Promenad

Jag insåg att jag latat till mig rejält på sistone så jag tog en nyttig promenad bort till Hässelby Strandbad och hem igen.


Maltesholmsbadet by winter.


Nån vänlig själ som hade kladdat på en skylt och därmed förgyllde min dag


Upp-och-ner vänd båt. Bra att de drog upp den i år iaf.


Änderna samlades nere vid Strandliden


Snöigt och alldeles blåmulet var det

Fotoframkallning

Nu har jag äntligen kommit till skott och beställt lite förstoringar på bilder jag tagit och fixat med. Jag valde ut 4 olika motiv, men ett av fotona tror jag att jag kommer att ge bort till en vän då han har sagt så många ggr hur mycket han gillar just den bilden. Får se om den blir bra, så ger jag bort den isf.

Det konstigaste är var i hela friden orderbekräftelsen tog vägen. Och när jag loggar in på sidan så står det inte ens att det finns en order. Aja, säkert bara att avvakta och se. Annars får jag väl ringa dem.

Sen ska de där fotona upp på den tomma väggen så att det ser lite mer respektabelt ut här.

Lite skolsnack

Hej och hå, jag bestämde mig för att jag skulle försöka tenta av lite idéhistoriakurser samtidigt som jag går denna kurs. Ska bli intressant att se hur det går, men allt går. Lite mycket att göra bara, men det känns rätt bra ändå.

Annars läser jag på så att jag kan skriva fältrapporten med Roxana. Vi tar lite olika bitar, och idag ska jag förmodligen intervjua Elin. Får se hur det blir. Hoppas bara att bandspelaren från 20-talet fungerar, heh. I värsta fall tar jag med kameran och spelar in med den som en backup.

Jag gick inte på knytkalaset igår som anordnades. Tyckte att det kändes lite mer relevant att stanna hemma. Åkte till Vällingby och kollade lite efter en bok och sen läste jag på om identitet i en bok som vi ska använda till uppsatsen. Lite småstressat, men jag ska göra upp ett schema med saker som ska/måste göras, så blir det enklare.

Garderob

Nu har jag satt i mig en 11-bitars sushi och känner mig lite lagom slö sådär. Jag borde ha köpt mig lite godis att pigga upp mig med, men man kan ju inte äta det varje dag heller. ;)

Jag ska snart köpa en garderob från Ikea har jag tänkt. Blir ganska stor och kommer nog att täcka hela ena väggen i sovrummet. Ramberg från Ikea, 1395:- i mörkbrunt. Blir hur bra som helst tror jag.


3 goda ting

Idag skedde följande:


1. Min kompis Larne fyllde 27 år. Hennes blogg hittar ni här.

2. Fettisdagen. Jag åt ingen fastlagsbulle bör nämnas, men dock en rejäl lyxfrukost som institutionen bjöd på. Spare no spences! Det var både kaffe, olika juicer, färska frallor, fullkornsbröd, handbakat knäcke, hembakad limpa, samt ett ton med olika pålägg. Gode gud, en sån här frukost har jag inte ätit sen jag var hemma hos Niklas första gången... typ...

3. Kunglig förlovning! Det började som ett rykte kl 9 imorse på institutionen, vilket blev en stor snackis under frukosten. När jag sen gick på stan efter föreläsningen så gick det inte att ta miste på stämningen där. Funderade ett tag på att gå upp till slottet för att se om man kunde få en skymt av det lyckliga paret, men ångrade mig och åkte hem igen. Haha, once in a life time och jag åker hem till Hässelby ist... Nä, men ärligt talat, jag kommer att trängas med pöbeln längs vägen för kortégen när det väl är dags för bröllop.

Ja, jag tycker det är lite kul, och det står jag för. Ett större pompa och ståt än det här, samt historisk händelse, lär man aldrig vara med om igen, så varför inte bara dras med av allt. Party on

Den mystiska skyltdockan

Jag har mången gång haft skyltdockors utseende i tankarna och tyckt att det vore trevligt om de vore mer representativa för befolkningen i stort. För några år sen fanns det väl i stort sett bara pinnsmala, ljushyade (dvs kritvita eller cremefärgade) skyltdockor. Sen började det att poppa upp både större storlekar och mörkhyade skyltdockor och det har jag verkligen glatt mig åt. Vad som glädjer mig ännu mer är att H&M tagit det hela ett steg längre och representerar nu blå människor. Den nyfikna delen av mig undrar dock vilken del av universum denna representerar. Planeten Zorgszxch och i en galax långt borta, eller var de rädda för att gammelsmurfen i Smurfbyn skulle höra av sig och hota med att dra H&M inför diskrimineringsdomstolen om de inte införde en blå skyltdocka?


