20080329

Nu bär det av in till stan med N. Direkt när vi kommer in ska vi gå och äta lunch, annars blir jag cranky. :P Sen vet jag inte riktigt vart det bär hän. Men ikväll ska vi iaf på Bamboo Palace. Sushisugen så jag dör, och så ska jag äta extra mycket romrussin- och lakrisglass! :)

20080327

Bah! Tenta... Nu är det bara att invänta tentaresultatet och se om det duger...

Jag gick upp kl 5 imorse. Min bf gick ju upp då och jag skulle ändå gå upp typ en halvtimme senare, så jag gick även jag upp vid den okristliga tiden... Men det var faktiskt ganska skönt  att vara uppe så himla tidigt. Kändes som när jag var liten och extremt morgonpigg. Gick upp kl 6 varje dag typ när jag var 8-9 år, haha! :D

Jag och min kompis Disa gick på stan efter tenta, och herregud vad vi gick... Jag borde inte tagit högklackade stövlar imorse alltså... Nu har jag smått blåsor på hela främre delen av foten plus stortårna. Inte så himla häftigt... Men det lär väl gå över snart.

Så gick vi till Massimo Dutti i Sturegallerian och jag såg en hel del fina grejer där. *gnider händerna*

T-banan hem var ju dock ingen höjdare. Fick kliva av i Alvik och vänta på ersättningsbuss till Åkeshov pga ett tidigare tåg som spårat ur. Det tog 2 timmar att ta sig från T-centralen ända hem till dörren, mot vanligtvis 40 minuter... Det var lite jobbigt, men ingen större fara eftersom jag ändå bara skulle hem. Hade ju varit jobbigt om det hänt imorse innan tentan.

Men herregud, så otroliga människor är alltså! Det var en fullvuxen kvinna (i 30-årsåldern) som började böla i Alvik när hon insåg att tåget inte skulle köra längre och alla var tvungna att gå av. Hennes man fick trösta och fjanta sig som om hon var en 4-åring! ("Men gumman...") Jag höll på att (ursäkta mig) kräkas... Sen fick nån tjej tuppjuck på ersättningsbussen när hon insåg att den inte skulle köra oss ända ut till Vällingby, bråkade med chauffören och ställde till en scen. -----Sicket folk det finns, jag säger då det... En T-banekrasch och livet är förstört... Trist inställning!

20080326

Nu har jag tagit en paus från läsandet igen. Måste smälta det jag nyss läst...

Har så smått påbörjat en lista över vad jag ska köpa inne i stan i helgen. Helst av allt skulle jag vilja gå till American Apparell och köpa en body eller ett fodral, men jag har ju N med mig och han är inget fan på att gå i tjejäffärer och kolla på kläder. :P Men på H&M måste han ändå hänga med! Och kanske på Gina Tricot... Whatta heck! För jämlikhetens skull ska jag ju bjuda honom på resturang, så lite får han ju hänga med på! (om han vill ha mat dvs) :P

Har nån varit på Bamboo Palace på Kungsgatan? Haha, man går alltid till samma ställe när man är inne i stan! Men deras buffé och deras glassbar är ju bara för najs... Förra ggn vi var där så hade de massa olika sorters sorbeer. Hur gott som helst. Jag kanske går direkt till glassbaren den här ggn, haha! :D

Till Dennis: Jag tyckte det var väldigt fint, det du skrev i din blogg om dina läsare. Det borde finnas fler som du på nätet. Och din blogg är verkligen jättekul att läsa ska du veta! :)

Inatt drömde jag om Viken igen. Jag har inte varit och hälsat på mina föräldrar eller syskon sen i julas! Jag saknar dem rätt mycket ibland och det är väl snart dags att åka neråt kusten igen.

image10
(Julen 2005 hos Mamma & Pappa i Valdemarsvik. Mycket snö kom det!)

Sötast!

