholm och badade. Doppade oss 3 ggr!
*Varma mackor, vin, snacks och allmänt prat i några timmar på balkongen

End of the day.


Tyvärr - no pix. Kameran utlånad till pojkvän som är på pokerkväll.

Nu inväntar jag bara Niklas hemkomst så jag kan gå och sova i frid.

Löpning

Gaaah! Nyduschad efter Niklas och min löpning runt gula slingan i Grimstaskogen = 5 km, i värmeböljan! Snacka om att man inte presterade nåt vidare direkt! Dock sprang jag åt motsatt håll än det jag brukar springa och det var faktiskt lite enklare. Om det inte blir så himla taskigt väder på söndag som de säger så ska jag springa rundan igen och kolla vad jag får för tid. Jag gick in på 30:10 idag. Spurtade som fasen på slutet för att komma under 30 min, men lyckades inte! 10 sekunder för vek! Inte ens Niklas, som vanligtvis får en tid runt 25 min, kände att han var i toppform. Han kom in på något på 27 min idag och fick, precis som jag, stanna flera ggr under varvet.

Lite stolt att vi låg i stort sett lika under de första 10 minutrarna av rundan. Kändes skönt att man kunde hänga med i hans tempo för det betyder att jag inte är så himla kass, trots allt! ;)

Nu är det bara att invänta Andreas dåh.

Planer för ikväll

Förresten så sms:ade jag min kompis Andreas och tvingade ut honom hit ikväll. Eller, han är inte en sån person som behöver tvingas till nåt direkt. Han är mer som "Fan, vad kul! När kan jag komma?". Haha! :D

Så nu kanske det blir lite dumheter och spex här ute i Hby Strand. Ett svinkallt dopp i vattnet hinns nog med. Stackars, stackars Andreas har världens värsta gräs- och pollenallergi, men han biter ihop och följer glatt med mig till stranden iaf! Nåja, han får vila upp sig ett tag från mig sen iaf. Nästa helg kommer nog Lea upp och hälsar på, och följande vecka hoppas jag på att Marina kanske tittar upp en sväng?


Andreas fluktar på tjejerna! ;)

Ansiktscréme

Yay! Nu har jag äntligen hittat en ansiktscréme som ger färg. Gick till Kicks i Vällingby och frågade efter en sån här ansiktscréme och hon pekade ut endast två stycken. Hmm... De kostade rätt mycket... Jag började fundera om de inte hade nåt mer i sortimentet, så när hon gått iväg så undersökte jag några andra hyllor och hittade flera st som var lite billigare. Dålig stil! Visst, vill man sälja dyraste märket så... :S Anyway, jag valde den som jag åkt dit för:



Nu hoppas jag på att denna är bra! Vill inte se ut som en leopard på festen imorgon! :P

Miss raspberry dress


Den här klänningen köpte jag för ca 2 månader sen på American Apparell när Lea var och hälsade på. Har inte haft nåt direkt tillfälle att ha den på mig, men nu dök ett tillfälle plötsligt upp då det är party imorgon! Jag tog nyss på mig klänningen och började ilsket slita håret. Den är för stor!! Och då menar jag inte lite för stor, som den var i midjan när jag köpte den, utan mycket för stor på hela mittenpartiet! Vilken miss! :S Man tycker ju att jag ju borde kunnat räkna ut att jag skulle börja springa och träna regelbundet som jag alltid gör på sommaren, och därmed köpt en i storlek small ist... Bah! Den passade ju hur bra som helst med min nya korta jacka! :S

Aja, idag ska jag nog ge mig av till Vällingby igen. Förmodligen kommer jag att köpa mig lite brun-utan-sol att ha till ansiktet. I nuläget ser jag inte riktigt klok ut med min bruna kropp och mitt vita ansikte, haha! :D Sen i eftermiddag ska Niklas och jag springa halvmilsspåret ihop. Han lär ju komma in 5 min före mig eller nåt, men jag är nöjd om jag kommer runt utan att svimma totalt efter alla uppförsbackar! ;)

Sen är jag väldigt sugen på att ringa en kompis och styra upp nåt, men vi får se...

Städning och rensning

Fick ett megaryck för nån timme sen och började på allvar att ta tag i lite städning och rensning. Fick med mig Niklas ner till både grovsoprummet och ner i källaren. Vi rensade ut våra gamla klumpar till datorskärmar, min gamla 14 tums tjock-TV, samt några kartonger som stod och skräpade, så nu kan man iaf gå in där. Dock är allt i källaren fullkomligt fuktigt, både papp och annat. Ska man ringa till värden och klaga eller? Det luktar fukt där nere också. :S

Nu diskar Niklas och jag har torkat runt lite på diverse ställen. Ska strax ringa morsan och sen ska jag börja göra varma mackor. Yummy! ;)


Dagens dilemma

Vid mycket ung ålder lärde min mamma mig att inte missmatcha kläder på följande sätt:

1. Rosa och rött är ett totalt no-no
2. Prickar och ränder går inte ihop

Vad har jag lärt mig av detta? Att matcha dem med varandra såklart! Så jädra fult är väl inte ränder och prickar ihop iaf? Iaf inte om färgerna matchar varandra.


En kvinna med integritet

Enligt aftonbladet.se blir Nicole Kidmans klädstil bara bättre och bättre för var år som går. Jag håller personligen med, fast jag kan inte låta bli att tycka att det är lite trist att hon bara blir magrare för varje gång man ser henne (undantag nu när hon är gravid), samtidigt som hon ser stramare ut i ansiktet. Jag saknar Nicole Kidmans knallröda, vilda och lockiga hår som hon hade när hon slog igenom. Det passade så utmärkt ihop med hennes bleka hy och rosiga kinder! Det var både jättesnyggt och originellt. Men så är jag avundsjuk på alla lockiga brudar out there också! Jag och mitt spikraka hår med en självlock som står rakt ut på ena sidan... ;) Samtidigt vill jag passa på att säga att jag tycker att Kidman är en kvinna med stor integritet, och det är verkligen något hon kan känna sig stolt över!