Fältveckan dag 1

Nu har fältveckan dragit igång och jag sitter nu och skriver frågor som jag ska ställa till mitt första intervjuoffer imorgon. Creepy... Segt att jag får dra omkring på en av institutionens enormt stora bandspelare bara, men de har sagt att den är bra, så det får väl duga så länge innan jag köper ett egen liten grunka.


Hoppas inte att den ser ut såhär för då dör jag

Dagens

Med tanke på dagens lågkonjunktur så får massor av klänningar jag köpte förra året även tjäna troget detta år. Denna från Gina Tricot var en av förra vårens stora favoriter. Tröttnade på den ett tag, men den är tack och lov tillbaka nu med nya accessoarer och stövletter till.

Är det bara jag eller har Gina Tricot lagt av sig lite på sistone? När jag var där senast hittade jag 0 plagg att plocka med mig hem.


Chajangmyun

Jag köpte lite Chajangmyun när jag var i koreanska mataffären igår, dvs ett slags nudlar. Senaste gången jag åt det var nog för ca 3-4 år sen och jag har nåt vagt minne om att jag fick kanonont i magen efteråt. Nåja, på den tiden hade jag både mjölkmage samt att min mage hade svårt att spjälka fett. Jag gjorde alltså ett försök till, och denna gång fick jag inte alls ont i magen, utan blev istället lite lätt illamående och om jag ska vara helt ärlig så var det ganska äckligt. Tänk er att typ äta brunsås gjord på steksky men utan att ha tillsatt några kryddor. Så gott smakar Chajangen, alltså själva såsen (myun är nudlarna).


Nudlar och okryddad brunsås... typ

Dagens bild - Ode to Disa!

Min kära kompis Disa hittade en gubbhatt inne på H&M och var tvungen att göra den kända gubbminen! Helt underbart om ni frågar mig. Förlåt Disa, men jag var tvungen! ;)


Vad har min pojkvän och Jerry Springer gemensamt?

...De har båda (haft) flickvän som kommer från Valdemarsvik!

Jag lovar att mycket ska man få höra innan öronen trillar av! Följande som presenteras är (antagligen) INTE ett skämt (och ni som bor i Viken eller i östra Östergötland, eller som av nån annan anledning läser NT vet förmodligen redan detta).

Självaste talkshowstjärnan Jerry Springer är på jakt efter sin ungdomskärlek från 1966. Hon ska tydligen heta något i stil med Ann(e) Lundberg eller och vara född runt 1947. Springer påstår att denna ungdomskärlek ska komma från min hemstad Valdemarsvik! Enligt uppgift var han t.o.m. där och hälsade på vid ett tillfälle. Han letar tydligen efter denna kvinna nu.

Läs artikeln här.

Jag inväntar uppdatering med spänning och ger samtidigt kredd till Larne som berättade detta för mig.


Den kärlekskranke mannen

Gardinerna

Efter att jag varit på univ så var jag förbi Åhléns City och handlade gardiner som jag tittat på flera ggr. It's now or never!


Obs, bara den vita gardinkappan som är ny!


Lite bredare, våriga vepor!

Simpsons

Jag hörde ett rykte om att TV-serien Simpsons skulle fylla 20 år idag. Helt sanslöst! Jag tänker bara själv på hur gammal jag är, för jag minns det så väl när jag såg första avsnittet på (den då nyuppstartade) TV3. Haha, om det hade varit på riktigt så hade Bart varit runt 30 nu och Lisa typ lika gammal som jag. ;)

Dags att göra sig iordning för skolan snart. Brunsch uppe på skolan för det finns inget hemma.


Hemtentan

Sen klockan 10 imorse har jag suttit och skrivit en hemtenta som jag från första början varit emot, men nu har jag fått ihop 3½ sida och det skulle vara kanske runt 5 sidor, så jag hoppas att ansvarig lärare blir nöjd... Jag ORKAR inte göra omtenta på detta! :S

Har redan haft fullt upp att försöka planera kommande fältvecka med intervjuer och elände.