Har precis tagit en paus från läsandet. Det är dock väldigt intressant! Inte så himla ofta man tycker nåt är intressant direkt. Men så har jag ju mest varit för att läsa om lite historiska saker och sånt. Jag kommer ihåg när jag läste koreanska på universitetet under 3 år. Jag fick G i alla språkämnen, men VG i saker som realia och historia. :D

Jag bara måste infoga en bild på min underbara brorsdotter Linnéa som fyller 2 år i maj. Mina brorsbarn är nog bland det sötaste som finns! (Ledsen för att bilden är lite kornig... det är en inscannad bild) Linnéa vann dessutom en tävling i Expressen för ca ett år sedan, där hon korades till Östergötlands sötaste bäbis. Hon vann en superfin digitalkamera (som förstås hennes pappa la beslag på). :)

Linneasöt
(Copyright: moi!)

20080325

Dagens key words: Plugg, plugg, plugg!

Undrar om det verkligen stämmer att Tokio Hotels hela turné kommer att bli inställd? Vilken tur att man inte fick tag i biljetter dåh.

..Äh, jag har inget att skriva idag. Bara plugg på hjärnan.

So long so long!


plocka blommor i en rabatt och var glad!

Min äldsta bror Jimmy, samt jag (till höger) och min kompis Anna (till vänster). Behöver jag säga att vår favoritsyssla var att plocka blommor? :D

image7

20080324

Yezz! Så överlevde man påskhelgen ännu en gång. Nu sitter jag och pluggar -ismer som besatt. Tenta på torsdag! Ångest, ångest! :S

Nu ser jag fram emot att det ska öppna ännu fler affärer i Vällingby redan den 27:e mars! Snart slipper man åka in till stan alls! Mest nöjd är jag nog att Gina Tricot, Top Shop och Mango kommer ut hit! Då finns det ingen anledning att alls åka in till stan igen... Eller det är ju kul att gå där ibland också. :P

20080322 - Påskmiddag

Idag har det varit storhandling på Coop för nära 1000 spänn, men nu har man lite att äta framöver iaf. Köpte mest vegetariska saker i frysdisken (och i övrigt), så jag hoppas att min stackars bf är nöjd, för det är ju iaf jag. :P Är inte vegetarian, men äter helst inte kött, för jag gillar det helt enkelt inte... Dock är kyckling och lax bland det godaste som finns! :D

Har halvt gjort mig i ordning för att åka på en påskmiddag hos några vänner till min bf:s familj. Ska bli mycket kul, för det var länge sen jag såg dem. Säkert ett par år eller så!

Dagen till äta har jag tagit på mig en one-piece från Gina Tricot. Känner mig alltid lika fin i den. Dax för sminkningen nu!

Glad påsk på er alla!


(källa: www.carlxii.com )


20080321

Nu är det smått snöstorm igen! Härligt det ska bli med en promenad till svärföräldrarna sen. Vi ska få lax där! Gottigott! :)

Jag gick upp redan kl 7 imorse, för jag kunde inte sova. Satte mig i soffan och läste lite till tentan. Sen gick jag in och la mig en kort stund igen tills jag och N slutligen gick upp.


Nyss satt jag och kollade igenom några jättegamla vykort/brefkort från början av 1900-talet. En stor del av min mormors släkt bakåt i tiden emigrerade ju till Amerika. Det finns ett hjärtslitande vykort som alltid får mig att känna mig lite sorgsen till mods.

"Till eder vars utav vänskap jag skriver, tag den som ett minne från mig. För nu och för kommen det lider. Lev lyckligt, men glöm aldrig mig. Ty jag förglömmer aldrig dig."

Förmodligen är det min mormors morbror som skrev det här vykortet till sin syster, dvs min mormors mor, men jag är inte helt säker. Det är daterat till 18/4 1918, vilket nästan på dagen är 90 år sen alltså...