Årets brosch!


Den nya jackan

Btw, här är min nya jacka som jag är så stolt över:


löpning

Gjorde halvmilsspåret i skogen på förmiddagen igen. 29:29 blev tiden. En liten förbättring sen förra ggn alltså. Det var iaf under 30 min, så jag får väl vara glad över det. Fast jag var tvungen att stanna ett par ggr för det blev så jobbigt. Mycket uppförsbackar och allmänt kupad terräng. Så var det oerhört kvavt idag också! Brun-utan-solcremen sitter iaf kvar ganska skapligt efter både springtur och dusch. Just nu sitter jag med färg i håret och väntar på att jag ska få gå och skölja ur det. Blev mörkbrunt som vanligt. Sen ska jag smörja in mig med Nutribronze igen. Idag smörjer jag dock bara in mig en gång. Det räcker... Btw, när blev mitt liv en enda skönhetsritual?! :S


Världens fräckaste, uppkäftigaste och snyggaste kvinna ever!

När solen är borta får man ta till andra metoder

Pfff... Oerhört seg idag. Kunde knappt sova alls, utan vred och vände på mig fram till klockan var runt 2 inatt. Sen vaknade jag av Niklas väckarklocka lite innan 5 eller vad det var... Sen somnade jag inte igen förrän bortåt 7 eller nåt. Grannen mittemot fick tydligen nåt tuppjuck vid kvart över 6 och kastade massor av sopor i sopnedkastet så det rungade i hela lägenheten. :S Vampyren ovanför har dock varit relativt tyst. Man hörde bara lite av honom inatt, men det störde inte så extremt mycket iaf. Fast det är iaf hans fel att jag inte kan slappna av och sova. :(

Shit, den där Nutribronze från L'Oréal var verkligen effektiv. Jag smörjde in mig två ggr under dagen och nu är jag skapligt brun. Man ser t.o.m. vissa ställen där jag är flammig för att jag slarvat, haha! Nu börjar jag se hemskt blek ut i ansiktet så jag borde kanske gå och köpa mig en sån där ansiktscréme också. Det som är bäst med allt är att jag nu kan ha det där mörka pudret som jag köpte igår, utan att jag ser orange ut i hela ansiktet. Det smälter in rätt bra med övriga färgen på kroppen. ...Synd bara att Nutribronze trots allt stinker apa, precis som det andra! Insåg det när jag skulle lägga mig igårkväll. Som tur var så var det bara jag som led av det. Niklas påstod att han inte kände nåt. Men nu luktar våra sängkläder inte mumma direkt.

Undrar om den här färgen sitter kvar nu när jag ska ge mig ut och springa? Jag kanske svettas ut allt på mina kläder, haha!


Clinique

Och yes, jag har hittat ett favoritsminkmärke: Clinique! Deras High impact mascara är den bästa mascaran ever! Dessutom har de massor av fina ögonskuggor som jag bara suktar efter. Dock är priset lite högre, men jag ska vänta ett tag och sen ska jag slå till på en fin ögonskugga. 195:- för en duo-ögonskugga om jag inte minns helt fel, och high impact mascara för ung samma pris (iaf på Åhléns)


Min dag

Det blev en tur till Vällingby idag. Köpte en hel del smått och gott, bl a två små mattor till hemmet. Köpte ju ett puder förra veckan som inte alls passade mig! Så idag fick jag hjälp med att välja ut ett annat puder och jag ser inte klok ut! Det är också för mörkt! Niklas sa att jag såg ut som en av de där blonda stureplansbruttorna som är typ orangea i trynet! :S Vad ska jag ta mig till... Vad har det tagit åt alla som jobbar på sminkavdelningarna? Gud... jag får väl köpa ett nytt puder IGEN då. :S Bättre att det är lite för ljust än för mörkt, för om det är lite för ljust kan man ju alltid pudra på med ett solpuder så brukar det bli bra.

Sen köpte jag en snygg kort trekvartsjacka på Gina Tricot. Svart och glansig. Den ska jag använda till den går sönder. :P Bild kanske kommer upp lite senare. Den var verkligen jättegrym och passar till allt. MVG av Niklas fick den också. :)

Sen köpte jag schampo, hårmousse, samt en Nutribronze från L'Oréal, så nu ska jag smörja till mig en bränna på några dagar, lagom till helgen och allt. Den här luktar ju dessutom ganska skapligt om man jämför med den andra lotionen som jag hade. Men det är klart. En liten unken känsla efter ett par timmar. Konstigt... Måste vara det där aktiva brun-utan-sol-grejset i som gör att alla såna här cremer luktar blä. :S

Och, yep, hårtoning köpte jag också. Mörkbrunt. Får se hur länge det håller...

Oplanerad

Nu har jag lyckats vakna lite skapligt iaf. Fast ögonen svider (av nån slags trötthet) och när jag tänker efter på vad jag faktiskt drömde under de sista timmarna nu på morgonen så känner jag mig lite... Hmm... Vilken jädra dröm - var kom den ifrån? :S

Idag skiner solen och jag funderar starkt på att ge mig av neråt beachen för en ev. stekning. Fast... jag vet inte om jag pallar att ligga i solen. Det är ju så förbannat tråkigt!

Får se vad jag hittar på idag. Har inga direkta planer.


RSS 2.0