27

Ok, en Lost Domain-live igen då. Den här låten har min kära pojkvän faktiskt skrivit. Bästa Lost Domain-låten om jag så får säga det själv (och det är inte bara partiskt, utan det är sanning).



Lost Domain - 27

Dagens

Ok, idag var jag uppe på univ och köpte kompendium samt mötte upp Disa. Ner på stan, äta på Taco Bell och gå lite i affärer. Jag lämnade även tillbaka de svarta stövlarna jag köpte förra veckan (de som du gillade, Mona!). De var helt enkelt för små och jag är för vuxen för att plåga mig genom att gå runt i ett par för små skor, trots att de var grymt snygga. Någon dag blir det ett par andra liknande om jag kan hitta.

Sen fikade vi och sen åkte Disa hem vid lite efter kl 15, så då gick jag runt lite på Akademibokhandeln, där jag köpte 2 böcker. En bok jag behöver till hemtentan finns dessutom inte på något ställe, så jag vet inte hur detta ska gå... Den fanns inte på något av Akademibokhandeln-affärerna i Stockholmsområdet, inte på andrahandsbokhandeln på univ och inte på univbibban. Oerhört kasst... Hur ska man kunna göra en tenta på en bok som inte finns? :S

Sen tröstade jag mig med att gå på Shestore, där jag hittade ett par underbara stövlar på rean, men som mina halvfeta ben precis inte fick plats i! Synd det, för de var äckligt snygga, om man ska säga så. Inte ens Gina Tricot kunde erbjuda mig något av värde, och DET, mina damer och herrar, är jädrigt ovanligt. Köpte ett diadem och ett par kornblå örhängen på Glitter iaf.

Hemtenta-tajm imorgon! Sen förbereda fältarbetet inför nästa vecka. Har preliminärt bokat in intervju med Malin.

Lost Domain - Century Rain

Ok, det blev visst inga bilder från fredagen, men min kära pojkvän har lagt upp på sin blogg och då känns det ju lite onödigt att även jag gör det. Så kolla in hans blogg istället.

Sen fick jag precis se att det lagts upp en video från Lost Domains Emergenza-framträdande, så jag slänger in denna på bloggen så alla får njuta av vilket bra band detta är. (pojkvännen på synt längst bak) Måste bara nämna att det är ett långt intro i början och att det inte är låten i sig.
1:46 - Larssons "UHH!" - missa inte!



Lost Domain - Century Rain live

Gårdagens och dagens

Ojoj, vaknat upp efter en lyckad kväll och natt. Vi kom hem ganska skapligt, runt kl 2 ca. Åkte taxi till Blackan där CJ och Isabelle bor och tog t-banan till Hby Strand därifrån. Stannade till på typ Sibylla eller vad det är som ligger där, och köpte oss en varsin saftig hamburgare. Mycket najs!

Senare idag är det stan som gäller. Bilder från gårdagen kommer upp vid senare tillfälle, men jag bjuder på en liten sneak-peak.


CJ tyckte att Niklas var tunn. "Klart grabben ska ha lite kladdkaka!"

Kvällens outfit

Det tog en låååång tid innan jag bestämde mig för kvällens outfit. I tanke har det pågått mest hela dagen faktiskt. Nu väntar middag med 6 pers (inkl mig och N) och andra skojigheter i Sundbyberg. Lagom lugnt för mig eftersom jag har svårt att klara av mycket folk på en gång, hmm. Blir säkert väldigt trevligt!


Skor skor skor!

Som sagt, jag inhandlade lite skor på Skopunkten igår. Det är väl inte så himla ofta jag handlar skor sådär egentligen, så när jag gör det så är det ordentligt. ;) Senast jag köpte skor var i juli tror jag, så det var helt berättigat tycker jag. Mina Uggs-kopior som jag köpte i London har dessutom säckat ihop totalt, samt att de bästa stövlarna jag nånsin ägt blivit grymt misshandlade av vägsaltet (tack, Gatukontoret?). 2 par i sopsäcken och 3 par in i garderoben men andra ord...

När jag fixade inne i garderoben häromveckan upptäckte jag dessutom hur mycket sommarskor jag egentligen har. Det är faktiskt mest av den varan. Varmare skor eller ens heltäckande kreationer finnes det inte alls mycket av. Jag har flera skor/sandlaler som jag aldrig använder, men jag har inte hjärta att göra mig av med dem. Ett par lädersandaler med kilklack köpte jag sommaren 2007 på 70% rean, så de kostade bara 150:-. Jag har använt dem några ggr, men de är oerhört fina att bara titta på. Ja, jag vet ju hur det låter... Iaf! Skoskavsvarning på dem! Man måste använda strumpbyxor i dem för att inte få blåsor.