Nu ska jag titta på när N spelar Okami. :)

Min bror å jag (åsså hunden förstås)

En härlig sommarkväll i Östergyllen 1985 (möjligtvis 1986). Jag, labradoren Nicko och min muppiga storebror Jens .Ni ser ju själva minen i hans ansikte och den fula hemmagjorda fezen han alltid skulle ha på huvudet. Han hade den så ofta att den till slut vittrade sönder! :D Jag däremot är helt rätt ute enligt dagens mode, i vit och röd-randig t-shirt, korta små blå shorts med vit kant och röda och vita seglarskor. Helt rätt anno sommar 2008! :P

image5


wei!

ÅH! Man tror inte att det är sant alltså... Nu börjar plitorna i ansiktet att dyka upp igen lagom till påskhelgen då man ska träffa folk. Jag som lyckats hålla mig fin så pass länge. :S VIlken tur att jag iaf inte ser ut som jag gjorde i höstas, med stora acnebölder över hela ansiktet. Inte nog med att man ser ut som att en rabiesräv har tuggat på en, det gör ont också! Nu är det inte så farligt, men ändå. Jag är en av de personer som i stort sett måste ha på mig foundation för att jag är så pass rödflammig i hyn.

Nån som har nåt bra råd? Fasen, jag hade inte så mycket plitor i ansiktet när jag var i tonåren, utan det är först på senare år som jag fått det.

Längtar tillbaka till i höstas, när den där killen på hårsalongen klippte mig så fint! Så här ser jag inte ut nu, kan jag lova! :D

Kort hår

20080320

Ok, då var man här igen. Idag är det tentaplugg som gäller. Har en massa annat som måste göras också, men lite saker måste ju bortprioriteras. Dilemman:

Ska jag eller ska jag inte åka till Vällingby och korrigera glasögonen eller ska jag vänta till tisdag när jag har tid?
Ska jag diska och göra fint innan N kommer hem, eller ska jag låta honom göra det sen?
Ska jag åka till Coop Vinsta och handla eller nöjer jag mig med dyra Hemköp 5 min bort?

Så mycket att göra, så lite tid!

ett litet barn!

Huh, idag har jag inte ätit speciellt bra. Det började med en banan vid kvart i 7 imorse och så somnade jag... Vaknade kl 10 i 10 och tog en banan till, samt tre knäckemackor. Till lunch åt jag en knäckemacka med kokt ägg, lite godis och ett halvt litet glasspaket. Och nu ikväll har jag ätit upp den andra halvan med glass samt en banan till... Jag kan inte förmå mig att äta nåt mer alltså. Vilka vanor man har! Jag får väl skylla på att jag är krasslig.

Jag var med om en ganska rolig episod i mataffären förut. I kön bakom mig stod en rätt ung kvinna och hennes lilla dotter i 3-4-års-åldern. När jag skulle lasta i mina varor så hade den lilla flickan redan parkerat sig där man packar i varorna, så hon satt lite i vägen. Jag smet ju ganska lätt förbi, så det var ju inga problem alls, men när den lilla fick syn på mig och insåg att hon kanske satt lite i vägen så tittade hon upp på mig med sina stora ögon och sa "förlåt!". Haha, jag blev helt paff! "Men det är ingen fara", lyckades jag iaf få fram och den lilla blev lite mindre bekymrad.

En 4-åring liksom?! :D


(Bildkälla: http://www.more4kids.info )

tentabesvär

Gah! Försöker läsa en text ur en bok. Vill ni höra nåt riktigt småvidrigt? (det är etnologi jag läser, för de som inte vet)

"Alla vet, att allmogemänniskan var smutsig. Det vill säga: hon brydde sig inte om att markera sin gräns mot omgivningen genom att hålla den ren och obefläckad. Det är möjligt, att det har funnits tider, då man praktiskt taget aldrig tvättade sig. I varje fall torde en livslång negligering av det vi kallar underlivshygien ha varit vanlig"

Det går inte ens att föreställa sig alltså... :S

Jag var jättesjuk och klarade inte av att gå in i duschen på 3 dagar, och jag kände mig helt hemsk liksom...

                                          

20080319

Kunde inte somna om efter att N gick iväg till jobbet imorse, så jag låg och vred och vände på mig till klockan var kvart i 7. Tog med täcke och kudde, gick ut till soffan och tittade lite på TV. Tog kanske 10 min innan jag somnade och vaknade 09.50! Bah! Jag som tänkt gå upp vid kl 8! Nåväl...

Hade tänkt läsa lite till tentan idag också. Very Interesting indeed...

20080318

Idag mår jag lite bättre faktiskt. Har t.o.m. gått en sväng ner till centrum och tillbaka för att köpa refill till min mobil. Det snöar och är alldeles slaskigt. Inget kul väder alls. När jag var liten så hatade jag när det var sånt här väder. All fukt bara smög sig in i kläderna och man blev sur. Inget att ha när man tvingades gå ut varje rast på låg- och mellanstadiet! :D

Idag är det lite plugg som gäller. Känner mig skaplig i huvudet. Inget potatismos i hjärnan längre.

Häpp, häpp! Viktiga saker väntar!

20080317 - ... ...

Åh, urk! Det här är den enda dagen nånsin jag har varit nöjd med att vakna sent. Så jag mår!... Det här är mycket värre än influensan jag hade i januari. Har inte ätit sen kl 13 igår och inte är jag ett dugg hungrig heller! Lite yr i huvudet är jag fortfarande, men snuvan är nog det som är värst. Ok, inget mer ömkande - jag har annat att ta itu med. :P

Idag ska jag nog satsa lite på att läsa inför etnologitentan. Trist bara att jag inte kan gå till frågestunden idag. Missar ju det viktiga! Oh, well...

Min Bf kom hem igårkväll och spelade upp de nya låtarna. De var iaf mycket bättre än de förra låtarna de spelade in. Yup!

Nu ska jag surfa mode och dreggla lite över snygga kreationer! :)

Jorden snurrar!

Nu går jag och lägger mig, för rummet har helt plötsligt börjat snurra och när jag gick ut i köket förut så höll jag på att trilla omkull. :(

Vill att min bf ska komma hem! *gnyr sorgset*

Näver agänn

Aldrig att jag nånsin mer tvättar när jag har stenont i halsen! Jag trodde jag skulle dö av att bara vika ihop tvätten. Annars är jag en sån som gärna springer 5 km utan större besvär. Ja, ni fattar...

Tar en kaffe med 10%ig kaffegrädde. Halsbränna efter 2 klunkar.

Gah!

Otroligt hur ont man får i halsen av att bara gå upp och ner för trapporna till tvättstugan. Nu ska jag fasen ta mig lite Ipren. Ont i kroppen, i visdomständerna och i halsen. Står inte ut! Jag som tänkte åka till stan igår dessutom och kolla när Daniel Mitsogiannis uppträdde. Men så blev jag sjuk, buhu! :S

Att Perrelli vann med "Hero" igår var ju dessutom ännu mer poop! BWO skulle vunnit. Bard är min stora idol. Jag vill att Bard ska vara min pappa, Schiptjenko min mamma och Rolinski min lillebror! We'd be the perfect dysfunctional family! :P

20080316 - Sjuk!

Nu har förkylningen slagit till även hos mig. Vet inte ens hur jag lyckats bli sjuk för jag känner ingen som kan ha smittat mig. Jag misstänker dock en snorig medelålders gubbe på t-banan i torsdags som satt och hostade utan att hålla för munnen. Nu kommer jag att ha fobi för att åka t-bana i framtiden med tanke på alla tanklösa sjuka människor som finns ombord. :P

Skulle ju ha pluggat i helgen, men vad gör man när hjärnan känns som full av potatismos! Jag orkar ju knappt ens gå ner till tvättstugan för att jag får ont i halsen av att röra mig. Well, N är inte helt fullärd när det gäller tvättning och dessutom är han ju inte ens hemma så att han kan hjälpa mig. Sux!

Igår gjorde jag vårfint ute i köket. Lade på en ny dukköksbordet och köpte 10 gula rosor i affären som jag ställde där i en orange gammal 70-talsvas (som jag fått med mig när jag flyttade hemifrån). När jag var liten på 80-talet (lääänge sen) så hatade jag den där vasen, för att den var grymt omodern, men nu gillar jag den skarpt. Lite retro sådär.