Okej, om vi går till de stövlar/stövletter jag faktiskt köpte igår:



Helt underbart dessutom att man alltid får det billigaste paret gratis när man handlar där, och nu har de även gjort så att om man bara köper två par så får man ena paret till 50% av ordinarie pris. Paret på bilden längst ner är förresten precis likadana som mina gamla stövlar (otroligt nog fanns de kvar!!). Eftersom det gamla paret frättes upp av vägsaltet så köpte jag ett par nya. Nu ska jag behandla dessa med den respekt de förtjänar...

Nu lägger jag ner det här, det börjar låta som att mina skor är mina bästa vänner... Vilket stämmer ganska bra iofs, haha!


Inköp

Idag efter skolan styrde jag kosan mot Skopunkten och köpte mig 2 par stövlar och ett par stövletter. De där stövletterna fanns inte i nån mindre storlek än 37 och ärligt talat så blev de nog lite för stora... Tror jag ska gå tillbaka till den andra Skopunkten-affären och fråga om jag kan få byta in dem där om de nu har några i storlek 36.

Imorgon är det Sumpan som gäller och på lördag styr vi kosan in mot stan.

Fynd of today

Idag stannade jag till i Vällingby och fyndade bl.a. en glänsande mörklila zip-tröja på Gina Tricot. Hade kostat 299:-, men jag fick den för 79 pix. Glamour, bebé!


Alight and scarred



"And this is how my name will shine
And shine again
Above you child...
Alight and scarred
I'll leave you alone in this place"


Går fest och etno ihop?

Jag vet inte om det är så lämpligt att jag säger det här, men jag säger det nu och sen kan ni ju glömma bort det, okej?

Vår studierektor kom med ett helskönt förslag idag angående fältveckan. För det första är det tydligen inplanerat under fältveckan att vi ska göra en massa stadsvandringar och besöka museum vad jag har förstått det. Jag blev lite konfunderad över det eftersom vi ju egentligen borde göra en massa intervjuer eller något annat nyttigt som rör själva uppsatsen.

Så kläcker karln detta (han är i 60-årsåldern och har läsglasögon med senilsnören, ja ni fattar...): "Ja, och på torsdagen där på fältveckan hade vi ju tänkt att elever och lärare skulle kunna gå på lokal och festa. Ja, liksom fira lite att fältveckan är över". Alla elever bara tittade på varandra och nästan gapade: "eeehh, okeeej?"

Det låter som ett fint upplägg på en fältvecka. Jag kommer alltid ha etnologin nära mitt hjärta efter detta, se tillbaka på det som the golden era of my life. Kan bara tänka mig hur det skulle kunna sluta med en massa professorer som suttit inne i ett dammigt arkiv de närmsta 30 åren. De måste bli helt tokiga om de får komma ut på lokal och fukta strupen med lite öl!

Undrar om KR ska med... Skulle vara så grymt skönt...

Fältarbetet = B-uppsatsen

Nu har veckans första dag spenderats uppe på universitetet, där vi först hade en föreläsning och sen fick information om fältarbetet som vi ska utföra i slutet av februari. Det är som en B-uppsats, fast det heter fältarbete. De gillar inte att man säger B-uppsats, trots att det är samma sak, haha. Etnologer... ;) I alla fall så satt jag och kom på en grym idé som jag byggde en frågeställning runt, och tro på fan att när Anna från Stadsmuseet kom förbi så visar det sig att hon gärna vill att så många som möjligt ska jobba kring just samma frågeställning som jag precis suttit och byggt upp! Snopet, kan jag säga... Jag t.o.m. räckte upp handen och sa rakt ut att jag hade tänkt mig precis det hon frågade efter. Allt för att reda ut att jag inte är nån efterapare som inte har några egna idéer, för det har jag ju. Typiskt, nu kommer typ halva klassen att skriva om min bad-ass superidé, yao!