Helt otroligt!

Jag trodde jag såg mycket äldre ut i mina nya glasögon men jag var tvungen att hala upp leg systemet lika fan. "Jag måste nog ändå få be att få kolla på ditt leg lite". Visst, jag blir bara glad och tar det som en komplimang, men hallå! Inte ser jag väl SÅ ung ut? :D Jag har insett att jag nog får visa leg tills jag fyllt typ 35 åtminstone. De bad ju om leg en gång när min mamma var på systemet och handlade när hon var 36 år. Hon hade inte leg med sig, så då vägrade de att låta henne köpa sprit, haha! Hon fick gå ut och hämta pappa som väntade utanför. Snopet! :D

20080314 - Lägg ner näthatet nu!

Jag brukar ofta läsa andra människors bloggar så ibland stöter man självklart på personer som inte riktigt verkar veta vad de håller på med. Nyss besökte jag en blogg som fick mig att bli rätt arg faktiskt. Tydligen var det nån ung tjej som verkade uppmana andra att gå ner i vikt och så la hon ut bilder på andra människor och kommenterade dem som "fula". Detta medan hon själv skryter om hur lik hon var en massa kändisar och hur folk ropade efter henne på stan.

Ärligt. Att skryta om sig själv... fine! Men att dissa andra personer bara för att man själv har ett självförtroende kört i botten - icke okej!

Istället för att hela tiden dissa borde man ta till sig vad andra har att säga (om det är vettigt dvs) och inte vara så negativt inställd. Det är säkert en hel del avundsjuka som ligger bakom i många av fallen, men men...

Det här med näthatet är ju jätteskrämmande. Tror människor att de kan skriva vad som helst? Hota, diskriminera verkar inte vara lika farligt för det är ju bara på "nätet" eller? Majoriteten som sysslar med sånt där är enligt min teori fegisar i verkliga livet, som inte vågar säga ett pip när det verkligen kommer till kritan.

To whom it may concern: Skärp er!


20080311 - Memories

Ah, kom precis att tänka på Rudu och Walters reaktion när de fick syn på de megastora planscherna som hängde ute på Britney Spears Greatest Hits-omslag, typ hösten 2006.

Walter: Åh... åååh!
Rudu: *tar upp sin digitalkamera*
Walter: Åh... Shit... Hon är ju alldeles flottig! Som en patatas fritas!
Jag: "Want some chicken?"
Rudu: Nähä... Ska vi gå och ta en fika då?
(Walter och jag är alldeles gröna i ansiktet av illamående)

Gamla goa minnen! :D


Vad? Jag - retuscherad? Nääääää! :P
(bildkälla: http://i2.tinypic.com/qyih5h.jpg )

20080309 - Slut på helgen

Så nu var det slut på helgen. Känns inte som att jag har gjort speciellt mycket, men igår lyckades vi iaf att städa (mest jag faktiskt) hela lägenheten inför att några kompisar till bf skulle komma.

Fredagen var ovanligt lyckad. Inte nog med att solen sken, jag fick användning för min koreanska för typ första ggn utanför en lektionssal. Det gick väl ganska lyckat. Synd bara att den jag pratade med ville att jag skulle komma på bibelstudier, för dit tänker jag inte gå. :S

Sen var det dags för en liten latte med hasselnötssmak. Den här ggn fick jag en med hasselnötssmak också, och inte som förra ggn när jag bara fick en vanlig "plain" trots att jag betalade 5 spänn extra. :P Sen tog jag en macka också och skyndade iväg till seminarierummet. Där väntade halva klassen och vår lärare. Snabbt fick vi gå iväg i gruppen och diskutera, så då blev det Café 6:an och en kaffe och macka (till!). Vi diskuterade inte våra uppgifter mer än vi absolut behövde, utan hade mer roligt/ äcklades åt nåt jag såg på vägen till skolan: ett par svarta strumpbyxor som låg slängda på marken vid ett träd (på univ.området alltså). Inte nog med det. Det var nån intorkad vit vätska i grenen på dem också. Ni kan ju försöka gissa tre ggr vad det var för nåt... Min grupp äcklades nåt enormt när jag berättade om fyndet. :D Sen fascineras jag alltid av en av tjejerna som alltid lyckas få tag i konstiga grabbar. Just nu dejtar hon tydligen en av sopfolket som bor i ett kollektiv i Uppsala. Vet ni inte vilka sopfolket är? Det är såna som rotar efter mat i containrar. Ingen som sett Outsiders för drygt nåt år sen? Det var en dokumentär om såna iaf... Det ska bli kul att komma till skolan imorgon och se hur hon överlevt helgen! Om inget annat så kan hon ju använda det som bakgrund till en etnologisk studie, haha! :D

Efter skolan så gick jag och två av tjejerna en sväng på stan och sen hakade även Malin på. Malin hängde senare med mig hem och hängde. Vi gick en sväng, vi köpte snask och gick hem för att kolla på TV. En riktig slacker-evening. Sen följde jag henne till t-banan och när jag gick därifrån så smög min bf upp bakom mig, så vi fick sällskap hem.

Igår kom som sagt 2 av N:s kompisar. Det blev Pibimbap till förrätt, Geni till huvudrätt och Buzz och Guitar Hero till efterrätt. ;) Mycket trevligt. Innan dess ringde jag min bror som fyllde 30 år. Bara jag kvar att fylla 30 i min syskonskara! Grattis för faen, din gamle galt! :D

Och idag har det inte varit mycket till liv förrän framåt kvällen, då Linus och Oscar var här och snuggade till sig kaffe och ett parti Buzz. :P

Skola imorrn dåh... Innan dess hoppas jag på en springtur, men det ska regna (enligt SMHI) så jag får se hur det blir.

20080306

Okej, glöm allt jag sa. Erase and rewind. Jag betalade mina nya glasögon idag. De väntas komma om ca 3 veckor för att de pga min dåliga syn måste specialbeställa glas från utlandet.

Glasögonen kostade mig 7490:-

Inte nog med det. Glasen kommer att bli tjocka som fan.

Men nu är eländet iaf betalt...

May I have your attention plz?

Den 12/2 var hela 21 personer inne och läste min blogg. Sedan den 8/2, när denna blogg startades, har blott en person lämnat en kommentar (ode to Lea!). Lite statistik bara.

Lämna en fot!


(källa: www.fothalsan.se)

20080305 - Bah!

Det här är ingen bra dag alltså. Det började med att jag åkte till Synsam för att lämna glasögonbågarna jag lånade hem igår. När jag kommer dit ser jag två damer som trillat ihop i en hög utanför där, en lite yngre och en gammal dam. Den yngre reser sig dock rätt snabbt upp och det visar sig att det var den äldre damen som ramlat och dragit med sig henne i fallet. Den äldre damen verkar dock vara vid rätt god vigör med tanke på omständigheterna, men hon hade slagit sig riktigt illa i huvudet, så det blödde kraftigt från bakhuvudet. En lång och stor svart ung man kom till undsättning och lyfte upp henne på fötter. (såg så heroiskt ut!) :P Och jag lotsade in damerna på Synsam, där vi fick torka blod (det var rätt mycket, men blödningen avstannade fort) och de ringde efter en taxi som kom snabbt. Sen blev det vårdcentralen för hennes del. Det tragikomiska i situationen var dock att de ändå hade ett ärende till Synsam, så den äldre damen passade på att boka en tid för synundersökning medan hon ändå satt där (blödandes och svimfärdig förvisso). Strong woman! Men hon var tydligen 92 år (såg ut som högst 80 dock) och klagade inte speciellt mycket. ("Jag har slagit i huvudet många ggr förr och jag har klarat mig hittills") :D Hoppas bara att det inte var så allvarligt... Men det ser ju alltid värre ut än vad det är.