Jag höll dessutom på att få totala dåndimpen av själva källhanteringen som vi ska tillämpa på rapporten. Det visar sig att om vi intervjuar en massa folk så kräver inte de som "rättar" uppsatsen att vi ska på nåt sätt redovisa vårt källmaterial, vilket jag blev mycket förvånad över. Nog för att jag faktiskt vet att etnologin har ett speciellt sätt att hantera material på, men det här var verkligen inte vad jag hade förväntat mig. Jag antar att det är positivt, men det känns ju lite hokus-pokus att de säger "vi förlitar oss totalt på ert grundmaterial". Med andra ord så kan man sitta och hitta på allt hemma i vardagsrummet om det skulle vara så. Det börjar mer och mer att sjunka in varför etnologi är så kritiserat av t.ex. historiska institutioner. Ingen som helst källkritik här inte!

Och alla är verkligen skitnojiga över allt. Hur jädra svårt kan det vara liksom? Det är väl bara att go witha flow. Finns inte mycket mer att göra. Och ca 15 sidor är väl ändå inte så himla jobbigt att åstadkomma. Inte med tanke på att vår förra stora inlämning var 18 sidor lång, samt att min kandidat i koreanska var runt 30 sidor... Fast den var jävligt jobbig att åstadkomma... Jag kommer aldrig mer att läsa den igen. Bort!


Rain är en av Sydkoreas största stjärnor, därför inkluderade jag honom i min kandidatuppsats som handlade om koreansk populärkultur som ett fenomen i Asien. Själv tycker jag att han är grymt överskattad och skämdes/ville dö när jag var tvungen att se delar av ett framträdande med honom på en kurs jag gick om Koreansk populärkultur.

Melodifestivalen del 1

Imorgon är det alltså dags för Melodifestivalen del 1. Kan vi här och nu alla komma överens om att vi skickar nåt nytt och fräscht till Ryssland senare i år?

Förra årets stora snackis verkade vara Charlotte Perellis scenshow. Vilken scenshow? När hon kommer ut och är grå? När hon stutsar nerför trappan i en så tajt klänning så att det ser ut som att hon skitit på sig? Ger publiken ryggen och vända nacken i 180 grader för att fånga kameran? När alla dansare inklusive Charlotte mot slutet snurrar huvudena samtidigt för att ge en fräck effekt? Skulle detta på nåt sätt konkurrera med Ukrainas åmande och kråmande bidrag? Ukraina satsade dessutom på ganska fräscha manliga dansare, det gjorde inte Sverige. Inga fler kommentarer.

Jag dör, jag skäms, jag vill inte... Inga veliga sympatiröster på någon detta år. Vi måste tänka på vårt anseende, gott folk!



Morgondagens tävlingsbidrag ser ut såhär:

1. Nina Söderqvist - Tick Tock
(Åh, en onomatopoetisk låttitel. Fyndigt!)

2. Jonathan Fagerlund - Welcome to My Life
(Tackar som ödmjukast, Jonathan. Det ska bli spännande)

3. Shirley Clamp - Med Hjärtat Fyllt av Ljus
(Det är så tacky att jag inte ens kommenterar... eller jag gjorde visst det ändå)

4. Scotts - Jag Tror på Oss
(Bra att nån gör det!)

5. Emilia - You're My World
(Svårt att släppa det här med "World" i låttitlarna eller?)

6. Alcazar - Stay The Night
(Bara genom att höra titeln inser man att detta är en låt som de redan har gjort förut...)

7. Caroline af Ugglas - Snälla Snälla
(En desperat vädjan efter tröströster, eller?)

8. Marie Serneholt - Disconnect Me
(Jo, ok, jag drar gärna ur sladden när du börjar sjunga...)

Seminarierumsmattan blev till en säng

Jag har egentligen inte så mycket att rapportera om i nuläget. Ska dock upp till univ. sen för att fixa lite saker, samt träffa en f.d. kurskamrat (Elin) över en lunch. Ja, inget kaffe hade jag hemma heller, så nu är det kaffenöd här! Får dricka en uppe i skolan helt enkelt.