När allt var över fick jag slå mig ner och säga vilka bågar jag ville ha. Sen tittade de på glas också. Och... hur dyra blir inte glasen, med mitt grava synfel! Hon i disken bara "Ja, här hade vi en rejäl styrka, ja". (Ganska kul hur fascinerade även optiker kan bli över mina -11-ögon!) :D

Nu till det sorgliga... Pga mitt synfel så kommer glasen att kosta 5200:-... BARA glasen alltså. Med båge kostar det runt 6400:-. Glasen kostar alltså 5200:- och bågarna 1200:-... Somebody plz kill me?! No fun for me anymore. Vatten och bröd resten av månaden! Nä... så illa är det ju inte, men jag hade väl iaf trott att de kompletta glasögonen skulle kosta typ mellan 4000:- och 5000:- eller nåt... Men där ser man... Vad är det eg som kostar?


Annars så var ju de här medeltida glasögonen rätt fina! :P
(källa: www.handelsgillet.se)


20080304 - My new glasses!

Idag var jag hos Synsam och kollade min syn samt att jag tittade på glasögonbågar. Optikern var en mycket sympatisk och trevlig medelålders man. Han höll säkert på och undersökte mina ögon i säkert en halvtimme eller så. Sen kollade jag ut tre glasögonbågar som jag tog med mig hem för provning. Jag hade dock mina favoriter redan när jag var där, men jag tog hem 3 par för säkerhetens skull. Jag har dock bestämt mig för just det paret. Billiga var de ju också, och snygga, och tåliga! :D Brun/beiga plastbågar i en diskret storlek.

Så fick jag svaret på hur illa det egentligen är med mina ögon. Jag pratade med en kursare om närsynthet förra veckan, och hon sa sig vara extremt närsynt. Hon har runt -7 på båda sina ögon, så då tänkte jag mig väl ha runt kanske -8 eller nåt. Nä! Jag har -11 på båda ögonen!!

Om det är nån som slår mig i närsynthet så kan ni ju mejla och berätta.

"OJ!", sa jag till optikern, men jag var inte speciellt förvånad. Jag vet ju liksom hur pass blind jag är utan glasögon. Han trodde nog dock att jag blev lite chockad, så han försökte lugna mig med att "-11 räknas ändå som normal närsynthet. Man brukar säga att gränsen till grav närsynthet går vid -14". Hörde ni? Jag är normal! :D

När jag gick därifrån kände jag mig helt vimmelkantig av synundersökningen och all glasögonprovning. Kände nästan för att lägga mig på närmsta parkbänk och sova en stund. Tagen av mina dåliga -11-ögon gick jag och köpte mig ett par klackskor Din Sko. Herregud, mina drömskor! Jag har drömt om såna skor sen jag var liten. Nu kan jag äntligen vara lika fin som min snygga faster var på 80-talet när hon och mina föräldrar skulle ut och dansa. Tyvärr kan jag inte provida er med en bild, men det kommer.

20080301 - Avgjort!

Så var iaf Melodifestivalens 4:e deltävling och pärs över då! Daniel Mitsogiannis gick inte vidare, men ni kan se hans bidrag här. Bra gjort, Danne!! :)

http://www.youtube.com/watch?v=KZdj4JhsZkQ

T.o.m. tråkiga Ostman vann över Daniel. Seurt sa wäven om wönnbärena!

Sen har jag beställt tid för synundersökning. Behöver verkligen ett par nya glasögon. Trött på att sitta och kisa varje gång jag är i skolan eller sitter framför TV:n. Mina ögon gör jätteont på kvällen av allt stirrande, samt att det flimrar nästan jämt framför ögonen när jag försöker läsa... Frågan nu är bara vad jag ska ha för glasögonbågar. Än så länge har jag bara sett en massa fula bågar som endast Emo-kids skulle vilja ha på sig! Feta, fyrkantiga, svarta bågar. Urk på burk! Nä, nåt diskret får det bli. Basta!


RSS 2.0