Igår gick jag med i Tria, ett samarbete mellan tre olika fack där man får en massa förmåner och hjälp med olika saker, t.ex. gratis CV-granskning och såna saker. Det kostar 100:- för hela studietiden och jag tyckte väl att det kunde vara värt det. Det var jag och en annan klasskamrat som nappade på det, men de andra verkade tycka att vi var helt koko i huvudet när vi berättade om det. Vaddå, 100 spänn? Så fick man en goodie-bag samt en gratis årsprenumeration på valfri tidning. ...Fast det är klart, vem som vinner mest på detta återstår ju att se. ;)

Igår hittade jag min gruppkamrat Miriam sovandes på mattan inne i seminarierummet. Det var nog det mest udda jag sett på univ. tror jag, men lite roligt samtidigt. Vet dock inte vem som blev mest chockad; mina gruppkamrater när de såg henne eller hon när jag väckte henne! XD


Kallt, men soligt

Idag är det lite slappardag som gäller. Gruppdiskussion imorgon. Måste gå och handla lite kvällsmat sen. Vet dock inte riktigt vad det ska bli. Ska spåna lite på det.

Har väl inte så värst mycket att rapportera. Jo, det är sol! ;)


Farsan

Jag satt och tittade på gamla bilder av mina föräldrar och hittade en del på farsan. Slog mig ändå hur pass lika vi nog är till viss del i utseendet. Tack, farsan, nu vet jag var jag har fått den där näsan ifrån...


Farsan när han var ca 21 år. Störskön orange uppblåsbar fåtölj där!


Rolig ändring

Tog precis upp dokumentet med min seminariediskussion och upptäckte till min stora förvåning att nån på jävelskap (min kära sambo, vem annars?) varit inne och ändrat i texten. Första meningen är min, men resten har han lagt till.

"Ingeborg Svenssons avhandling Liket i Garderoben behandlar ämnet homosexualitet och dess begravningar. Det handlar även om Koobor som fastnar med huvudet i toaletten. Det är en mycket bra bok."

Jag skrattade i fem minuter. Tack för den uppmuntran!


Det mest bizarra jag varit med om på länge

Jag har gjort det. Jag har gjort det omöjliga. Jag har varit hemma och fikat hos min störiga granne vampyren (Mohsen). Han bjöd på kaffe. Det var gott. Sen gick vi rundvandring i hans lägenhet. Vi pratade om inredning och färger på tapeter. Sen visade han sin parabol. Vi samtalade en stund. Jag lovade att komma upp någon dag och hälsa på när hans flickvän och hans brors barn är där. Jag fick två starköl av honom i gåva att ta hem. Sen tackade jag för kaffet och allt och gick hem.

Jag har fortfarande inte smält händelsen.

Jag som fjortonåring

Förresten så hittade jag ett kort på mig från när jag var 14 år. Jag såg ju ganska annorlunda ut då, men visst ser man att det är jag? ;) Jag säger bara: Vill ha tillbaka det där långa och tjocka håret! (Denna har du inte sett va, Lea?)


Mellanblont hår och den populära sick-sack-benan i slutet av 8:e klass (1996)!



...Fast nu har jag mörkbrunt hår.

Så gott som nya!

För att inte bli helt totaltknäckt på grannarnas skrapande med möler, gapande och skrikande, samt deras omöjliga ljudvinåer när det gäller både TV, radio och ungjävel, så gick jag ut en sväng lite efter kl 14.

Gick ner till Hby Strand och tog T-banan till Vällingby bara för att ha något att göra (samt för att lämna Niklas ensam en stund med sitt syntspelande). Väl där så gick jag runt och fönstershoppade en stund, bl.a. på Gina Tricot som har fått in både det ena och andra snygga, bl.a. en svart nitväst som kanske inhandlas när CSN kommer. Sen gick jag till Åhléns och köpte 5 meter sidenband och sen gick jag till T-banan. Självklart missade jag ju tåget hem och ville inte stå och frysa i 10 min (det var ju minusgrader), så jag började ist att traska hemåt. Jag hann faktiskt ganska långt innan jag såg att nästa tåg kom vid Johannelunds station, så jag bestämde mig för att gå hela vägen hem och det tog ju ingen längre tid. Det känns bara som att det är jättelångt men det är inte så farligt. Det tog kanske runt en halvtimme att ta sig tillbaka till Hby Strand. Sen gick jag in på Hemköp och köpte ett par saker innan jag gick vidare hemåt.

När jag kom hem så fixade jag till mina gamla stövlar som stått i garderoben och samlat damm i några år nu. Det var därför jag köpte sidenbandet. Visst blev de dögrymma med nya snörningar!


Grattis mormor!

Världens bästa mormor skulle fyllt 88 år idag om hon hade levat. Grattis mormor!


Mormor som liten, hennes mamma, bröder och syster. (samt pigan 2:a från vänster)

RSS 2.0